Cercetătorii cer Guvernului să crească dramatic numărul de testări rapide pentru a ține epidemia de coronavirus sub control: “Peste 2-3 săptămâni va fi prea târziu”

292 de vizualizări
dezinfectant eficient împotriva Covid-19
Foto: Pixabay.com
Doi cercetători români cer guvernului să înceapă o campanie agresivă de testare a populației cu teste rapide, după modelul din Coreea de Sud, pentru a putea ține sub control răspândirea rapidă a epidemiei de coronavirus. Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu arată că România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. Cei doi arată că sunt gata să facă un proiect pilot în Sibiu cu teste rapide și explică modul în care poate fi folosită această tehnologe.

Articolul integral remis redacției G4Media.ro de Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu:

”Guvernul taraganeaza folosirea unor teste deja existente (pe langa PCR) din cauza neintelegerii statistice a problemelor. Incercam sa ajungem la urechile decidentilor. Ne ajutati? Sunati oricand.”

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„În Coreea de Sud am început testarea în masă, în toate oraşele, în acelaşi timp/Kiturile de test erau gata la 17 zile de la primul deces” – interviu Radio Iași cu Gye Cheol Kwon, preşedintele Societăţii Sud-Coreene pentru Medicina de Laborator

Coreea de Sud înregistrează sub 100 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 de la începutul acestei săptămâni, după  cea mai amplă strategie de testare în masă derulată de o ţară…
Vezi articolul

Universitatea Al. I. Cuza din Iași anunță „două realizări științifice de excepție” ale reprezentanților săi, cu articole publicate în reviste internaționale de prestigiu / Anunțul – făcut în aceeași zi în care a fost dezvăluit cazul major de fraudă cu citări într-o revistă a instituției

Doi reprezentanți ai Facultăților de Chimie, respectiv de Fizică din cadul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași semnează articole publicate săptămâna trecută în două publicații științifice de prestigiu – „Science”,…
Vezi articolul

Presiuni ca Uniunea Europeană să întrerupă legăturile științifice cu Rusia, după ce Germania a anunțat că îngheață cooperarea cu această țară în domeniul cercetării și al învățământului superior

Uniunea Europeană se confruntă cu presiuni crescute să întrerupă legăturile cu Rusia în domeniul științei, în condițiile în care Ministerul Educației și Cercetării din Germania și Alianța Organizațiilor de Știință…
Vezi articolul

OFICIAL Regulile de angajare pentru cercetătorii din institute, actualizate după 21 de ani / Posturile vacante se ocupă doar prin concurs public / Rezultatele, CV-ul și lista publicațiilor candidatului câștigător se urcă obligatoriu pe site-ul institutelor

Regulile de angajare pentru cercetătorii din institute au fost actualizate după 21 de ani. Noua lege menționează că ocuparea posturilor vacante se va face exclusiv prin concurs public, iar institutele…
Vezi articolul