Asociația Ad Astra a cercetătorilor români de pretutindeni anunță câștigătorii premiilor de excelență în cercetare, ediția 2020. Aceasta este a patra ediție a galei, la care au fost decernate 15 premii.
Premiile au fost acordate în urma unui proces de jurizare realizat de următorii cercetători.
Lista câștigătorilor premiilor Ad Astra 2020:
Andrei Rotaru – Universitatea din Craiova. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere în România.
Serban Nicolae Stamatin – Universitatea din București. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Lucian Pârvulescu – Universitatea de Vest din Timișoara. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Mădălina Icriverzi – Institutul de Biochimie al Academiei Române. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Daniel S. Vereș – Institutul de Speologie Emil Racoviță, Academia Română Filiala Cluj. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ovidiu Csillik – Wageningen University and Research. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.
Edina Rusen – Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ladislau Matekovits – Department of Electronics and Telecommunications, Politecnico di Torino. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.
Ciprian Dumitrache – Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR). Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Alexandru Kristaly – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Cristian Dănescu-Niculescu-Mizil – Cornell University. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.
Maria Fărcășeanu – University of Sydney. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.
Maria Boștenaru Dan – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.
Ioana Podină – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.
Cristina Bleorțu – Universitatea din Zürich. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.