Cercetătorii anului 2020, premiați de Asociația Ad Astra: lista câștigătorilor

1.806 vizualizări
Asociația Ad Astra a cercetătorilor români de pretutindeni anunță câștigătorii premiilor de excelență în cercetare, ediția 2020. Aceasta este a patra ediție a galei, la care au fost decernate 15 premii.

Premiile au fost acordate în urma unui proces de jurizare realizat de următorii cercetători.

Lista câștigătorilor premiilor Ad Astra 2020:

Andrei Rotaru – Universitatea din Craiova. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere în România.

Serban Nicolae Stamatin – Universitatea din București. Domeniul: Științe Fizice și Chimice. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.

Lucian Pârvulescu – Universitatea de Vest din Timișoara. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.

Mădălina Icriverzi – Institutul de Biochimie al Academiei Române. Domeniul: Științele Vieții. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.

Daniel S. Vereș – Institutul de Speologie Emil Racoviță, Academia Română Filiala Cluj. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.

Ovidiu Csillik – Wageningen University and Research. Domeniul: Științele Pământului și Științele Spațiale. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.

Edina Rusen – Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.

Ladislau Matekovits – Department of Electronics and Telecommunications, Politecnico di Torino. Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.

Ciprian Dumitrache – Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR). Domeniul: Științe Inginerești. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.

Alexandru Kristaly – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.

Cristian Dănescu-Niculescu-Mizil – Cornell University. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in străinătate.

Maria Fărcășeanu –  University of Sydney. Domeniul: Matematică și informatică. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.

Maria Boștenaru Dan – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România.

Ioana Podină – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelență în Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in România.

Cristina Bleorțu – Universitatea din Zürich. Domeniul: Științe Sociale și Discipline Umaniste. Categoria: Premiul de Excelentă in Cercetare doctorală pentru cercetatori cu o experiență mai mica de 7 ani și afiliere in străinătate.


2 comments
  1. As fi dorit sa stiu pentru ce realizari stiintifice au fost premiati cei de mai sus? Ce descoperiri majore au realizat? stiind ca in ultimii 10 ani, au fost consumati 60 miliarde de euro, de la buget, in cercetare, iar realizari cu impact mondial niciuna. Procedand, asa, netransparent, ong-ul Ad Astra se decrebilizeaza si ii decredibilizeaza si pe cei care le-au acceptat premiile. Apropo, le recomand ongistilor de la Ad Astra sa isi aleaga jurii cu persoane credibile, cati dintre acestia au citit ,,realizarile” celor premiati, pentru ca unii dintre cei ,,premiati” nu au ce cauta acolo.

  2. As fi dorit sa stiu pentru ce realizari stiintifice au fost premiati cei de mai sus? Ce descoperiri majore au realizat, stiind ca in ultimii 10 ani, au fost consumati 60 miliarde de euro, de la buget, in cercetare, iar realizari cu impact mondial niciuna. Procedand, asa netransparent, ong-ul Ad Astra se decrebilizeaza si ii decredibilizeaza si pe cei care le-au acceptat premiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Scenariul hibrid de începere a școlii, propus de Ministerul Sănătății: Distanța fizică redusă la jumătate între copii, masca e obligatorie tot timpul doar pentru învățătoare și educatoare, profesorii o pot da jos la cursuri

Reducerea distanței fizice între copii sau între elevi de la 2 metri, cât era până acum, la doar 1 metru, indiferent de ciclul de învățământ preuniversitar, este principala măsură nouă…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților, elevilor și tinerilor din România, despre gestionarea tragediei din Caracal: Este o instituționalizare a neîncrederii față de copiii și femeile agresate

Reprezentanții tinerilor, studenților și elevilor din România au reacționat la modul dezastruos în care autoritățile române au gestionat cazul crimelor din Caracal. „Avem de-a face cu o instituționalizare a neîncrederii…
Vezi articolul

Rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu, obligat să achite prejudiciul de 267.000 de euro în dosarul „Baza Cutezătorii”. Înalta Curte i-a respins contestația prin care a încercat să schimbe motivul de încetare a procesului

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, o contestație formulată de rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, care viza sechestrul pe avere impus în dosarul „Baza Cutezătorii”, scrie G4Media.ro. Mihnea…
Vezi articolul

Firmele de transport, obligate să asigure naveta elevilor sub sancţiunea retragerii licenţei – prevede un proiect de lege aprobat de Guvern fără dezbatere şi fără transparenţă

Transportul rutier intrajudeţean va intra în sfera serviciilor publice, iar transportul elevilor, al persoanelor cu dizabilităţi, al pensionarilor şi al categoriilor de persoane defavorizate care beneficiază de facilități de transport…
Vezi articolul