Profesor în sănătate publică: Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au compromis moral măsurile pe care le-au susținut, prin candidatura la Parlament pe listele unui partid

2.018 vizualizări
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila si Adrian Streinu Cercel / Colaj foto: Caspa.ro și Salvati Delta
Profesor universitar la Universitatea Iowa în SUA şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș îi acuză de imoralitate pe cei mai noi candidați din partea PSD la alegerile parlamentare: profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, care este director al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală, și Alexandru Rafila – preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

“Lupta cu pandemia COVID-19 a implicat măsuri nepopulare și cu implicații pentru procesul politic și electoral – faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu”, spune specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheș – textul publicat pe pagina sa de Facebook:
Razvan Chereches / Foto: Arhiva personala

Faptul că cei doi profesori de primă imagine în pandemie – Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel – candidează pentru parlament pe listele unui partid politic este IMORAL!

Lupta cu pandemia COVID-19 a implicat măsuri nepopulare și cu implicații pentru procesul politic și electoral – faptul că principalele voci din partea lumii științifice aveau o agendă politică ascunsă compromite toate afirmațiile lor, le mânjește cu interesul propriu.

Exact la fel cum în lumea sănătății publice trebuie să declari dacă ai un conflict de interese (de exemplu, finanțare de la o firmă de farmaceutice), cei doi ar fi trebuit să își declare conflictul de interese anterior oricăror declarații profesionale!

Încrederea populației în lumea științifică va scădea și mai mult și va crește probabilitatea alunecării către știri conspiraționiste false.

Și mie mi s-a propus intrarea pe loc eligibil pe lista unui partid și am refuzat imediat – este un conflict de interese evident.

Partea tristă este că Alexandru Rafila a avut mesaje coerente și bazate pe dovezi, care acum sunt puse sub semnul întrebării.

Ca cercetător și profesor în sănătate publică, opinia mea profesională este că Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au adus deservicii majore comunicării cu populația în timpul pandemiei COVID-19, au compromis din punct de vedere moral măsurile susținute de către ei și violează etica profesională”.


2 comments
  1. Rafila și Cercel au rolul de a compromite și ceea ce a mai rămas necompromis din PSD, dacă exista asa ceva.
    România nu are nici PUTERE și nici OPOZIȚIE. Uitați-vă la Ciolacu sau la Orban…sa nu mai spun de “Globaliști”.
    O țară în care nu ai pe cine sa votezi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Învățământul primar

Naveta copiilor din București spre școlile din Ilfov – nestingherită de scenariul roșu din Capitală. Prefectul de Ilfov: Sunt 3 școli în scenariul roșu, DSP nu a tras un semnal de alarmă / Orban: Va trebui să adoptăm o legislație referitoare la arealul metropolitan

Sute de elevi din București continuă să meargă în fiecare dimineață la școală sau la grădiniță, la cursuri față în față, deși în Capitală toate școlile sunt închise de marți,…
Vezi articolul

Reclamațiile anonime ale studenților hărțuiți sexual sunt blocate în toate universitățile din România printr-o Hotărâre a Guvernului Ciolacu, elaborată de ministerul Ligiei Deca. Codul-cadru de etică interzice legal un instrument-cheie pentru combaterea abuzurilor / Ce fac mari universități ale lumii

Consiliul Național al Rectorilor a cerut, miercuri, universităților, printr-o rară intervenție a sa în dezbaterile publice, să ia măsuri clare împotriva hărțuirilor sexuale, pe care să le „identifice” fără întârziere,…
Vezi articolul

Alegerile din universități, afectate de noua Lege a învățământului superior. Unele instituții organizează scrutinul după vechile reguli, deși trebuie respectate noile norme. Apar însă portițe / Studiu de caz: Universitatea din Craiova

Prevederi care se suprapun, se completează și chiar se anulează, practic, una pe alta produc, anul acesta, un nivel ridicat de confuzie cu privire la alegerea structurilor de conducere din…
Vezi articolul