Cercetătoarea Silvia Marton, singura câștigătoare din România a unuia dintre cele 218 granturi anunțate de de Consiliul European pentru Cercetare la sfârșitul săptămânii trecute, cu o valoare totală de 544 de milioane de euro

2.023 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Consiliul European pentru Cercetare a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, acordarea a 218 de granturi pentru cercetare avansată în țările europene, granturi cu o valoare totală de 544 milioane de euro. Dintre câștigători, unul singur este din România – Silvia Marton, cu un proiect despre istoria corupției din Centrul și Sud-Estul Europei.

Silvia Marton, care a câștigat acest grant ca reprezentant al Colegiului Noua Europă, este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, iar istoria corupției este unul dintre domeniile sale de cercetare, potrivit paginii de prezentare de pe site-ul instituției de învățământ superior.

  • Potrivit Colegiului pe care îl reprezintă, proiectul de cercetare care a obținut Grantul european “urmărește să construiască istoria ideii de ‘corupție’ în Europa Centrală și de Sud-Est, în contextul evoluției modernității. 

Finanțările de tip “Advanced Grant” ale Consiliului European pentru Cercetare, acordate ca parte a programului Orizont Europa, urmăresc să susțină proiecte care pot duce la “realizări științifice majore” și sunt acordate unor cercetători de vârf cu rezultate de cercetare semnificative în ultimul deceniu, potrivit comunicatului ERC.

Cei mai mulți câștigători, la această ediție, sunt din Germania (37), Marea Britanie (35), Franța, (32) și Spania (16). Au fost acordate premii unor câștigători reprezentând universități și centre de cercetare din 20 de țări. Cele puțin peste 200 de granturi au fost alese dintr-un total de 1.650 de aplicații.


1 comment
  1. Era mai bine să nu spuneți titlul proiectului. Așa că ce realizare științifică?? , cui folosește??, spuneți ceva de utilitatea proiectului !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, despre laserul de la Măgurele care a atins azi puterea maximă cu tot echipamentul: „Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței. De acum încolo ține de noi să fructificăm acest avantaj competitiv uriaş”

„Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței”, a declarat Daniel Funeriu pentru Edupedu.ro. „Mai departe depinde de noi dacă vom frunctifica acest…
Vezi articolul

Ce declara Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetării, acum 5 luni: Se ames­te­că servicii secrete cu politica, sînt gru­puri de interese, industria plă­teș­te politicul

“După părerea mea sistemul politic actual, al parti­delor, este depășit”, declara în luna mai noul ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc. Într-un interviu acordat publicației Opinia studențească, Hurduc spunea: “Corupția există…
Vezi articolul

EXCLUSIV Explicațiile președintelui interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, după ce Parchetul l-a contrazis în privința analizei dosarului de plagiat al premierului Ciucă: “Chiar dacă nu au interzis-o, analiza nu a putut să înceapă pentru că acele documente nu mai sunt la dispoziție”

“În ordonanță nu apare nicăieri explicit că i se interzice CNATDCU” să analizeze teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, dar “chiar dacă nu au interzis-o, analiza nu a putut…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop, noul președinte al CNATDCU, a fost împotriva verdictului de plagiat dat lui Ponta de acest for. Președintele numit acum de Anisie saluta în 2012 reorganizarea prin care Liviu Pop neutraliza practic instituția

Ministrul Educației a stabilit noua conducere a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – instituție cheie în afacerile de plagiat. Noul președinte al CNATDCU, numit acum…
Vezi articolul