Cenzură ca în comunism? Un cântec care îl critica voalat pe liderul partidului aflat la guvernare în Polonia a fost scos din topul unui post de radio/ Scandalul a provocat o nouă dezbatere despre libertatea presei

75 de vizualizări
Foto: Captura Youtube.com
Emisiunea topului săptămânal de la postul polonez Radio Trojka rareori face valuri în afara lumii muzicale. Însă în ultimele zile un scandal declanșat de acuzația de cenzură a unui cântec critic la adresa șefului partidului de guvernare a stârnit o dezbatere aprinsă despre libertatea presei în a cincea țară ca mărime a UE, scrie The Financial Times, citat de Rador.

Pe 15 mai primul loc în top l-a ocupat piesa „Durerea ta e mai bună ca a mea”, un cântec care îl critică voalat pe conducătorul de facto al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski. Versurile fac referire la o vizită de luna trecută a dlui Kaczynski la cimitirul din Varșovia cu ocazia aniversării catastrofei aeriene de la Smolensk în care a murit fratele lui geamăn, în ciuda faptului că cimitirele erau închise pentru public din cauza pandemiei.

N-a trecut mult de la terminarea emisiunii și legăturile către top și știrile despre cântec – compus și interpretat de veteranul muzicii rock Kazik Staszewski – au dispărut de pe site-ul postului de radio de stat.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul

Criza Covid-19 pune frână „internaționalizării” universităților – se așteaptă scăderea cererii din partea străinilor pentru România, încă o lovitură după scăderea abruptă a numărului de studenți autohtoni

Universitățile românești, confruntate în ultimul deceniu cu o scădere acută a numărului de studenți, încearcă să compenseze această scădere prin diverse măsuri și strategii, între care un loc aparte îl…
Vezi articolul

Ce poate face inteligența artificială? Avertisment OECD: Cine decide în educație și piața muncii să aibă un tablou complet al capacităților reale IA: doar astfel ar permite ca abilitățile umane și tehnologia să fie complementare, nu concurente

Decidenții în orice domeniu, inclusiv în cel al educației, trebuie să știe limpede ce pot să facă sectoare tehnologice de vârf, precum inteligența artificială și robotica, atrage agenția Organizația pentru…
Vezi articolul