Centru internațional de inteligență artificială, deschis la Universitatea Politehnică din București

1.466 de vizualizări
Foto: UPB.ro
Un Centru Internațional de Excelență în Inteligență Artificială este inaugurat, vineri, la Universitatea Politehnică din București. Centrul este constituit la inițiativa UPB, în parteneriat cu alte instituții de învățământ superior, cu scopul de a “studia și dezvolta sisteme de inteligență artificială de încredere, sigure și centrate pe om”.

Parteneri în acest proiect sunt Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” și Universitatea Tehnică din Moldova. Centrul se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Potrivit anunțului de lansare a Centrului de excelență, acesta urmează să atragă o “comunitate de cercetători care contribuie la dezvoltarea fundamentelor disciplinei, a tehnologiilor de Inteligență Artificială și a aplicațiilor de IA în rezolvarea problemelor din lumea reală”.

Cele patru universități partenere în proiect spun că “vor concentra excelența în cercetări interdisciplinare și inovare într-un ecosistem de Inteligență Artificială care va cuprinde cooperarea cu alte universități de prestigiu din Europa, Africa și întreaga lume, companii naționale și multinaționale, societăți și asociații de profil”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO „Tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții, dar nu înțeleg simțul civic”, spune cercetătorul IRES, Antonio Amuza. El recomandă îmbunătățirea curriculei, tinerii să vadă ce înseamnă „cu adevărat implicarea civică” – studiu

Studiul „Provocările tinerilor din România. Analiză şi recomandări” al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) indică faptul că deși tinerii se implică în acțiuni de voluntariat și semnează petiții,…
Vezi articolul

VIDEO Experiența “Școlii din valiză”: Conținutul este printre principalele provocări ale educației digitale / Trebuie să abordezi și problemele de bază ale comunităților – Angela Galeța, Fundația Vodafone România

Realizarea de conținut pentru educație digitală este una dintre cele mai mari provocări, iar orice proiect de digitalizare în învățământ trebuie să meargă dincolo de furnizarea de ajutor precum dispozitive,…
Vezi articolul