Centralizatorul disciplinelor din învățământul preuniversitar pentru anul 2023, publicat în Monitorul Oficial

12.778 de vizualizări
Foto: captură ordin
Centralizatorul care conține disciplinele pentru Titularizare 2023 și Definitivat 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial. La etapele de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2023-2024, la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, și la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, participă absolvenți ai învățământului liceal pedagogic, postliceal și superior ale căror specializări sunt cuprinse în Centralizator.

Este vorba despre ordinul ministrului educaţiei nr. 3656/13.02.2023 pentru aprobarea Centralizatorului privind disciplinele din învățământul preuniversitar, domeniile și specializările absolvenților învățământului liceal pedagogic, postliceal și superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, precum și disciplinele pentru examenul național de definitivare în învățământ 2023.

Art. 2 – „(2) Absolvenții învățământului superior tehnic, silvic, economic sau agricol care au finalizat cu diplomă de licență/ master specializări/programe de studii universitare cuprinse în Centralizator și pentru discipline din învățământul preuniversitar din ariile curriculare „matematică și științe” sau „om și societate” au dreptul de a ocupa posturi didactice/catedre vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar constituite din aceste discipline în cadrul etapelor de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar sau prin concurs, precum și dreptul de a susține examenul național de definitivare în învățământ la aceste discipline.”

„Candidații ale căror specializări nu se regăsesc în Centralizator primesc acceptul de participare la etapele de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar, la concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar sau la examenul național de definitivare în învățământ dacă specializarea înscrisă pe diploma de studii a candidatului/ programul de studii universitare finalizat de candidat poate fi asimilată uneia dintre specializările/asimilat unuia dintre programele de studii universitare incluse în acest centralizator. În aceste situații, acceptul de participare la etapele de mobilitate a personalului didactic din învățământul preuniversitar, la concursurile de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar sau la examenul național de definitivare în învățământ se acordă cu aprobarea Ministerului Educației, prin direcțiile de specialitate”, se arată în ordin.

Foto: Captură – Monitorul Oficial

Centralizatorul poate fi consultat mai jos:

Citește și:
DOCUMENTE Centralizatorul disciplinelor pentru Titularizare și Definitivat 2023, publicat de Inspectoratul Școlar Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Preşedintele Iohannis a atacat la CCR prevederea din legea educației care permite rectorilor să rămână în funcție pe viață. Articolul a fost modificat de PSD și votat de toți senatorii PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind mandatul nelimitat al rectorilor. Actul normativ, care a fost trimis la promulgare…
Vezi articolul

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Testarea online a elevilor – poate fi făcută în condiții de corectitudine? Dragoș Iliescu, cercetător și specialist în testare educațională, va discuta marți, 8 iunie, de la 16:25, despre soluții de evaluare și despre testarea competențelor digitale pentru elevi, studenți și profesori

Testarea corectă a nivelului educațional atins de copii a fost una dintre marile probleme ale școlii românești în pandemie. Aproape un an, profesorii au predat fără să aibă măsura reală…
Vezi articolul

“Există o dorință foarte periculoasă de micșorare a duratei de cursuri, a numărului de ore, a tot ceea ce înseamnă școală” – ministrul Cîmpeanu, pe seama unei petiții cu număr mare de semnături, pentru renunțarea la teze

“Astă-seară am primit o solicitare de la 77.000 de elevi care nu vor nici măcar susținerea tezelor și cumva argumentează, pot să îi înțeleg. Deci există o dorință foarte periculoasă…
Vezi articolul