Trei colegii naționale din București sunt în top 10 licee după afișarea mediilor de la Bacalaureat 2021, față de 5 câte erau anul trecut, potrivit platformei BAC+. Pe primul loc după media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv a fost și în acest an Colegiul Național Iași, la fel ca în 2020. În top 5 intră și un alt colegiu din Iași, “Costache Negruzzi”.
Media tuturor celor 141 de elevi care au participat la Bac 2021 de la Colegiul Național Iași a fost 9,34.
Pe locul al doilea este Colegiul Național “Sfântul Sava”, cu o medie generală pe școală de 9,25. Pe trei este Colegiul Național “Emil Racoviță” din Cluj.
Redăm top 10:
- Colegiul Național Iași – media 9,34 – 141 de candidați
- Colegiul Național “Sfântul Sava”, București – 9,25 – 233 de candidați
- Colegiul Național “Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – 9,25 – 82 de candidați
- Colegiul Național “Andrei Șaguna”, Brașov – 9,21 – 169 de candidați
- Colegiul Național “Costache Negruzzi”, Iași – 9,19 – 152 de candidați
- Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, București – 9,17 – 281 de candidați
- Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” – 9,17 – 287 de candidați
- Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, Galați – 9,17 – 208 candidați
- Colegiul Național “B. P. Hasdeu”, Buzău – 9,11 – 307 candidați
- Colegiul Național “Preparandia – Dimitrie Tichindeal”, Arad – 9,11 – 95 de candidați
Următoarele 10 licee din 2021 sunt următoarele:
În 2020 situația primelor 20 licee era următoarea:
Potrivit aplicației, liceele pot fi ordonate crescător sau descrescător după rezultatele dintr-un anumit an la o anumită disciplină sau în general, în funcție de unul dintre următoarele criterii:
- Media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv. Elevii absenți sau eliminați din examen au fost considerați ca având nota 1.
- Procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară. (5 per disciplină, 6 per total)
- Numărul candidaților care au susținut proba la materia respectivă, sau numărul total de candidați.
- Procentul candidaților care au susținut proba respectivă din numărul total de candidați.
La Bacalaureat 2021 au participat cei mai puțini candidați din 2014 încoace, doar 133.633 de absolvenți.
Iar media tuturor notelor de la Bac 2021 a fost de 6,75, la nivelul celei din 2019.
Mai multe statistici despre Bac pe bacplus.ro
Foto credit: FEAA – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași
7 comments
In spatele oricarui liceu asa zis performant stau insusi elevii. Sacrificiile le apartin. Adolescenta chinuita de statistici pentru a da bine pentru liceu, nu pentru ei ca elevi. Ar trebui toate cunostintele sa fie bazate pe realitate. Aplicate pe prezent si viitor. Gandirea critica si analitica trebuie incurajata. Cursurile trebuie sa fie interactive ,nu predate mecanic. Nu statistica conteaza ci rezultatele peste ani. Ce au realizat fostii elevi actualii adulti pentru a imbunatati procesul de invatamant? Sunt multe de spus. Atat liceul cat si facultatea reprezinta cate o treapta in formarea personalitatilor. Profesorii trebuie sa lase aroganta deoparte. Nu le este necesare elevilor diplomele obtinute de profesiori in cariera daca nu sunt cunostintele aduse la zi. Degeaba un profesor titular a obtinut nota 10 acum zeca ani daca in prezent acel profesor se afla cu zece ani in urma in gandire,predare si atitudine.
Degeaba puneți preț pe note si băgați cu forța multe materii și după ce termină o facultate nu au loc de muncă!
ai patit tu asta,dupa ce ai terminat facultatea ?
Mulțumim pentru articol! Prof. Adriana RADU (director adjunct al Colegiului Național Iași)
Abia asteptam anul acesta sa vad daca veti avea capacitatea (poate si bacu’) de a face o evaluare statistica corecta, urmata de intocmirea unui top la fel de corect.
Atata timp cat veti analiza licee diferite din punct de vedere al specializarilor, fara sa faceti o analiza separata pe fiecare specializare in parte (mate-info, stiinte ale naturii, filologie), vom vedea doar topuri care nu fac altceva decat sa dezinformeze opinia publica (in speta, in principal pe parinti…dar nu numai…). Specializarile diferite presupun tipuri/subiecte de examen de bacalaureat diferite din punct de vedere al materiilor, precum si un grad de dificultate diferit. Ca urmare, pentru a obtine o acuratete cat mai mare a concluziilor, aceste analize trebuie sa fie facute pe specializari, in care sa se tina cont de procente si de numere absolute.
Sper ca, dupa afisarea rezultatelor finale de la bacalaureat, sa am timpul necesar pentru a face o astfel de analiza, pe care am sa v-o transmit. Cu speranta ca o veti si publica…caci, se stie…speranta e ultima care…
Corect. Ar trebui sa fie: Arte, Vocational, Sportiv, Teoretic, Economic, Industrial, Agricol, Stiinte Reale. Si cred ca un top 5 ar ajunge.
Excelent punctat dar aveti pretentii prea mari pt tara asta,de unde atata acuratete?Presa vrea raiting si un titlu pompos il asigura.Continutul nu mai conteaza,scopul e atins