Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie – termen dat de premierul Ciucă / Proiectele intră în circuit de avizare la nivelul guvernului

5.388 de vizualizări
Foto: gov.ro
Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până la data de 23 martie, a anunțat premierul României, Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern, moment ce marchează intrarea celor două proiecte în circuitul de avizare la nivelul ministerelor.

„Sper ca procesul să fie parcurs în următoarele două săptămâni, astfel încât nu mai târziu de ședința din 23 martie să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi și să le înaintăm Parlamentului, spre dezbatere și aprobare”, a declarat Ciucă.

Acesta a spus la începutul ședinței că „avem mai multe decizii de analizat și de asumat. Una dintre ele este legată de promovarea legilor Educației și vom avea în parcursul guvernamental, pentru perioada imediată, demararea procesului de avizare la nivelul tuturor ministerelor cu responsabilitate în acest domeniu”.

Reamintim că proiectele de legi au fost publicate de Ministerul Educației pe 27 februarie și până pe 7 martie au mai putut fi trimise propuneri de modificare/completare.

La conferința de prezentare a proiectelor consolidate, ministra Ligia Deca declara că „aproximativ pe 8 martie ne dorim să pornească procesul de avizare interministerială în Guvern. Dupa adoptarea în Guvern a legilor Educației, acestea vor merge în Parlament și vor urma traseul democratic pentru dezbatere”.

Articol în curs de actualizare


2 comments
  1. Ma interb cum vor fi organizate concursurile la liceu pentru clasele de excelenta pentru 50% din locuri. In.primul rand ca nu sunt un procent de 50% copii excelenti din total elevi, nici macar in.America:). Apoi, cum ar putea fi ei excelenti si la mate si romana. Matematica face parte din stiintele exacte in timp ce romana este cu cele lingvistice, filologice.
    Propun ca ministrul educației sa dea intai testul PISA si apoi sa elaboreze legi daca trece cu cel putin 50%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING OFICIAL Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale cu două zile înainte de turul 2 între Elena Lasconi și Călin Georgescu. Procesul se reia de la zero. Decizia, luată pe fondul acuzațiilor de ingerință a Rusiei

Curtea Constituțională a decis vineri în unanimitate anularea alegerilor prezidențiale, potrivit unui comunicat al CCR. G4Media a anunțat informația în premieră, citând surse oficiale. Procesul electoral pentru alegerea președintelui României…
Vezi articolul

Peste 10 olimpiade școlare județene au loc în finalul de săptămână 16-17 martie, printre care Geografia, Istoria, OLAV, Limba engleză – scris, Biologia, Informatica. Regulile de descărcare a subiectelor și baremelor pentru centrele de concurs 2024 – DOCUMENT

Primul final de săptămână din anul 2024 cu mai multe olimpiade naționale școlare – fazele județene este 16-17 martie, când au loc olimpiadele de Geografie, Istorie, Limba engleză – proba…
Vezi articolul

Ordonanța de Urgență prin care probele de competențe la Bacalaureat 2021 nu se mai susțin, ci sunt echivalate, aprobată fără avizul Consiliului Legislativ: Normele propuse trebuie revizuite, deoarece vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022

Proiectul de Ordonanță de Urgență anunțat ca „adoptat” de Guvern miercuri, pe 19 mai, prin care era modificată Legea Educației, pentru a putea echivala competențele digitale și lingvistice la examenul…
Vezi articolul