Cel puțin 6.000 de copii ucraineni au fost trimiși de ruși în tabere din Crimeea și Rusia pentru pregătire militară, adopție sau ”reeducare politică” – raport al Universității Yale din Statele Unite

119 vizualizări
Foto: Agerpres / EPA/ROMAN PILIPEY
Un raport al Universității Yale (SUA) arată că cel puțin șase mii de copii ucraineni au fost trimiși de ruși în tabere din peninsula Crimeea și Rusia, în ultimul an, odată cu invazia din Ucraina, cu scopul de a fi adoptați, pregătiți militar sau “reeducați politic”, scrie biziday.ro.

Sursa citată informează că raportul, întocmit de cercetătorii de la Universitatea Yale din Statele Unite, în colaborare cu specialiști de la Conflict Observatory, a examinat încălcările drepturilor omului și crimele de război ale Armatei Ruse de la invadarea Ucrainei din 24 februarie 2022. Documentul face parte dintr-un proiect susținut de Departamentul de Stat.

Cercetătorii au aflat că există cel puțin 43 de tabere care fac parte dintr-o “rețea sistematică întinsă pe toată suprafaţa Rusiei și în Crimeea”, unde au fost ținuți copii ucraineni odată cu invadarea Ucrainei, mai transmite Biziday.

Copiii capturați au vârste începând de la 4 luni, potrivit informațiilor adunate în document. Cercetătorii care au lucrat la raport susțin că băieții de la 14 ani în sus au fost pregătiți militar în unele din tabere, deși dovezi că au și fost trimiși pe câmpul de luptă nu există, conform sursei citate. Copiii sunt fie dintre cei care au custodie incertă din cauza războiului, fie cei pe care Rusia i-a considerat orfani, ori cei care se aflau în grija instituţiilor de stat ucrainene, dar şi copii cu părinţi şi tutela familială bine definită, după cum se arată în raportul citat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie – termen dat de premierul Ciucă / Proiectele intră în circuit de avizare la nivelul guvernului

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până la data de 23 martie, a anunțat premierul României, Nicolae…
Vezi articolul

DOCUMENT Candidații de la Titularizare 2024 au obligația de a redacta lucrarea scrisă pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră, prevede procedura oficială. Profesorii asistenți nu discută între ei în timpul desfășurării probei

Proba scrisă de la Titularizare 2024, concursul de angajare în învățământ, are loc miercuri, 17 iulie 2024, potrivit calendarului oficial. Accesul candidaților în centrele de concurs este permis până la…
Vezi articolul

Radu Vancu, despre creșterea salarială obținută de profesori: E o victorie extraordinară! Sunteți o forță pe care politicul nu-și va mai permite să o ignore / Ați pus presiune și ați câștigat împotriva unor politicieni mega-mincinoși, care seara retrăgeau ceea ce afirmaseră dimineața

„Dragi profesori, liderii sindicali au comis o greșeală când au anunțat suspendarea grevei înainte de publicarea ordonanței în Monitorul Oficial. Poate că a fost o greșeală neintenționată, poate că a…
Vezi articolul