Cel mai vechi sistem de scriere din lume își poate avea originea în simboluri misterioase, nedescifrate – studiu

224 de vizualizări
Foto: Pexels.com/ Bilge Şeyma Kütükoğlu
Cercetătorii au descoperit legături între precursorul celui mai vechi sistem de scriere din lume și desenele misterioase și complicate lăsate în urmă de sigiliile cilindrice gravate care erau rulate pe tăblițe de lut în urmă cu aproximativ 6.000 de ani, potrivit unui studiu publicat în revista dedicată a Universității din Cambridge, Antiquity, după cum relatează CNN.

Cercetătorii consideră cuneiforma primul sistem de scriere, iar oamenii au folosit caracterele sale în formă de cuie pentru a inscripționa limbi străvechi, cum ar fi sumeriana, pe tăblițe de lut începând aproximativ cu anul 3.400 î.Hr. Se crede că sistemul de scriere provine din Mesopotamia, regiunea în care s-a dezvoltat cea mai veche civilizație cunoscută din lume, care se află acum în Irakul de astăzi.

Totuși, înainte de cuneiformă, a existat o scriere arhaică care folosea semne pictografice abstracte, numită proto-cuneiformă. Acesta a apărut pentru prima dată între 3.350 și 3.000 î.Hr. în orașul Uruk, în sudul Irakului de astăzi.

Dar originile apariției proto-cuneiforme au fost neclare, iar multe dintre simbolurile sale rămân nedescifrate, conform CNN.

Cercetătorii care au efectuat o analiză atentă a simbolurilor proto-cuneiforme au fost surprinși să descopere similitudini atunci când au studiat gravurile sigiliilor cilindrice inventate în Uruk în 4.400 î.Hr. și folosite pentru a imprima motive pe lut moale. Nu numai că unele dintre simboluri se potrivesc exact, dar, de asemenea, par să transmită aceleași semnificații în legătură cu tranzacțiile și comerțul antic.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Imaginează-ți că ai un copil cu autism, afectat sever, care nu înțelege ce se întâmplă, fugi de război și ajungi în altă țară. Cum va fi viața voastră? / Traumele și provocările copiilor cu autism și ale părinților lor refugiați din Ucraina

Cum ar fi ca deodată să te trezești că trebuie să te urci într-o mașină cu jumătate de casă și cu un copil cu autism afectat sever, care nu înțelege…
Vezi articolul

Școlile trebuie să comunice elevilor și părinților până pe 1 octombrie când sunt ”Școala altfel”, „Săptămâna verde” și vacanța mobilă din februarie, prevede ordinul cu structura anului școlar 2023-2024

Școlile trebuie să informeze elevii și părinții cu privire la perioadele în care se vor organiza programele Săptămâna „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, dar și despre perioada de 7 zile…
Vezi articolul

DOCUMENT Inspectoratele școlare au posibilitatea să configureze o adresă de e-mail pentru înscrierea la Titularizare 2024, potrivit Ministerului Educației / Inspectorii școlari au obligația de a consilia candidații cu privire la disciplinele de concurs la care se pot înscrie în funcție de studii

Inspectoratele școlare au posibilitatea de a configura o adresă de e-mail pentru înscrierea candidaților la concursul naţional de Titularizare 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Profesorii sau viitoarele cadre…
Vezi articolul