Cei 12 elevi lăsați corigenți pe nedrept de profesoara de matematică din Azuga se pot înscrie în clasa a IX-a după ce și-au trecut corigențele, spune Inspectoratul Școlar Prahova

12.199 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES Foto
Cei 12 elevi dintr-o clasă de la Liceul Teoretic Azuga lăsați corigenți fără justificare de profesoara de matematică din școală înainte de Evaluarea Națională 2023 au trecut examenele de corigență din iulie și sunt repartizați la liceu în etapele secundare de admitere în clasa a IX-a, transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova într-un răspuns la o solicitare Edupedu.ro. Instituția mai informează că directoarea liceului a fost sancționată cu avertisment pentru abateri disciplinare, după ce au fost derulate cercetări.

Amintim că profesoara de matematică din Azuga a fost dată afară din liceu pe 7 iulie după ce mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

„Menţionăm că cei 12 elevi ai clasei a VIII-a B au promovat examenele de corigență urmând a fi repartizați în etapele următoare la licee sau şcoli profesionale”, scrie Inspectoratul în răspunsul semnat pe 17 august de inspectoarea școlară generală Ilona Rizea și Inspectorul școlar pentru Management Instituțional Florea Mincu, document primit de Edupedu.ro joi, 24 august, la solicitare făcută acum o lună.

În răspuns se arată că „au fost depistate carențe mari în evaluarea şi notarea elevilor clasei a VIII-a B la matematică, fapt ce a condus ca la finalul anului şcolar, 12 dintre cei 18 elevi ai clasei să rămână corigenți”.

Acestor elevi nu li s-a permis să se înscrie la liceu în prima etapă de admitere, cea principală, pentru că la aceasta participă doar absolvenții de gimnaziu cu Evaluarea Națională susținută. Aceștia au putut să se înscrie în a doua etapă, când șansele de a intra la licee teoretice sunt mai mici față de prima fază. Rezultatele acestei etape s-au afișat pe 10-11 august în fiecare județ. Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova a confirmat pentru Edupedu.ro că mai sunt locuri în județul Prahova. Câteva sunt la liceul din Bușteni – filiera teoretică. Elevii s-au înscris fie în etapa a II-a, fie mai pot merge la inspectorat, a precizat acesta.

„Din declarațiile a numeroși părinți”, scrie inspectoratul, „încă din anul 2021 rezultă că a existat un comportament abuziv al doamnei profesoare Dumitrescu la adresa elevilor și în special cei ai clasei a VIII-a B, cu hărțuire verbală și intimidări repetate”. De remarcat este că, pentru ISJ Prahova, situația a fost nouă, deși existau aceste semnale din anul 2021, iar elevii au fost lăsați corigenți fără justificare de profesoara care i-ar fi intimidat încă din clasa a VI-a. Profesoarei i s-a desfăcut contractul de muncă după ce cazul a apărut în presă.

Mai multe note puse pe date aflate în perioada Săptămânii Verzi când nu s-au ținut orele în mod convențional și notele de la simulări trecute fără acord în catalogul acestei clase au fost anulate în luna mai de conducerea liceului din Azuga, mai transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova. Chiar și așa, au existat celelalte note de la începutul anului școlar ale căror medii rezultate au fost sub pragul de trecere.

  • Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog elevilor clasei a VIII-a B notele obținute la examenul de simulare a Evaluării Naționale, fără acordul părinților, încălcând astfel Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Evaluare Națională în anul școlar 2022 – 2023 (aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.241/31.08.2022).
  • Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog note la disciplina matematică în data de 10.05.2023, când școala desfășura activități în programul „Săptămâna verde” și nu erau în program ore la această disciplină încălcând OME 3629/2023.
  • Conform adresei conducerii Liceului Teoretic Azuga, notele la disciplina matematică din 21.03.2023 şi 10.05.2023, primite de elevii clasei a VIII-a B de la Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, au fost anulate de către conducerea şcolii în data de 19.05.2023”, scrie în răspunsul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.
Avertisment pentru directoarea liceului

Directoarea liceului, Narciza Mincu, a fost sancționată cu avertisment, mai scrie în document: „Consiliului de administrație al ISJ Prahova a luat hotărârea sancționării doamnei director a Liceului Teoretic Oraşul Azuga cu „avertisment” conform art. 280 (2) lit. b din Legea 1/2011 Legea Educației Nationale cu modificările și completările ulterioare”.

Măsura a venit după petiția din iunie privind conduita profesoarei de matematică „și legalitatea acțiunilor întreprinse de de conducerea Liceului Teoretic, Oraș Azuga”. (…) ISJ Prahova, în timpul cercetărilor disciplinare, a avut în vedere „existența unor abateri disciplinare prezumate săvârșite de către directoarea Liceului”.

Citește și:
Profesoara de matematică din Azuga, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu / Decizia poate fi contestată
Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară de Matematică îi lasă corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională

10 comments
  1. Profesoara are dreptate. Asa alunga profesori buni. Tara are nevoie de prosti. Numai ‘pilele’ voastre sunt bune.

  2. Evident este un comportament abuziv al profesoarei, care se pedepseste penal. Deasemenea faptul ca a pus notele in afara orelor de curs se poate incadra la infractiunea de fals.
    O plangere penala nu i-ar strica….

    1. Am patit mai rau! Am depus plângere penala ,au fost audiate de politie.
      Vedem decizia Parchetului General!
      înșelăciune,amenințare,abuz in serviciu,fals în acte oficiale ,la noi au fost trecute notele în creion!

  3. Elevii care au fost lăsați pe nedrept ?Elevii și-au arătat cunoștintele la Simulare Evaluare Națională unde au luar sub 5…Rușine să vă fie !Incurajați prostia ,neinvățatul ,incultura și nemunca !

  4. Elevul nostru -stapanul nostru, aluzie clientul nostru stapanul nostru.
    Ce mai vrei?
    Le trebuie hartia aia ca au studii 10-12 ca sa se angajeze, si asa scoala nu e corelata cu piata muncii. Si daca nu ia bacul ce? vor avea 12 clase, au si FR la Azuga.

    Ce altii in alte parti care au 8 clase la “sansa a doua” sau la scolile de rromi stiu mai mult?

    Elevii nu merg sa invete (se stie ca materiile dins colala sunt in mare parte inutile) ci sa aiba mai multe sanse de a-si gasi un job si sa-si castige existenta.

  5. Așa, de curiozitate… cu ce note au trecut elevii respectivi corigența? Și cu ce fel de subiecte?

    Că dacă le dai să rezolve 1+1=? cred că iau toți 10.

    Doar așa, de referință pentru viitor.

    1. Cel care in mod “dezinteresat” si “neimplicat” i-a luat locul profesoarei respective a avut grija in mod sigur sa nu “calce strâmb”. 😅

    2. In primul rand se vede din start faptul că indiferent cum e desfășurat tot acest eveniment, Trebuie găsit vinovat Doar profesorul,nici măcar o secundă nu sa pus problema dar care este și vina și comportamentul elevilor sau cum se face că ceilalți 6 au trecut clasa iar cei 12 “care au speriat Azuga ” , sunt niște sfinți,nu????Deci e clar că sa pus ținta din start și la comanda pe cadrul didactic ,și astfel se protejează elevii indiferent cat de indisciplinați și neștiință au! Deci se promovează nesimțirea,incultura și nemunca! Întrebare pentru cei care au luat această decizie,ați fost Intr o clasă din mediul rural sa vedeți cum se comportă elevul pe care voi îl protejați, nesimțiților???Să va fie rușine! Dna profesor trebuie sa vă dea in judecată și să ceară daune materiale și morale,dure! Căutați în avocat bun! Eu unul așa aș face 100%!

      1. Este vina, în totalitate a acestei șarlatane, că nu o poți numi profesor. I-a lăsat corigenți pe acești copii că nu au făcut meditații cu ea și probabil nu au vrut părinții să îi dea niște cadouri sau bani. I-a distrus pe acești copii, le-a distrus viitorul și încă mai predă la clasă, deși ar trebui să i se ia dreptul de a preda vreodată. În alte țări ar fi avut cariera distrusă, dar la noi, nu. Cine știe, pe filieră de partid e, că prea este protejată.

        1. Știi tu toate astea (cu dovezi) sau mai degrabă presupui ce e mai rău, că așa gândești tu că trebuie să se fi întâmplat?

          Eu cred că e a doua variantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care primesc burse sociale de 200 de lei pe lună vor primi și vouchere de 30 de euro pe lună pentru alimente, rechizite și haine, printre măsurile promise de coaliția de guvernare prin planul „Sprijin pentru economia României”

Liderii coaliţiei de guvernare au prezentat pachetul de măsuri economice şi sociale ce urmează să fie luate în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă. Se numește “Sprijin pentru economia României”…
Vezi articolul

VIDEO Cinci liceeni au câștigat un concurs cu tema „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat de Ambasada SUA. Atașatul cultural, William O’Connor: Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această națiune în 30 de ani

Câştigătorii concursului „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat pentru liceeni de Ambasada SUA la București, au fost desemnați, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc online, transmite Agerpres.…
Vezi articolul

“Lectura în tramvai”: Zeci de elevi, părinți și profesori din Craiova au lăsat cărți cu mesaje pe scaunele unui tramvai, în cadrul unei acțiuni organizate de Ziua Națională a Lecturii, pe 15 februarie

Zeci de elevi din mai multe licee şi şcoli din municipiul Craiova promovează, în această săptămână, cititul de cărţi, prin diverse activităţi inedite organizate în cadrul unui proiect judeţean intitulat…
Vezi articolul

Intenția Guvernului de creștere a cotei TVA pentru cărți și manuale școlare la 19% este “incompatibilă cu dezideratele proiectului prezidențial România Educată”, avertizează Uniunea Editorilor din România: “Dacă până acum s-a citit puțin în România, de acum înainte nu se va mai citi deloc”

Uniunea Editorilor din România (UER) avertizează că dacă va fi majorat TVA-ul pentru cărți și manuale școlare de la 5% la 19%, în România nu se va mai citi deloc:…
Vezi articolul