Cea mai mare universitate din țară „înghite” o altă universitate: „Babeș-Bolyai”, de la Cluj, fuzionează prin absorbție cu „Eftimie Murgu” din Reșița

2.838 de vizualizări
Zilele Educației Sexuale
Foto: UBB – Facebook.com
Cea mai mare universitate din țară, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca fuzionează prin absorbție cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, potrivit deciziei senatului UBB, scrie actualdecluj.ro. Edupedu.ro a scris încă din 4 iunie că există negocieri pentru această fuziune între cele două instituții de învățământ superior.

Propunerea privind absorbția Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a venit chiar de la reprezentanții instituției din județul Caraș-Severin.

”Motivația UBB față de acest demers este legată de (1) dezvoltarea unor specializări noi din zona ingineriei/tehnologiei (complementare celor deja existente în UBB, în condițiile în care UBB are deja în structură două facultăți de inginerie și programe de inginerie/tehnologie derulate și în alte facultăți ale Universității), (2) extinderea bazinului academic pentru specializările existente deja în UBB și (3) ancorarea în proiectele paneuropene de tip Danubius.

Nu în ultimul rând, în spiritul Legii Educației Naționale (LEN) din 2011, este vorba despre o concentrare a resurselor academice, cu impact asupra dezvoltării regionale din Reșița/Caraș-Severin (inclusiv pentru comunitățile românești din zona de graniță cu România)”, explică Senatul UBB.

Astfel, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița va deveni Centrul Universitar UBB din Reșița, ca o extensie a universității din Cluj, cu Facultatea de Inginerie, inclusiv cu o Școală Doctorală, și alte programe academice derulate la Reșița, dar incluse în facultățile UBB din Cluj-Napoca.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița s-a înființat în 1992, având ca punct de plecare învățământul tehnic superior – Institutul de subingineri înființat în 1971 – și tradiția în inginerie din Reșița, unul dintre cele mai vechi și mai importante centre metalurgice şi constructoare de mașini din România, încă din 1771.

Foto: UBB


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Universitatea privată Dimitrie Cantemir intră în monitorizare specială un an de zile, iar dacă nu îndeplinește indicatorii nu va mai organiza examene de admitere și de finalizare a studiilor / În paralel anunță că deschide școală privată din toamnă

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” este monitorizată timp de un an de zile, potrivit unui ordin publicat miercuri, 15 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 3.781…
Vezi articolul

EXCLUSIV Universitățile vor putea preda online de anul viitor, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu: Activitățile online și ponderea lor pe fiecare domeniu și diferențiat la licență, master sau doctorat vor fi prevăzute în noi standarde care vor fi elaborate de ARACIS într-un termen de 90 de zile

Universitățile vor putea preda online începând de anul viitor, spune ministrul Educației, care a declarat pentru Edupedu.ro că pentru ca aceste cursuri online să fie recunoscute și finanțate de stat…
Vezi articolul

Bâlbâială a Guvernului Ciucă: Executivul a adoptat de 2 ori săptămâna aceasta Ordonanța de Urgență pe educație prin care universitățile pot înființa societăți comerciale și consorții duale, articole preluate copy-paste din proiectul de lege Cîmpeanu

Bâlbâială a Guvernului Ciucă în adoptarea în regim de urgență a două modificări la actuala lege a educației, după ce toată vara executivul a promovat o așa-numită viitoare lege a…
Vezi articolul

Despre știință și etnicitate – conferință susținută marți de Marius Turda, profesor la Oxford Brookes University, în cadrul evenimentelor Știința pe înțelesul tuturor organizate de Universitatea din București

“Relația dintre știință și etnicitate este una controversată. Este suficient să amintim că în secolul al XX-lea această relație a stat la baza unor programe de inginerie rasială care au…
Vezi articolul

Rectorul Remus Pricopie, despre tensiunile dintre partidul AUR și SNSPA: “Așa cum ieri cei de la AUR au intrat în sălile de clasă și încercau să spună că această școală nu e bună, veniți la noi la AUR, același mesaj era în perioada legionarilor, în ’39-’40”

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), apreciază, într-un interviu acordat Digi24.ro, că atitudinea sa și a profesorilor SNSPA care au luat poziție publică față de…
Vezi articolul