Cea mai mare facultate de la Harvard renunță la declarațiile privind diversitatea și incluziunea în procesul de angajare

4.280 de vizualizări
Universitatea Harvard / Foto: news.harvard.edu
Facultatea de Arte și Științe de la Harvard nu va mai solicita o declarație de diversitate, incluziune și apartenență ca parte a procesului de angajare a cadrelor didactice, a anunțat luni dimineață Nina Zipser, decanul departamentului de afaceri și planificare al facultății, într-un e-mail, relatează publicația The Harvard Crimson, potrivit G4Media.ro.

Zipser a scris că ea și decanul FAS, Hopi E. Hoekstra, „au făcut această schimbare ca răspuns la feedbackul primit de la numeroși membri ai facultății”, care și-au exprimat îngrijorarea că cerințele existente erau „prea înguste în ceea ce privește informațiile pe care încercau să le adune” și potențial confuze pentru candidații internaționali.

În schimb, FAS – cea mai mare facultate a universității – va solicita o declarație de serviciu despre „eforturile candidatului de a consolida comunitățile academice” și o declarație despre modul în care candidatul va promova un „mediu de învățare în care studenții sunt încurajați să pună întrebări și să-și împărtășească ideile”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
  1. După odiseea ideologiei bolnăvicioase se revine la normalitate și meritocrației.
    Un semnal bun.

    Teama mea este că în timp ce Vestul va renunța la ideologia de gen, noi peste 5-10 ani (întârziați in toate ca de obicei ) abia vom spune că este foarte bună oferind pe lângă locurile pt romi si ces si locuri rezervate pt lgtbieq+ la licee si la cele mai bune facultăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Europeană: România a contractat doar 30% din cele 1,25 miliarde de euro disponibile prin fonduri europene pentru Educaţie, în condiţiile în care suntem în ultimul an al exerciţiului financiar actual

Pentru perioada de finanţare 2014-2020 România a reuşit să contracteze mai puţin de o treime din fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea Educaţiei, potrivit unei prezentări de la lansarea setului de…
Vezi articolul

Elevii și copiii de grădiniță refugiați din Ucraina au pregătite 360 de locuri în școli din Timiș unde se studiază ucraineana ca limbă maternă, anunță Inspectoratul Şcolar Judeţean. Inspectorul Marin Popescu: Sunt foarte mulţi copii de grădiniţă

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că au fost identificate şi pregătite 360 de locuri în unităţi de învăţământ din opt localităţi din judeţ, unde…
Vezi articolul