Ce ţări au spus „da” vaccinării adolescenţilor. România, între primele state europene care au început imunizarea copiilor de 12-15 ani

373 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Franța și Israelul au anunțat miercuri, 2 iunie, decizia lor de a administra vaccinul anticoronavirus copiilor cu vârsta de peste 12 ani, urmând exemplul mai multor țări care au făcut acest pas anterior, scrie publicația kathimerini.gr, preluată de Rador, conform G4Media.ro.

De reamintit că săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului a dat „undă verde” pentru utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani, deschizând calea pentru începerea vaccinărilor la grupa de vârstă de 12 – 15 ani în Uniunea Europeană. Decizii similare au fost luate deja de către autoritățile americane și canadiene.

Ţări membre UE

Italia: La 31 mai, a fost aprobată extinderea utilizării vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani.

Germania: Din 7 iunie, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani vor putea fi vaccinați.

Polonia: Tot de pe 7 iunie va fi oferită posibilitatea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani.

Lituania: Vaccinarea copiilor peste 12 ani începe în iunie.

Estonia: Vaccinarea adolescenților este de așteptat să înceapă până în toamnă, potrivit postului public de radio ERR, care îl citează pe șeful consiliului guvernamental pentru COVID-19.

România: Prim-ministrul a spus că de la 1 iunie copiii de peste 12 ani se pot vaccina.

Austria: Țara intenționează să vaccineze 340.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la sfârșitul lunii august, potrivit site-ului de știri Vindobona.

Ungaria: Vaccinarea tinerilor de 16-18 ani a început la jumătatea lunii mai, potrivit agenției de știri Xinhua.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu „prin alunecare”, în școli în care elevii au ajuns în urma repartizării, nu a dorinței lor, plus pregătirea pentru meserii vechi – indicate de Măriuca Talpeș, de la Coaliția pentru Dezvoltarea României, drept cauze pentru care „condamnăm o jumătate de generație să fie șomeră în viitor” / 52% intră la liceu sub nota 6, considerat pragul nivelului 2 din PISA, al analfabetismului funcțional – analiză

Cifrele pe anul trecut, prezentate de Măriuca Talpeș, arată că 52% dintre elevii absolvenți de clasa a VIII-a intră cu media minimă admisă, de 6. Aceștia ajung în învățământul tehnologic…
Vezi articolul

Criza Covid-19 pune frână „internaționalizării” universităților – se așteaptă scăderea cererii din partea străinilor pentru România, încă o lovitură după scăderea abruptă a numărului de studenți autohtoni

Universitățile românești, confruntate în ultimul deceniu cu o scădere acută a numărului de studenți, încearcă să compenseze această scădere prin diverse măsuri și strategii, între care un loc aparte îl…
Vezi articolul