Ce să facă sau să nu facă părintele pentru a-și ajuta copiii să facă față stresului și anxietății în perioada examenelor – sfaturile unui psiholog Salvați Copiii

Foto: Salvati Copiii Romania

„Evită să menționezi nota pe care dorești să o ia”, „fii prezent lângă copil în zilele premergătoare examenului, „ nu crea presiune prin încurajări deghizate” – acestea sunt câteva dintre sfaturile transmise părinților elevilor care dau în această perioadă examene de către Mihaela Dinu, psiholog al organizației Salvați Copiii România.

Potrivit unui material transmis, marți, de organizație, cu privire la efectele psihologice ale pregătirilor pentru examene și sprijinul pe care-l pot oferi părinții, organizația arată că: 

„Anxietatea este o stare de neliniște care apare înainte, în timpul sau după un examen, fiind determinată de îngrijorarea copilului că va lua o notă mică. Anxietatea este o emoție normală, pe care fiecare dintre noi o resimte din când în când. Mai mult decât atât, unii copii resimt senzații fizice neplăcute: dureri de cap, greață, nod în gât, tremurat al mâinilor, transpirație, musculatură tensionată, diaree sau constipație, perioade de insomnii etc. Alții se simt neajutorați, furioși, singuri”. 

Ce pot face părinții în sprijinul copiilor, potrivit psihologului Salvați Copiii:
Ce să nu facă părinții, potrivit psihologului Salvați Copiii:
Exit mobile version