Ce s-a ales din redeschiderea școlilor în Anglia, la 1 iunie: în unele regiuni, până la 90% dintre instituțiile de învățământ au rămas închise – The Guardian

11.541 de vizualizări
Premierul britanic Boris Johnson / Sursa: Youtube-BBC
Efortul “disperat” al Guvernului britanic de a redeschide școlile de la 1 iunie, pentru a susține reluarea activităților economice, s-a soldat cu un eșec: până la 90% dintre școli, în unele zone ale Angliei, au rămas închise, din cauza temerilor legate de epidemia Covid-19, potrivit The Guardian. În zone precum Nord-Estul Angliei, nicio școală primară nu și-a deschis porțile luni, când trebuia să înceapă procesul de reluare a școlii față-în-față, potrivit datelor obținute de sursa citată.
  • În Marea Britanie, învățământul este descentralizat, iar guvernul de la Londra are autoritate doar în privința școlilor din Anglia. Pentru acestea, premierul Boris Johnson a decis reluarea activității, începând cu primele clase de școală primară, de la 1 iunie, inițiativa sa întâmpinând însă rezistență din partea directorilor de școli, a cadrelor didactice și a părinților, dar și a unor oameni de știință. Potrivit planului guvernamental, școlile urmează să se redeschidă în funcție de gradul lor de pregătire sanitară și de respectarea obligațiilor de distanțare fizică. Dar speranța autorităților era ca la 1 iunie cât mai multe să înceapă activitatea.

Potrivit The Guardian, doar 12% din totalul de 856 de școli primare din NE Angliei, regiunea cu cea mai mare rată de infecție Covid-19, și-au deschis porțile luni.

Iar în întreaga Anglie, potrivit datelor furnizate de sindicate, mai bine de două din cinci școli (44%) au decis să nu primească mai mulți elevi de la 1 iunie. În nord-vest, doar 8% dintre școli și-au deschis porțile pentru un număr mai mare de elevi.

  • De notat că majoritatea școlilor din Anglia și-au continuat activitatea, restrâns, pe perioada măsurilor de distanțare impuse de guvern, pentru a-i ajuta pe copiii personalului din sectoarele esențiale.

În Țara Galilor, școlile se redeschid de la sfârșitul lunii iunie, iar școala va fi prelungită până la finalul lunii iulie.


1 comment
  1. bine ca suntem noi desteptii europei, le deschidem pe toate si mai dam si examene. doamne fereste-ma, toate tarile isi inchid inapoi scolile si anuleaza in continuu examene (ultima fiind ucraina, ieri) si noi dam inainte cu deschiderea si cu examene…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Puțin peste 155.000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a susțin mâine proba de limba română la Evaluarea Națională 2022 / Regulile examenelor – lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an

Cu mai puțin de o zi înainte de a începe Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a, ministerul Educației a trimis un comunicat de presă privind numărul elevilor care au…
Vezi articolul
Inspecția specială

DOCUMENT Cursuri de formare online pentru profesori, organizate de Ministerul Educației, ca să știe să folosească SIIIR și MATE, programe esențiale cu toate datele elevilor și școlilor. Participanții pot parcurge modulele în ritm propriu, potrivit informării

Cursuri de formare online pentru 45.000 de persoane care lucrează în învățământ sunt organizate de Ministerul Educației, astfel încât aceștia să știe să folosească SIIIR, platforma de administrarea a întregului…
Vezi articolul
Mihai Craiu

Ministerul Sănătății a cerut Unifarm să demareze de urgență achiziția de ser antidifteric, după ce în Ucraina a reapărut difteria / Mihai Craiu: Dacă nu doriți decese în familie, vaccinați-vă!

“Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de…
Vezi articolul

Google, LinkedIn și celelalte mari platforme digitale – îndemnate să ia măsuri pentru a combate frauda academică. Apelul unei rețele internaționale din care face parte și ARACIS, agenția responsabilă cu asigurarea calității în universitățile românești

Rețelele de socializare și marile platforme de tehnologie sunt îndemnate să ia atitudine împotriva fraudei academice, printr-un apel al unei mari rețele internaționale ce reunește agenții responsabile cu standardele de…
Vezi articolul