Ce învață copiii și tinerii din Marea Britanie și Suedia la orele de educație sexuală / România, țara cu cele mai multe mame minore din UE, dar cu opoziție puternică la educația sexuală în școli

951 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Educația sexuală stârnește controverse puternice în societatea românească, fiind o temă tot mai aprinsă de dezbatere, scrie G4Media.ro. Opiniile sunt împărțite între faptul că educația sexuală predată în școli ar încuraja începerea vieții sexuale la vârste tot mai fragede și faptul că astfel de cursuri ar contribui semnificativ la educația copiilor și la scăderea procentului mamelor minore, cel mai mare din Europa.

La polul opus României, în Marea Britanie, spre exemplu, astfel de cursuri (educație pentru relații) sunt obligatorii pentru toți elevii din învățământul primar, iar cursuri pentru ”relații și sex” (RSE) sunt obligatorii pentru toți elevii care urmează studii medii, în timp ce educația pentru sănătate este obligatorie în toate școlile, conform site-ului guvernamental al Mării Britanii.

Ce învață copiii din Marea Britanie în școala primară 

La școala primară, educația în relații îi învață pe copii o mulțime de informații despre relațiile sănătoase, inclusiv despre cum să-și comunice propriile limite și să recunoască granițele celorlalți, să rămână în siguranță online și diferențele dintre contactul adecvat și inadecvat sau nesigur. Încurajăm cu tărie școlile să includă predarea diferitelor modele de familie și a relațiilor între persoane de același sex.

Educația pentru sănătate ar trebui să includă pubertatea, inclusiv menstruația și pe cât posibil, acest lucru ar trebui abordat înainte de debut. De asemenea, se concentrează pe predarea caracteristicilor unei bune sănătăți fizice și a bunăstării mentale, iar profesorii ar trebui să fie clar că bunăstarea mintală este o parte normală a vieții de zi cu zi, la fel ca sănătatea fizică.

Analiza integrală pe G4Media.ro.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


7 comments
  1. Poate par demodat dar in functie de familiile in care au crescut libertinismul sau necunostinta poate duce la erori grave ce pot determina distrugerea acelor copii care, condusi de hormoni si povestiri erotice ajung prea devreme sa faca sex nu dragoste.
    Datoria unui parinte este sa explice ce, de ce si cand precum si tragediile gen ,,Romeo si Julieta” si implicatiile sexului precoce atat in dezvoltarea lor ca adulti cat si repercursiunile pe termen lung, in plan social.
    Nu uitati sa definiti violul in toate formele lui si ce inseamna NU!

  2. Studiile arată că în Marea Britanie și SUA a crescut cu 1/3 în 10 ani numărul mamelor minore.

    Motivul?
    Expunerea precoce la subiecte pentru care la acea vârstă copiii nu ar fi manifestat o curiozitate exagerată.

    Vă aduceți probabil aminte de articolele de acum 5-10 ani în care ,,profesorii ” de educație sexuală din aceste țări erau demiși pe bandă rulantă pentru prezentări ,,explicite ale actului sexual” ( mai pe românește învățau minorii cum să facă sex la 14 ani)

    Adiacent aș adăuga și problema drogurilor.
    Olanda a reincriminat vânzarea fără rețetă a substanțelor psihotrope și psihoactive după ce delicvența juvenilă și turismul pt droguri ajunsese la cote alarmante.

    Așa că dacă tot vrem să învățăm ceva din experiența altora să citim si concluziile lor nu doar prefața.

  3. Se pare ca acest fake news gen mamele minore nu merg la scoala se trage de la o pseudo-cercetare facuta de Salvati Copii.

    In metodologia lu’ peste salvat se spune ca esantionul este “neprobabilistic” adica facut dupa cum a batut vantul. Si asa neprofesionist facut si intr-un mod neprofesionist de prezentare a rezultatelor doar 28 de mame minore din 260, adica aproximativ 1 din 10, declara ca nu au fost niciodata la scoala.

    1. Exact. Și în total sunt doar vreo câteva sute de mame minore, la o populație de zeci de milioane, vasta lor majoritate, membre ale unei minorități care își căsătorește copiii și care este și ea cea mai mare din Europa – deci numărul mamelor minore nu are legătură cu educația sexuală, ci cu alte lucruri. Natalitatea este negativă de mulți ani. Educație sexuală adevărată, nu propagandă deșănțată, se face de mulți ani atât la școală(anatomie, clasa a 7-a), cât și la biserică. De câte ore ar fi nevoie să le spui că actul sexual poate aduce boli și sarcină nedorită și că există metode contraceptive?

  4. Asta cu mamele minore nu merg la scoala e fake news, propaganda sovietica.

    Educatia sexuala a crescut varsta la care adolescentii se angajeaza in primul act sexual, acolo unde a fost facuta cu cap.

    La noi ignorantii au impresia ca la orele de educatie sexuala se invata masturbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prestigioasa universitate de științe politice Sciences Po din Franța introduce o probă scrisă pentru admitere, după 4 ani: candidații ar putea fi puși să redacteze o lucrare, cu bibliografie anunțată dinainte

După renunțarea la concursul de intrare în 2021, Sciences Po readuce în procesul de admitere o probă scrisă, însă într-o formă „social nediscriminatorie”. Noua probă va face parte din platforma…
Vezi articolul

Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă

Nextlab.TECH este cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susține coordonatorul acesteia, profesorul Răzvan Bologa, cadru didactic la Facultatea de Cibernetică…
Vezi articolul

Calendar an universitar 2024-2025 în 20 cele mai mari universități după numărul de studenți – Politehnica, Medicina, Universitatea din București, UBB Cluj-Napoca și alte universități din Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Timișoara, Sibiu, Galați, Suceava

Structura anului universitar 2024-2025 a fost publicată de mai multe universități din țară. Edupedu.ro prezintă calendarele de la primele 20 universități după numărul de studenți. Majoritatea încep cursurile pe 30…
Vezi articolul