Ce înseamnă excelența? Să-ți depășești profesorul de la clasă – spune Maria Ciobanu, profesoara de geografie a lui David Dumitrescu, câștigătorul medaliei de aur la Olimpiada Internațională 2024

3.179 de vizualizări
Maria Ciobanu / Foto: captură TVR Craiova
Profesoara de Geografie a lui David Dumitrescu, câștigătorul medaliei de aur de la Olimpiada Internațională de Geografie a vorbit, în cadrul unui interviu realizat de TVR Craiova, despre ce înseamnă excelența. Aceasta a povestit și cum este pregătirea la această disciplină alături de tânărul olimpic.

Într-un interviu pentru TVR Craiova, realizat în cadrul emisiunii Educație 9, Maria Ciobanu, profesoara de geografie care îl pregătește pe olimpicul internațional David Dumitrescu a vorbit despre ce înseamnă excelența din perspectiva ei, dar și despre cum decurg orele de pregătire cu David.

  • În același interviu – video, mai jos în articol – a fost prezent și David, care a vorbit despre planurile sale de viitor, dar și despre felul în care este concepută educația în zilele noastre.

„Eu le spun elevilor mei că acel elev care mă va depăși va fi capabil de excelență. Excelența înseamnă să depășești profesorul de la clasă – să vii să-l surprinzi și să-l întrebi altceva decât ai parcurs până în acel moment”, a explicat profesoara de la Colegiul Național „Carol I” din Craiova.

Maria Ciobanu a spus că David este elevul care e reușit să o depășească: „Acesta este David. Avem momente când ne completăm, momente când unul găsește, celălalt întreabă sau invers. Să știți că profesorul nu este deținătorul adevărului suprem. Noi suntem pregătiți și să greșim, mai ales în fața acestor capacități. Pentru că David este, dincolo de a fi elevul Colegiului Național „Carol I”, o capacitate. Este o provocare”.

David Dumitrescu, elev la Colegiului Național „Carol I” din Craiova, a obținut medalia de aur în cadrul celei de-a XX-a ediții a Olimpiadei  Internaționale de Geografie, care a avut loc în perioada 19-24 august, după cum a relatat Edupedu.ro.

  • Ian Mitocaru de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de argint. Tudor Olariu, elev al Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași și Iustin Bălan de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași au obținut medalii de bronz.

Aceasta a vorbit despre felul în care decurg orele de geografie cu David: „Orele trec cu David și la clasă, dar și la pregătire, fără a avea o dificultate. Se lucrează foarte frumos. David, așa cum ați observat, este un camarad foarte bun. Este un copil de votat, atașat de fenomenul acesta învățare, pentru că învățarea continuă acasă. Nu este suficient în clasă”.

„Este o plăcere să lucrez cu David. Orice dascăl și-ar dori ca, măcar o dată în viață, să aibă un elev ca David Dumitrescu. David este altceva”, a subliniat profesoara întru-un alt material realizat de TVR Craiova la Colegiul Național „Carol I”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproximativ 20% dintre copiii romi nu au trecut pe la școală niciodată, 30% abandonează timpuriu – Radu Szekely, consilier al ministrului Educației / Școlile să verifice întâi “care sunt factorii care favorizează abandonul în mediul meu?” și în funcție de asta să caute soluții și resurse

Unitățile de învățământ care doresc să obțină sprijin prin Planul Național de Redresare și Reziliență ar trebui să identifice, mai întâi, care sunt exact problemele care se confruntă “în mediul…
Vezi articolul

Situație ieșită din comun la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad: Ramona Lile ar urma să nu fie confirmată rector, deși a câștigat alegerile, potrivit unui proiect de ordin aflat în analiză finală la Ministerul Educației – surse

Rectorul Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, Ramona Lile, realeasă luna aceasta pentru un al patrulea mandat, deși, după cum a scris Revista 22, avea interdicție să candideze în urma…
Vezi articolul

Autorizația de securitate la incendiu și autorizația sanitară, eliminate explicit prin lege dintre condițiile pentru autorizarea provizorie sau acreditarea școlilor și grădinițelor, în proiectul legii Deca a învățământului preuniversitar – surse

Existența autorizației de securitate la incendiu și a autorizației sanitare de funcționare nu ar mai trebui verificată atunci când viitorul organism care se va ocupa de autorizarea și acreditarea școlilor…
Vezi articolul

Profesorii de la Universitatea Tehnică din Iași explică explozia pagerelor din Liban: „Unele sisteme de paging mai avansate permit trimiterea unui mesaj către dispozitive aflate în multiple locații geografice, folosind o rețea centralizată de transmisie”

Explozia pagerelor din Liban, care a făcut mii de victime, a creat controverse în lumea întreagă. Pe rețelele de socializare și în media, au început să circule teorii cu privire…
Vezi articolul