Ce este „Particula Amaterasu”, care a ajuns pe Pământ din afara galaxiei noastre/ Razele cosmice și originea lor enigmatică

5.592 de vizualizări
Foto © Evgenii Puzanov | Dreamstime.com
Oamenii de știință din domeniul spațial care încearcă să înțeleagă originile enigmatice ale așa numitelor „raze cosmice” au detectat o particulă extrem de rară, de înaltă energie, despre care cred că a călătorit spre Pământ de dincolo de galaxia Calea Lactee și a ajuns în statul american Utah în urmă cu aproape doi ani, scrie CNN.

Descoperirile despre această rază, poreclită de oamenii de știință “Particula Amaterasu”, după zeița Soarelui în mitologia japoneză, au fost publicate acum câteva zile într-un studiu realizat de Telescope Array, un consorțiu internațional de universități care studiază fenomenul razelor cosmice.

Universitatea din Utah a declarat că observatorul din Utah va fi echipat în curând cu 500 de detectoare noi, care îi vor extinde capacitatea de observare ploilor de particule induse de razele cosmice la o rază de aproape 3.000 de kilometri pătrați.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Photo 121873914 © Evgenii Puzanov | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum să realizezi proiecte finanțate din bani europeni pentru școli. Ministerul Educației desfășoară un curs de formare. Ștefania Manea, secretar de stat: Vom încerca să identificăm resursele astfel încât un număr cât mai mare de profesori și de angajați ai inspectoratelor școlare să beneficieze

Ministerul Educației desfășoară în prezent un program de formare a profesorilor pentru accesarea de fonduri europene de către școli, cu experți de la Banca Mondială. Programul ar urma să fie…
Vezi articolul

Spațiu multisenzorial pentru vizitatorii cu deficiențe, inaugurat la Muzeul Luvru din Paris. Mulaje de atins, jocuri, tur în limbajul semnelor și plăci tactile, printre noutățile pentru accesibilizarea artei

Încurajarea atingerii, panouri explicative scrise în Braille, limbajul semnelor, jocuri: Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, situat în centrul capitalei Franţei, a deschis începând de joi un nou spaţiu…
Vezi articolul

Doar aproape 60 de persoane mai vorbesc istroromâna, un dialect al limbii române, în peninsula croată Istria, spune cercetătoarea Manuela Nevaci: Există acolo o școală renovată de statul român, dar este muzeu, iar asociații particulare prezintă istroromâna ca pe o limbă străină

Doar 58 de oameni vorbesc activ dialectul istroromân al limbii române în două localități din peninsula Istria din Croația unde sunt așezări românești, din 150 de vorbitori, spune cercetătoarea lingvistă…
Vezi articolul