Ce dovezi trebuie să prezinte profesorii pentru a justifica orele online cu elevii – răspunsul secretarului de stat de la Educație, Luminița Rodica Barcari

197.519 vizualizări
FOTO: edu.ro
Profesorii trebuie să prezinte „niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen”, ca să-și justifice orele online, spune secretarul de stat Luminița Rodica Barcari într-o declarație pentru Europa FM. Aceasta spune că și până acum profesorii au făcut cursuri sau activități la distanță și lasă de înțeles că e suficient ca justificarea să fie făcută prin capturi de pe „telefon, grup pe WhatsApp sau grup pe Facebook”.

Redăm declarația Luminiței Rodica Barcari:

“Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online.

Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ,  iată [profesorii – n.red] sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”.

”Eu zic că în jur de 60% au realizat activități, și nu neapărat online, au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, spune Luminița Barcari.

“La reluarea activității de predare – învățare – evaluare în unitățile de învățământ, această activitate suport pentru învățare online poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui.

Cadrul didactic vede cine participă activ la aceste întâlniri, deci este în beneficiul ambelor părți.

Dacă ei consideră că cei mai mulți dintre elevi sunt conectați online, se poate organiza și predarea anumitor conținuturi.

Noi vom recomanda esențializarea conținuturilor, că până la urmă noi mergem pe formarea de competențe. O competență poate fi formată nu neapărat prin toate conținuturile.

Să insistăm pe lucrurile cu adevărat esențiale și de care ne vom lega pentru anul școlar următor”, a încheiat Barcari.

Citește:

FOTO: Edu.ro


54 comments
  1. Bun…Am citit toate comentariile,dar cum fac să intru online cu copiii dacă eu am doi acasă(unul in clasa 2 și celălalt în clasa VI)?.Am nevoie de 3 laptopuri sau tablete, nuuu???
    Aloooo,dna ministru,nu sunt miliardar,nu.mi pot permite asa ceva.

  2. Conform documentelor si anunturilor oficiale cursurile sunt in continuare suspendate in Romania [indiferent de cate cazuri de covid (nu) sunt la mine in comuna]!, chiar daca exista o precizare in anexa decretului de stare de urgenta cum ca unitatile de invatamant organizeaza on-line activitati “in masura posibilitatilor”. Deci cei care au posibilitatea si vor ponteaza, cei care nu au posibilitatea nu ponteaza si astea nu au nicio greutate juridica, nicio implicatie legala asupra drepturilor salariale.
    Doamna Barcari zice “Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată [profesorii – n.red] sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”.
    Dar nici acum, ca si pana acum, activitatea online a profesorilor din preuniversitar nu este reglementata legal, nu este instituita vreo obligatie! Daca un profesor sau un elev nu participa la activitati online nu exista niciun temei pentru o ipotetica sanctionare (m-a lasat routerul, sau nici nu am – sic!).
    Mai intai si oficial profesorii, care puteau, nu neaparat, trebuiau sa se limiteze la recapitulari si consolidari. S-a dat unda verde si la predare voluntara, care-cat-cum vrea!, asta da libertate.
    (In)Egalitatea de sanse nu conteaza – se va regla institutional prin ignorarea eforturilor depuse de profesorii care acum predau: toti vor trebui sa (re)predea ce nu s-a predat in aceasta perioada, chiar daca o varianta simplificata. Cei care nu au putut beneficia de predarea incurajata acum (chiar sugerata insidios ca obligatie) de minister vor ramane fara doar si poate mai in urma decat oricum sunt acum majoritatea.

    1. Este 5 mai.Doamna Anisie s-a razgndit si a uitat ca subalterna sa Bercari a cerut in numele ministrrului dovezi prin poze, printscreenuri si integistrari.In ce lume traim, oameni buni? Femeia asta ori …ori ne ia de prosti.

  3. Buna ziua
    Respect pentru cei ce isi fac treaba …insa eu una sunt dezamăgită…..in loc de implicare ii invata sa editeze in word si pdf la Clasa pregatitoare este strigator la cer. Vrem fise sa lucram cu copii ei dabea au invatat sa tina creionul ,stiloul in mana si are pretentia sa completeze in word si pdf ca sa le incaram in google classromm ca ii e mai usor sa corecteze.

    Inca o data respect pentru cadrele ce se implica dar sunt unii care nu dau 2 bani.

  4. Buna ziua!
    Sunt mama unui copil clasa a 10 a la
    liceul M Viteazu, Bucuresti.
    În toată această perioadă de izolare la domiciu, copilul meu a fost contactat doar de prof de limba română (de 3 ori)
    ;limba franceză:1sigura dată
    Fizică: 1 singură dată. Sunt dezamăgită.
    Profesorii nu își fac treaba și nu ar trebui plătiți…este un dezinteres total față de învățământ. Din această cauză noi părinții trebuie să plătim o groază de meditatii …acesta nu mai este un învățământ de stat ….ar trebui desființat.
    În anumite zile merge degeaba la școală făcând 1,2,3 ore dar nu toate.

    1. Hristos a înviat! În calitate de învățător vreau să vă rog sa nu ii băgăm pe toți în aceeași oală. Eu una am dat zilnic teme copiiilor pentru că imi pasă de munca mea. Datorită lor ( copiiilor), se observă munca noastră.
      O zi minunata vă doresc!

    2. Vă rog să nu generalizați!! Unii lucrează mai mult. Alții, mai puțin. Ca peste tot.
      Dacă ați fost nemulțumită de unii profesori, de ce nu ați făcut plângere conducerii școlii?
      Sunteți invidioasă ! Atâta tot.

    3. In martie, scolile au lucrat la crearea platformelor pentru profesori si elevi, toata lumea a fost dezorientata, iar profesorilor li s-a cerut sa nu predea ci sa faca doar aprofundarea materiei de pana la 11 martie… In aprilie a fost mai mult vacanta… Dupa vacanta au spus: Puteti sa si predati, dar suntem cu ochii pe voi! Poate au inteles si profesorii din Viteazu ca pot fi monitorizati si vor face mai mult…

  5. Asta e întiparit īn genă la români,cred,să judecăm, să ne dăm cu părerea,să credem că noi știm totul,să dăm vina mereu pe altcineva.
    Dar noi…oare suntem corecți în tot ceea ce facem si tot ceea ce spunem,ne îndeplinim sarcinile corespunzător,facem tot posibilul să realizăm ceva,transmitem propriilor copii atitudini corespunzătoare?
    Suntem atât de supeficiali mulți dintre noi,părinți,copii,profesori,medici,politicieni etc.
    Mulți dintre noi ne facem treaba cu responsabilitate,seriozitate,conștiinciozitate și așa ar trebui să acționăm cu toții.
    Să ne dăm cu părerea…la asta ne pricepem cel mai bine.

  6. Cum să facem poza la ecran dacă nu avem acordul scris al părinților minorilor care participă la lecțiile online??? Cum rămâne cu protecția datelor semnată la începutul anului școlar???

  7. Insist, va rog, va implor…solicitati parintilor capturi sau dovezi ale scolii on line….sunt mai reale decat ce va prezinta unii invatatori!!@Domnilor sunt invatatori care si au amintit de copiii de la clasa odata cu inceperea vacantei de paste!!!Nu este drept ca o parte din oamenii acestei tari sa fie dati afara sau in cel mai bun caz in somaj tehnic, cu veniturile diminuate, iar ei, invatatorii, care o parte din ei nu fac mare lucru la clasa nici in vremuri normale, sa beneficieze de remuneratie 100% si sa mai fie anuntata si marire de salariu!!!!Aloooo doamna ministraaaaaa!!!

    1. Pai bine dna, chiar dumneata ai zis ca o parte nu fac. Și dacă o parte nu fac, iar restul fac, cei ce fac de ce nu ar fi remunerați? Dumneata măcar știi cata munca e? De când a început carantina, volumul de munca s-a dublat. Și pe lângă faptul ca ne facem treaba sa ghidam copiii, sa le corectam ceea ce lucrează, sa le dam feed-back-ul și explicațiile necesare pt ex greșite, trebuie sa învățăm platforme noi, peste noapte. Dar trebuie sa le învățăm asa bine, încât sa putem sa le explicam și elevilor.
      De asta se și cer dovezi. Care nu poate justifica, va rămâne fără bani.
      Dacă va deranjează ca suntem plătiți 100%, pe mine nu m-ar deranja sa am 75%, dar sa nu fac nimic. Abia m-aș odihni, dar ma doare sufletul de pui. Chiar și asa cât lucram… La distanta, nu e suficient.

      1. Foarte corect!Daca trimiti fise de lucru,de ce trimiti fiindca nu toti au imprimanta!Daca nu trimiti,de nu trimiti?Daca dai teme pentru fixare/consolidare de ce dai,daca nu dai nu te intereseaza ce a inteles copilul…etc.Niciodata unii parinti nu vor fi multumiti.Ce nu stiu este ca predare se realizeaza daca sunt online majoritatea copiilor si nu stiu ca am fi preferat sa nu fi existat cauza si efectele suspendarii cursurilor si educatia sa-si fi continue parcursul normal!

  8. Înainte de a cere, ar trebui să oferi laptopuri și bani in plus pentru internet și energia electrică. “Suport curs online” așa cum a fost scris in singurul act oficial semnat și stampilat de minister cum trebuia ” tradus”? Care e platforma autorizată? Își asumă responsabilitatea și vor plăti eventualele procese? Se va face de către cine poate cu resurse proprii și nu toți copiii vor avea acces la educație.

  9. La momentul actual, privesc învățarea on-line ca pe o …utopie..și nu se va schimba curând… deoarece cunosc foarte multe cadre didactice care nu stiu sa deschidă un calculator. Pare ciudat, dar vă asigur că este adevărat. Cunosc familii cu patru,cinci copii..și un calculator, sau, în cel mai fericit caz și un laptop.. Cum să le împartă? Nemaivorbind de comunități unde nu este net, sau poate nici electricitate…

    1. Avem doi copii si un singur laptop. Ambii copii incepeau orele online in acelasi timp. Cel mare a intrat de pe telefon, picase UPC.ul, si se agita, a inceput sa plângă că nu vedea ce scria dna învățătoare pe chat… Laptop am cumpărat în rate. Am cumpărat și o imprimantă , top de hârtie, centrele unde mergeam la xerox s-au închis…

  10. Nu se sunt de.acord cu orele online în casa.Este o intimitate personala.Aceste ore online sunt de fațada, cică învață copiii. Pe mulți copii ii doare undeva de orele online. Concentrare zero!!! Iar sunteți deștepți aia din București de la Minister? Oricum sunteți zero barat.!!!

    1. Da, da, in mica mea garsoniera imi voi pune sotul si copiii sa stea pe jos si tepeni, fara sa mi treaca prin cadru daca ii apuca vreo…nevoie.Sunt curios ce perete sa mi aleg pentru video, pentru ca ghici ce…spre orice perete am cate ceva intim sau pe cineva intim sau ..pff…nu mi ajung peretii pentru ca…stai asa…am doar …4. Si intre ei 18 mp.Si in plus…nu s obisnuit sa mi tin orele in pijamale sau impaiat in garsoniera mea in care temperatura actuala este de 25 de grade si peste 2 saptamani 28,5. Sunteti normali? Mie imi trebuie banii pentru mancare, nevasta e in somaj tehnic.Vreti sa mi cumpar acum de toate sa predau online? In ce lume traiti??

      1. Ceva nu se leaga:
        – “imi voi pune sotul”: esti persoana de sex Feminin sau barbat homosexual, dar nu avem legalizata casatoria deci nu ai sot;
        – “nu s obisnuit sa mi tin orele in pijamale”: nici nu ar trebui caci te imbraci ca de birou/clasa ca sa intri in modul didactic; revine exprimarea la forma masculin
        – “…nevasta e in somaj tehnic”: mai devreme aveai “sot”, acum ai “nevasta”

        Concluzie:
        Optiune1: mesaj automat de tip fake-news tradus automat si prost?
        Optiune2: cuplu homosexual deviant cu un membru cadru didactic?
        Optiune3: cadru didactic incult si probabil incompetent?

        Sper la O3 sa fie…

        1. Domnule, de exprimare generica ai auzit? Mai ales ca intr-un comentariu de acest fel te exprimi public.Ati innebunit toti cu fake news.Ce fake news? E stire ca eu tre’ sa stau in pijamale? Invrajbesti, cataloghezi foarte rapid si discriminezi in cele trei puncte, ceea ce nu este ok.Si daca sunt cadru didactic intr-un cuplu homosexual care e problema? Si alte ineptii pe care le sustii pe diferite site-uri.Ura fata de o anumita tagma nu justifica ceea ce scrieti.Parere, parere, dar fara acuze si discriminari.

          1. Oooo, un exaltat 🙂
            Exprimarea generica este de tipul “persoana” sau “individ”. Cand in acelasi mesaj schimbi fluent de la masculin la feminin de la sot la nevasta demonstreaza mai degraba incorerenta. Iar da, mesajul este public si la OP (Paul Ginea) si la mine.
            Daca el isi permite sa se prezinte ca este cadru didactic (de orice fel si orice disciplina), dar se exprima asa cum se exprima (“nu s obisnuit”, “impaiat in garsoniera”) atunci si eu imi permit sa incerc sa il desfiintez… intelectual…pe puncte si cu argumente de analiza semantica si logica.
            Despre fake news sunt multe se spus si se vor mai scrie inca multe, dar sugerez o lectura stiintifica pe subiectul “perception management” pentru inceput. Este bine cunoscut ca un mecanism de propagare seminala este cu mesaje exact precum cel atacat de mine.
            A “invrajbi” este un arhaism a carui semantica nu se potriveste cu stilul in care am redactat mesajul. Capacitatea de analiza si catalogare o vad ca si un compliment, iar de discriminare nici nu poate fi vorba… oare cine este cel sensibil acum?!?
            Devin curios de un exemplu de “alte ineptii pe care le” sustin “pe alte site-uri”. Ar merita un exemplu (cu link si referinta).
            In incheiere nu stiu care este tagma despre care se spune ca as avea o “ura”, dar va asigura ca ura este un sentiment prea uman si prea visceral ca sa il am.
            “Parere, parere, dar fara acuze si discriminari” suna ceva de genul “Tradare, tradare, dar…” :))
            “Dear God, what’s it like in your funny little brains? It must be so boring.”― Sherlock, Sherlock

  11. Buna ziua am doi copii unul cl.1 si unul grupa mare, lucrez de acasa si sunt exasperara de multimea temelor, fiselor, activitatilor ambilor copii. Parintii si profesorii isi dau interesul si fac tot ce pot, ceea ce ma revolta este faptul ca dupa ce ii suprasolicitam pe copii in perioada acesta probabil ca vor vrea apoi sa le ia si din vacanta de vara, iar unitatile de invatamant nu vor avea cum sa le asigure nici conditii de revenire la scoala “sigure”. Este revoltator, lasati copiii sa se bucure de vacante nu ii mai chinuiti in mod nejustificat. Eu iau atitudine si pe perioada vacantei de vara nu ii mai las la scoala. Sa primesca note pe ce invata acum on line.

  12. Profesorii nu au mai facut cursuri de perfectionare (pe bune) de peste 10 ani! Cursurile actuale au fost mai mult o chestie comerciala, puncte contra bani! In acesti 10 ani a aparut explozia online, iar adaptarea continuturilor si a metodologiei la mediul online nu se face dupa ureche!
    Profesorii au dotari total neomogene in materie de IT, la fel si cunostinte practice de utilizare, sa nu mai vorbim de metodica predarii online, care tinde spre zero!
    La copii situatia este si mai grava! In situatia in care 1/3 din copii sunt in risc de saracie extrema, se doreste ca acestia sa fie apti si dotati sa participe la invatarea online!

    Visati avioane! Noi suntem in caruta!

    1. Chiar sunteți convins de cele afirmate? Nici măcar nu ați avut responsabilitatea prezentarii numelui . Comentariul dvs. sună ca acele reclamații anonime de pe vremea comuniștilor care erau folosite pentru a băga oameni nevinovați în pușcărie. Mai bine vă semnați cu ”niște oameni de bine” era mai actual. Habar nu aveți despre oamenii de calitate care depun efort și cheltuiesc resurse temporale și financiare pentru progresul actului didactic.
      Băgați totul în aceeași oală. Păcat de tinerețea dvs.

      1. are dreptate “parintele”. Romania nu e Vianu si Sava la Bucuresti, Loga si Mosil la Timisoara, Mircea la Constanta si mai completati voi.
        Ro e “gloata” de elevi needucati si manipulabili de ani buni si de profesori incompetenti (profesional , personal si aburtizati uman) asa ca e clar ca prevederile sunt de complezanta (sim si noi stiu si ei) si pentru a justifica macar formal plata salariilor… ca nu are nimeni chef sa isi ridice profesorii si parintii in cap chiar acum… iar calitate nu se facea nici inainte si sigur nu se va face acum;

        1. 1. De cand profesorii sunt obligati sa aibe acasa PC, Laptop, Smartphone ca sa fie utilizate GRATUIT in scopul predarii si evaluarii? In orice domeniu instrumentele de lucru sunt furnizate de angajator! Deconteaza ministerul factura la curent, la internet, licentele programelor?

          Buna intrebare! Doar ca ramane retorica. Prea putini parinti s-au gandit la acest aspect. Majoritatea comenteaza cu ingrijorare despre faptul ca profesorii sunt platiti integral, fara sa munceasca. Sunt parinte (am o fiica in clasa a VIII-a si un baiat in clasa a VI-a, cea mare a invatat in clasele primare in Anglia), dar in acelasi timp nu pot sa nu observ cum parintii din Romania (in marea lor majoritate) sunt frustrati ca nu sunt bugetari, prin urmare nu au si ei ocazia sa fie platiti, fara sa munceasca. Apropo, lucrez in mediul privat! Din toate comentariile asta reiese. Ma intreb cati dintre parintii care isi varsa frustrarile pe aici, i-au ajutat cu ceva pe ai lor copii. Ma refer nu doar a le pune la dispozitie dispozitivele (telefon, tableta, PC etc). Personal am constatat cateva aspecte in aceasta perioada:
          1. Sistemul nu a fost pregatit pentru asa ceva (scoala on-line). Aici includem (lipsa resurselor electronice (gageturi, telefon, tableta, PC – conectate la internet), lipsa platformelor educationale acreditate MEC, la care fiecare elev si profesor sa se conecteze imediat cu o parola si un user name).
          2. Unii profesori au actionat imediat, incercand sa gaseasca solutii dupa pricepere. (Nu stim procentual cat de multi, insa preponderent acei profesori ce predau discipline de examen s-au mobilizat in numar mare). Altii i-au lasat pe copii de izbeliste din diferite motive (dezinteres, lipsa resurselor amintite mai sus, insuficiente competente digitale).
          3. Onorat MEC nu i-a ajutat concret in aceasta perioada nici pe elevi, nici pe profesori. Paractic nu a actionat in sprijinul lor, ci doar s-a chinuit sa faca exercitii de imagine prin comunicari contradictorii (sa nu se predea, sa se faca consolidare, ca astazi Mme Anisie sa declare ca nu le-a spus profesorilor sa nu predea, ci doar le-a facut recomandari. Precedenta scrisoare MEC spunea altceva.
          4. In tot acest haos elevii defavorizati au fost abandonati, incluzand aici elevii CES, cei ce provin din medii defavorizate, cei cu burse sociale, cei din mediul rural sarac etc.
          5. Cine a facut totusi scoala on-line? Exact cine a avut cu ce si a dorit. (includ aici si pe profesori, dar si pe elevi). Au fost si dintre cei care au avut cu ce, dar nu au fost interesati de scoala on-line.
          6. In situatii exceptionale, sistemul romanesc de invatamant isi arata limitele si mai ales lipsurile. Statul este incapabil sa asigure ceea ce garanteaza Constitutia in materie de „drept la educatie” si atunci cand nu sunt situatii de criza.

          In loc de concluzie!
          Personal nu am asteptat sa ma ajute satul. Impreuna cu sotia am incercat sa lucram cu copii nostri ca si cum ar fi la scoala. (citit impreuna, ajutor la teme, vizionare de documentare, jocuri interactive). Stiam ca ma pot baza doar pe noi ca parinti. Muncesc ca sa le asigur copiilor mei ce au nevoie. Pentru mine educatia lor este o prioritate, nu o lozinca. Am invatat, cat am lucrat si locuit in Anglia, ca obligatiile sunt, in primul rand, ale parintelui in ceea ce priveste educatia scolara a propriilor copii. (Daca fiica mea lipsea nejustificat de la scoala, daca mergea cu temele neefectuate, daca avea un comportament neadecvat la scoala, cel care raspundea, eram eu, in calitate de parinte, apoi fiica mea).

          Asa ca le multumesc si profesorilor de la casa fiicei mele si celor de la clasa fiului meu care au desfasurat ore on-line cu copiii mei. De ce le multumesc din moment ce sunt platiti „integral” pentru asta? O fac pentru ca nu aveau absolut nicio obligatie sa o faca GRATUIT!
          NU LE VA PLATI STATUL NICIUN LEUT PENTRU CA SI-AU FOLOSIT PC-UL, TABELTA, SMARTPHONE-UL, INTERNETUL SI ENERGIA ELECTRICA, CA AU RASPUNS INTREBARILOR PUSE DE COPII MEI SI IN AFARA PROGRAMULUI DE 8 ORE.

          1. Care program de 8 ore? Poate 3,6 ore/zi. Lăsați ca nu a făcut nimeni nimic gratis! Nu cred ca a făcut vreun prof 18 ore pe sapt online. Apropos, 3,6 ore vin de la 18 ore:5 zile.

          2. incredibil ,unii urla ca disperatii ca nu au laptop dar poate ca au macar un telefon pe care sa l poata folosi .Si pretentii exagerata ca sa le dea guvernul bani de laptop .Culmea nesimtirii .Dar tu ca dascal nu crezi ca accesul la internet este absolut necesar spre a fi bine informat ?Ori nu te intereseaza decat banu /

      2. Încearcă mata să stai de vorbă cu cineva care a urmat modulul pedagogic în timpul facultății, să afli ce se predă acolo!
        Vrei să întrebi un absolvent de la Construcții? Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic a “instruit” sute de cadre didactice din preuniversitar. Vrei să stai de vorbă cu careva? Mie mi s-a refuzat participarea la un program de instruire (acum vreo 5 ani), numit DidaTec, program nefinalizat (caută motivele și vei afla).
        E mult prea ușor să vorbești. Scrii despre oameni de calitate, dar ordinul se referă la un sistem, nu la puținii entuziaști care au făcut ceva prin eforturi proprii.

      3. Dar cu ce a greșit în analiză?? Contează că nu și-a dat numele sau contează că a spus niște adevăruri??? Alt…părinte!!!

  13. Constitutia Romaniei
    Art. 32 – Dreptul la învăţătură
    (1) Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.
    (2) Învăţământul de toate gradele se desfăşoară în limba română. În condiţiile legii, învăţământul se poate desfăşura şi într-o limbă de circulaţie internaţională.

    (4) Învăţământul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţi, în condiţiile legii.
    Deci despre ce vorbim … pana cind statul nu poate sa ne asigure mijloacele necesare in procesul de invatamant pentru elevi si profesori nu are dreptul sa ceara asemenea aberatii.Este totalmente neconstitutional !

    1. Dacă statul face totul pentru copii, părinții ce fac? Ei nu au nicio obligație? Lăsăm totul pe umerii statului?

  14. Mă gândeam la cine știe ce dovezi….când colo… Print screen….niste inregistrari… … Deci putoreala pe banii statului continua! Culmea, singurii bugetari care nu își justifică activitatea, îs tinuti în continuare pe salariu întreg! Trebuiau trimiși în șomaj tehnic in secunda in care s-au suspendat cursurile! Da deh, noroc cu anul electoral! Și profesorii atârnă greu la procente! Trebuie “mituiți” cu salarii întregi pe stat degeaba! Să vedeți după alegeri! O sa le iasă “vacanta mare” și lor și nouă pe nas!

    1. Draga mea MIhaela, cînd nu știi despre ce este vorba într un sistem, oferind informații cu totul eronate, e bine , sănătos, moral să taci. Eu am luat cu 800 de lei mai puțin în luna martie. Și ca mine, foarte mulți alții.

      1. Pai probabil ca sunteți încadrată la plata cu ora sau aveți pe lângă salariu și plata cu ora. Altfel, salariul pe martie a fost întreg. Nu mai spuneți ca ati luat 800 lei mai puțin, normal doar nu era sa va dea și plata cu ora integral în martie. Salariul a fost integral!!!!!!!!!

    2. Deci daca sunteti parinte va iese vacanta pe nas ! Cum adica ? Sperati sa se faca ore toata vara pentru ca v-a exasperat copilul din dotare ? Scuze, asa suna ! A parinte obosit de propria odrasla. Cum adica ? Profesorul sta acasa si e platit si eu stau cu al meu copil si obosesc in locul lui ???? Ce dovezi propuneti dumneavoastra ? Eu zic sa chemam parintii sa dea declaratii scrise ca au fost martori la lectia la care au participat copiii , de genul : ,,Subsemnata, … , mama elevului … din clasa …., Scoala …., confirm ca al meu copil a participat la lectia …. in ziua de…., de la ora…. la ora…., sustinuta de prof. …. etc. ” Ce ziceti ? Scrieti cate o declaratie pentru fiecare activitate la care a participat copilul ???

      1. Nici nu merită răspuns un asemenea om. Habar nu are câtă muncă este, dar cum noi romanii ne pricepem la orice, vorbim ….aiurea! De azi dimineata de cand am postat linkul cu activitatea și exercițiile propuse, suna tel continuu, dam explicații….ei sunt plictisiți de proprii copii, ce să mai vorbim de 30 copii. Vorbe, vorbe, vorbe…..abtineti-va, dacă nu va pricepuți!

      2. Corect.. Problema este dacă aceste declarații ale părinților vor fi luate în considerare.. EU NU CRED… ȘTIU FOARTE BINE SA SE ACOPERE UNII PE ALȚII ȘI INSPECTORATELE+MINISTERUL PE EI TOȚI.. ASA CA..

    3. Dumnevoastră, justificați Satanei răutatea prin comenturi, sau vă mai cere și capturi de ecran din când în când??

    4. De ce toată lumea crede ca noi profesorii suntem muritori de foame?! De ce oare întotdeauna nou profesorii suntem pasați de la unii la alții?! Nu ar fii mai bine sa înghețăm noi anul școlar?! Uite așa, ca sa nu mai fim batatia de joc a unora 😢

      1. Tu esti mama? Ai copil la scoala, de vorbesti despre inghetare? Nu prea cred. Si ce tot va supara adevarul spus la adresa profesorilor? Eu sunt profesor si nu ma supara nimic, Imi fac meseria si nu ma simt inclusa in categoria celor care ,,ziua trece , leafa merge,, Sunt multe cadre didactice si cu gr I care sunt pe alta planeta. Nici orelele nu si le desfasoara corect(dc la fac), nici evaluarea, mai corecteaza si gresit si au si gura mare, Ca de,,,,, daca nu au cu ce sa se laude spun tampenii.

    5. Nu esti cadru didactic, nu ai predat nici măcar odată și vorbești în necunoștință de cauză. Vino, predă câteva ore la învățământul profesional și verifică ce ai reușit să introduci în mințile lor (dacă, bineînțeles, ai un bagaj de cunoștințe corespunzător și vocația de a le transmite elevilor). În situația asta, cea fericită, o să vezi că muncă ta este că în cazul lui Sisif! Nu mai vorbim de materiale didactice, consumabile, aparatură în care tu investește, pentru că la liceele teoretice, mai ales cele cu renume, mai ajung fonduri, la cele tehnologice, NU! Elevii noștri sunt, cca 70% săraci și foarte săraci, de unde laptopul, calculatoare, monitoare, imprimante?

    6. Greu cu astfel de parinti care nu-si cunosc rolul si considera ca scoala este doar o curte unde sa arunci copilul ca pe o minge pt a te debarasa de raspunderi si de oboseala.

    7. profesori în şomaj înseamnă absolut toţi elevii să repete anul şcolarşi este extrem de nedrept pentru elevii care învaţă

  15. Cum se împacă propunerea făcută cu GDPR ul ? La 1 luna si mai bine de carantină, cei din minister nu au idee ce ar trebui facut, cum ar trebui gestionată situația învățământului online!

    1. Asta e cu adevrat cam singura problema la care banuiesc ca o sa se scoata la un moment dat cu “force majeure” de tip contractual. Oricum o gramada de sisteme iti zic eu ca lucrez cu asa ceva nu au nici o legatura cu GDPR in perioada asta si vorbesc de DSP, STS si spitale. Asa ca ma voi distra daca cineva va invoca GDPR pe tema invatamantului online

  16. 1. De cand profesorii sunt obligati sa aibe acasa PC, Laptop, Smartphone ca sa fie utilizate GRATUIT in scopul predarii si evaluarii? In orice domeniu instrumentele de lucru sunt furnizate de angajator! Deconteaza ministerul factura la curent, la internet, licentele programelor?
    2. De cand elevii sunt dotati fiecare cu aceleasi instrumente destepte? Intr-o casa pot sa fie mai multi copii care sa aiba concomitent ore online! Vor ”merge” la scoala pe rand? Invatamantul de stat este gratuit! Elevii nu sunt obligati sa aibe asemenea dotari acasa, multi nici nu au! Ne intoarcem la vorbele celebrului ministru care spunea ca invatamantul este gratuit pentru elevi, dar nu si pentru parinti?
    3. Scoala online prin lege nu a fost inca promulgata de presedinte, deci ordinul dat astazi a luat-o inainte (care este baza lui?)! Nici nu cred ca ar putea sa promulge o forma fara fond, ceva sublim dar total abramburit, in traditia invatamantului mioritic!

    1. ca prevederile sunt de complezanta si pentru a justifica macar formal plata salariilor… ca nu are nimeni chef sa isi ridice profesorii si parintii in cap chiar acum… iar calitate nu se facea nici inainte si sigur nu se va face acum;
      cand o sa intelegi asta, mai revii si continuam discutia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Principiile pe baza cărora Guvernul va modifica Legea salarizării în sistemul public, inclusiv în Învățământ. Ministerul Educației are 30 de zile la dispoziție să trimită propuneri

Guvernul a stabilit, printr-un memorandum adoptat în ședința săptămâna aceasta, principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Documentul, obținut…
Vezi articolul

Monica Anisie, într-o scrisoare deschisă către profesori: În perioada suspendării cursurilor nu se vor preda noi cunoștințe și nu se vor evalua elevii, ci doar se vor fixa și recapitula cele predate deja

Într-o scrisoare timisă profesorilor, ministrul Educației Monica Anisie, le-a spus cadrelor didactice că „suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de…
Vezi articolul

Directori de școli, profesori din comisii, inspectori școlari și personal care va face parte din Direcțiile județene pentru învățământ preuniversitar, ce vor înlocui inspectoratele, vor fi formați într-un program de 15 milioane de euro lansat de Ministerul Educației

Cel puțin 10.000 de directori de școli, profesori din comisii și consilii, inspectori școlari, dar și personal care va face parte din direcțiile județene pentru învățământ preuniversitar, DJIP, și birourile…
Vezi articolul