Cei mai mulți dintre studenții care își caută chirie în această perioadă (42%) au la dispoziție bugete de 200 – 300 de euro lunar, arată un studiu realizat de o platformă de imobiliare, Storia.ro. Aceasta în condițiile în care, în marile orașe din țară, proprietarii cer chiar și pentru garsoniere peste 200 de euro pe lună, potrivit G4Media.ro.
Studenții reprezintă în această perioadă 44% din cererea pe segmentul chiriilor, mai arată studiul, care urmărește și preferințele tinerilor aflați în căutare de locuință. Analiza, bazată pe un sondaj realizat pe două platforme online și la care a avut circa 1000 de participanți, subliniază că 76% dintre studenții respondenți vor folosi fonduri primite de la părinți pentru a-și acoperi costurile cu chiria.
Atunci când vine vorba despre bugetul pe care studenții îl au disponibil pentru chiria lunară, fără costurile de întreținere, studiul afirmă că 42% dintre respondenți au la dispoziție între 201-300 de euro, 35% au un buget cuprins între 301-400 de euro, iar 26% au un buget cuprins între 100-200 de euro.
Citește mai mult pe G4Media.ro
Foto: © Psisaa | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
2 comments
Asta e asa, mai mult de popularizare a OLX si Storia :)))
Se mentioneaza o singura data in articol cuvantul “camin”, si doar in cel de pe G4Media. Pai sa se construiasca mai multe camine. Nu renteaza pentru nimeni, nu? Oricum, pentru OLX si Storia clar nu :))
Eu am stat in Poligrafie si in Kogalniceanu. si, vorba bancului, nu a murit nimeni (cu cianura nu au incercat :))
Nu toata lumea “rezista” in camine, e nevoie de o acomodare care de multe ori nu are loc. De ce sa mearga studentii in camine daca totusi au posibilitatea de a sta in chirie? Nici nu se compara una cu cealalta, din punct de vedere al beneficiilor