Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

611 vizualizări
Tu știi ce ai făcut în ultimii 4 600 000 000 de ani? Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările de astăzi? Cât de vechi este Pământul și cum se transformă? Putem călători în timp și spațiu? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, va susține miercuri, 27 februarie 2019, de la ora 18:00, o conferință la Teatrul Național București. Evenimentul este organizat de Universitatea din București și face parte din seria “Știința pe înțelesul tuturor”.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, cofondator și director al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri, potrivit Universității din București (UB).

  • Conferința va avea loc miercuri, 27 februarie 2019, la 18:00, în Sala Media a Teatrului Național București
  • Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile
  • Rezervarea locurilor se face completând următorul formular

 

Universitatea din București lansează și următoarea provocare:

  • “Ce înseamnă pentru tine un milion de ani, o sută de milioane de ani, o mie de milioane de ani, dar 4,6 miliarde de ani? Cele mai interesante abordări vor fi premiate”. Părerile pot fi trimise aici, până la data de 26 februarie 2019, ora 12:00, iar Universitatea anunță premii surpriză.

Vezi aici anunțul pe pagina de Facebook a Universității din București

Până acum, au fost prezenți în conferințele UB  “Știința pe înțelesul tuturor” profesorii Dragoș Iliescu, Marius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii cere urgentarea testării antigen în școli: Pot fi implicate cadrele medicale, părinții și voluntari din domeniile socio-medicale / Decizia de testare trebuie luată de consiliile de administrație ale școlilor

Organizația Salvați Copiii România consideră urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în școli, extrem de utilă pentru limitarea răspândirii pandemiei și, în acest fel, pentru menținerea școlilor deschise. Astfel, decizia…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

DOCUMENT Hotărârea CNSU privind modificările pentru revenirea la școală din 8 noiembrie a fost adoptată: Prezență fizică doar la unitățile de învățământ preuniversitar cu minimum 60% din personal vaccinat anti-Covid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri hotărârea cu măsurile privind modalitatea de reîncepere a școlii luni, 8 noiembrie, iar printre condițiile predării cu prezență fizică se numără…
Vezi articolul

Glume și ironii academice de 1 aprilie, între Universitatea din București și Universitatea Babeș Bolyai. Prima „anunță” că și-a descoperit în curte originile – o școală secretă din 1460, înrudită cu Hogwarts. UBB îi răspunde: Începem să înțelegem de ce UB era mai reticentă când criticam astrologia și numerologia

Ziua de 1 aprilie, cunoscută universal drept ziua păcălelilor, nu a ratat să fie prilej de ironii și glume pentru două cele mai mari universități din țară. Universitatea din București…
Vezi articolul