Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

611 vizualizări
Tu știi ce ai făcut în ultimii 4 600 000 000 de ani? Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările de astăzi? Cât de vechi este Pământul și cum se transformă? Putem călători în timp și spațiu? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, va susține miercuri, 27 februarie 2019, de la ora 18:00, o conferință la Teatrul Național București. Evenimentul este organizat de Universitatea din București și face parte din seria “Știința pe înțelesul tuturor”.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, cofondator și director al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri, potrivit Universității din București (UB).

  • Conferința va avea loc miercuri, 27 februarie 2019, la 18:00, în Sala Media a Teatrului Național București
  • Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile
  • Rezervarea locurilor se face completând următorul formular

 

Universitatea din București lansează și următoarea provocare:

  • “Ce înseamnă pentru tine un milion de ani, o sută de milioane de ani, o mie de milioane de ani, dar 4,6 miliarde de ani? Cele mai interesante abordări vor fi premiate”. Părerile pot fi trimise aici, până la data de 26 februarie 2019, ora 12:00, iar Universitatea anunță premii surpriză.

Vezi aici anunțul pe pagina de Facebook a Universității din București

Până acum, au fost prezenți în conferințele UB  “Știința pe înțelesul tuturor” profesorii Dragoș Iliescu, Marius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2025. Competențele la limba străină și cele digitale pot fi echivalate până pe 6 iunie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Secretarul de stat Florian Lixandru: Cei care sunt înscriși deja în programe de pregătire pot veni cu certificatele până la data susținerii probei scrise a examenului de Bacalaureat. Nu va fi o problemă în acest sens

Elevii care au obținut o certificare cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice și o certificare cu recunoaștere europeană a competențelor digitale pot solicita, până pe 6 iunie, echivalarea competențelor la limba…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre legalizarea mitei în universități: PSD administrează intelectualilor de calitate fix ceea ce Piața Victoriei administra PSD-ul în 10 august

“Studenților şi profesorilor deştepți le rămâne o singură variantă, dacă nu vor să-şi distrugă viitorul: să plece din țară”, spune fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Amintim că Guvernul Dăncilă…
Vezi articolul