Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

610 vizualizări
Tu știi ce ai făcut în ultimii 4 600 000 000 de ani? Ce a fost înaintea dinozaurilor? Cum s-au format munții și mările de astăzi? Cât de vechi este Pământul și cum se transformă? Putem călători în timp și spațiu? Geologul Alexandru Andrășanu, expert UNESCO pentru geoparcuri, va susține miercuri, 27 februarie 2019, de la ora 18:00, o conferință la Teatrul Național București. Evenimentul este organizat de Universitatea din București și face parte din seria “Știința pe înțelesul tuturor”.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog, expert în geoconservare și geoeducație cu recunoaștere internațională, cofondator și director al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, inițiator al Geoparcului Ținutul Buzăului, membru în structurile de coordonare ale Rețelei Globale a Geoparcurilor și expert UNESCO pentru geoparcuri, potrivit Universității din București (UB).

  • Conferința va avea loc miercuri, 27 februarie 2019, la 18:00, în Sala Media a Teatrului Național București
  • Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile
  • Rezervarea locurilor se face completând următorul formular

 

Universitatea din București lansează și următoarea provocare:

  • “Ce înseamnă pentru tine un milion de ani, o sută de milioane de ani, o mie de milioane de ani, dar 4,6 miliarde de ani? Cele mai interesante abordări vor fi premiate”. Părerile pot fi trimise aici, până la data de 26 februarie 2019, ora 12:00, iar Universitatea anunță premii surpriză.

Vezi aici anunțul pe pagina de Facebook a Universității din București

Până acum, au fost prezenți în conferințele UB  “Știința pe înțelesul tuturor” profesorii Dragoș Iliescu, Marius Andruh și cercetătorul Cristian Presură.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele mai multe posturi netitularizabile din ultimii 11 ani, potrivit datelor Ministerului Educației. Sunt peste 65.800 de posturi pe perioadă determinată / La Titularizare 2023 s-au înscris sub 32.000 de candidați

Pentru anul școlar 2023-2024 au fost scose la concurs cele mai multe posturi pe perioadă determinată pentru profesori. Este vorba de 65.807, conform calculelor pe baza datelor Ministerului Educației. Concret,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Profesor universitar din Ucraina: Și eu și toți colegii mei suntem bine, suntem în viață. Eu am plecat din Kiev, cursurile sunt complet suspendate pentru 2 săptămâni / Avem un sistem în care verificăm zilnic dacă toată lumea e în siguranță

Profesorul universitar Igor Zaitsev de la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev, despre care am scris săptămâna trecută, a părăsit Kievul și se adăpostește acum într-un sat din apropiere. Când…
Vezi articolul