Cazurile Șercan și G4Media.ro, tratate pe larg de publicația Politico, influentă la Bruxelles: Doi jurnaliști importanți afirmă că au fost amenințați și intimidați după ce au publicat o serie de reportaje critice la adresa unor persoane publice

193 de vizualizări
Foto: Radu Tuta/ Agerpres Foto
Doi jurnaliști importanți afirmă că au fost amenințați și intimidați după ce au publicat o serie de reportaje critice la adresa unor persoane publice importante, ceea ce a readus în discuție temerile vizând situația statului de drept din această țară, scrie publicația Politico, influentă la Bruxelles, cu referire la cazurile Emilia Șercan și Cristian Pantazi, a cărui soție a fost amenințată de un cadru militar care încerca să oprească o investigație, potrivit G4Media.ro.

Emilia Șercan, o jurnalistă de investigație care a relatat pe larg despre acuzațiile de plagiat la adresa unor importanți oficiali, le-a declarat reporterilor de la Politico că, în luna septembrie a anului trecut, pe vremea când investiga acuzații legate de faptul că premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiat o bună parte din lucrarea sa de doctorat, o serie de fotografii, sustrase de pe computerul său, au apărut pe niște pagini web străine destinate adulților, în opinia sa, asta reprezentând o „clară tentativă de intimidare la adresa mea”.

Jurnalista, care este și lector de jurnalism la Universitatea din București, a declarat că, după publicarea anchetei sale, în luna ianuarie a acestui an, ea a primit mesaje de amenințare pe telefonul mobil, care făceau referire la fotografiile respective. Ea a scanat mesajul și l-a trimis poliției locale în cadrul unei plângeri penale înaintate pe această temă. Dar, ulterior, chiar și mesajul adresat poliției a apărut online, ceea ce a făcut-o pe aceasta să presupună că, în tentativa de a o intimida, au fost implicați și oameni din această instituție.

Ulterior, ea a depus o plângere separată, dar a simțit că polițiștii nu îi iau plângerea în serios, mai ales cei ai căror șefi au făcut obiectul anchetei sale de-a lungul anilor.

Într-o declarație publică, Ministerul de Interne a subliniat că condamnă orice tentativă de intimidare a jurnaliștilor, exprimându-și totodată “încrederea că instituțiile abilitate să clarifice situația vor face lumină în acest caz”, prezentat de jurnalistă în plângerea sa.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației va lansa în curând un apel PNRR pentru formarea a 100.000 de profesori pe zona de pedagogie digitală, anunță secretarul de stat Sorin Ion: Nu ne gândim să învățăm profesorii să facă teleșcoală sau învățământ online, ci să integreze tehnologia în conținutul lecțiilor

„Vom lansa un apel prin PNRR de formare a profesorilor. Nu mai puțin de 100.000 de profesori ne-am propus să formăm pe zona de competențe digitale sau de pedagogie digitală.…
Vezi articolul

Până pe 4 martie, diriginții și profesorii vor fi instruiți cu privire la atribuțiile lor pentru admiterea la liceu 2024, potrivit ISJ Mureș / Toate inspectoratele școlare au avut de făcut planul de măsuri pentru pregătirea și organizarea admiterii la liceu

Diriginții și profesorii vor fi instruiți cu privire la atribuțiile ce le revin pentru admiterea la liceu 2024, conform planului de măsuri al Inspectoratului Școlar Mureș. Inspectoratele școlare au avut…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Bosch Romania

INTERVIU Mihaela Nabăr, director World Vision România: Sistemul educațional din România nu răspunde nevoilor copiilor ucraineni. O soluție ar fi introducerea unor ore de limbă maternă ucraineană în școlile în care sunt înscriși elevi din Ucraina

„16% dintre copiii ucraineni din România sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc. Reticenţa părinților ucraineni de a-şi înscrie copiii la şcoală vine, în primul rând, din speranţa unei încheieri…
Vezi articolul

Birocrație excesivă. Ministerul Educației cere inspectoratelor să facă planurile cu cifra de școlarizare pentru anul școlar 2025-2026, să le printeze, să le scaneze și apoi să le transmită electronic până pe 7 februarie – proiect

Până pe 7 februarie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2025 – 2026 separat, atât pentru școlile de stat, cât și pentru…
Vezi articolul