Cazul profesoarei de la Facultatea de Limbi Străine, acuzată de comportament abuziv la adresa studenților, va fi analizat în comisia de disciplină a Universității din București

4.917 vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Conducerea Universității din București va analiza cazul profesoarei de suedeză de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, acuzată de comportament abuziv la adresa studenților. La inițiativa rectorului Marian Preda, în acest caz este convocată comisia de disciplină după cum a declarat, miercuri, pentru EduPedu.ro Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Universității.

Comisia disciplinară este cea care decide eventualele sancțiuni disciplinare, reprezentanta instituției de învățământ superior precizând că universitatea se delimitează de “orice încălcare a normelor de conduită profesională și a principiilor” sale.

Declarația integrală a Mirabelei Amarandei, purtător de cuvînt al instituției de învățământ superior:

  • “O comisie disciplinară va fi înființată la inițiativa domnului rector Marian Preda. De altfel, aceasta a fost si recomandarea în unanimitate a Comisiei de integritate academică de la nivelul facultății. Comisia disciplinară este cea care, în urma analizei situației, va decide cu privire la sancțiunile disciplinare care se impun în cazul doamnei profesoare. Ne delimităm de orice încălcare a normelor de conduită profesională și a principiilor pe care se clădește, de atâția ani, activitatea și spiritul Universității noastre.”

Amintim că o profesoară a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București a fost acuzată de comportament abuziv la adresa studenților, într-un mesaj anonim publicat săptămâna trecută pe Facebook și viralizat săptămâna aceasta. Potrivit reprezentanților Universității, mesajul – în care autoarea se plânge că profesoara insulta studenții și apela la un limbaj agresiv – a fost însoțit și de un memoriu transmis conducerii Facultății, pe același subiect, iar din informațiile EduPedu.ro acel memoriu a fost urmat, în ultimele zile, de circa 20 de mesaje similare din partea unor foști sau actuali studenți.

Marți, Mirabela Amarandei precizase că reprezentanții conducerii facultății începuseră discuții cu părțile implicate.

În materialul publicat pe Facebook, semnat de o anume “Geanina Maria”, profesoara este menționată cu inițialele “C.V.”. Aceasta este identificată, la comentarii, drept Carmen Vioreanu, conferențiar universitar activ în cadrul departamentului de Limbi și Literaturi Germanice. Universitatea din București, prin Mirabela Amarandei, a confirmat că este vorba despre această profesoară.

Citește mai mult: Verificări la Universitatea din București, în cazul unei profesoare de suedeză a Facultății de limbi străine, acuzată de comportament abuziv și insulte la adresa studenților

3 comments
  1. Pentru că voi cei de la Drept, tăceți din gură. Nu sunteți în stare să vă cereți drepturile. Ce apărători ai legii eți fi?

  2. Dar de ce nu se fac verificari si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti unde Decanul facultatii face abuz peste abuz, anuleaza examene pentru frauda fara probe si supune cadrul universitar la o avalanse de acuzatii nefondate, pedepseste 770 de studenti si ii obliga sa mai sustina examenul fara just temei in conditiile in care acesta sa desfasurat corect cu microdfoanele si camerele deschise. Ce spate are acest decan ca nimeni nu misca nimic desi sau facut plangeri prealabile . decanul taie si spanzura in carne vie si se crede proprietar pe facultate. Rusine Facultatea de Drept! Rusine celor care inchid ochii la astfel de masuri abuzuve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională 2024. Rezolvarea subiectelor la limba română făcută de profesorul Cătălin Zaman: Cerințele par a fi o copie la indigo a subiectelor din 2023, o idee mai complicat la partea de gramatică

Rezolvarea subiectelor de la Evaluarea Națională 2024 – proba de limba și literatura română a fost făcută de profesorul Cătălin Zaman, pentru Edupedu.ro. „Prima impresie a fost că subiectele comportă…
Vezi articolul

Decizie definitivă a Înaltei Curți. Ministerul Educației este obligat să modifice metodologia de mobilitate a personalului didactic și să elimine avizul la angajare pentru toți profesorii, mai puțin cei de religie, pentru că discriminează școlile față de seminariile sau liceele confesionale

Ministerul Educației a pierdut definitiv un proces contra Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, potrivit instanței. Ministerul este obligat acum, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, să modifice metodologia…
Vezi articolul