Caz real într-o școală din București: Un părinte a bătut profesorul de sport

1.650 de vizualizări
Foto: Channey – Unsplash.com

– Doamna, veniți repede, un părinte a intrat în sală și l-a bătut pe profesorul de sport, strigă o fetiță către profesoara sa.

Eram în curtea unei școli din București, în apropierea sălii de sport. Cea care a fost chemată, în ciuda vârstei sale apropiate de pensionare, și-a arătat imediat sprinteneala. A făcut câțiva pași și era la ușa sălii de sport.

Am lăsat-o să intre și m-am ițit și eu în interior să văd ce s-a întâmplat. Ce s-a întâmplat nu părea să fie o bătaie sau o încăierare. Doi bărbați stăteau unul lângă altul la distanță. Nici urmă de contact fizic. Am ieșit.

Am ieșit cu gândul că mi s-o fi părut. Că nu am înțeles io bine. Doar că urechile și flerul de jurnalist nu aveau cum să se înșele. Mi-am dat seama de asta a doua zi. Trebuia să intru din nou în aceeași școală, de data asta am fost oprit de paznic la poartă.

– Nu aveți voie să intrați. Că iar am eu scandal de la șefi, mi-a zis bătrânul paznic(bodyguard în limbajul secolului nostru).
– De ce? Ieri nu m-a oprit nimeni. Trebuie să ajung la cutărescu, i-am răspuns eu.
– Apoi trebuie să vă trec în registru. Vă rog să-mi dați buletinul, mi-a cerut el, apoi m-a trecut la catastif. Să știți că fac asta pentru că ieri a intrat un bărbat, tatăl unui copil, s-a dus în sală și l-a luat la bătaie pe profesorul de sport pentru că l-ar fi lovit pe copilul acestuia. A venit poliția, s-au uitat și au văzut pe cameră, mi-a explicat cauza măsurilor draconice.

Așadar, a fost ceva scandal, avusem dreptate.

Acum stau și mă gândesc. Voi cum vă rezolvați problemele cu profesorii ”bătăuși”, ”violenți”, ”răi”. Mergeți să-i altoiți în fața elevilor? Adică rezolvi cu violența o problemă (sau presupusă problemă) de violență?

Citește și comentează articolul integral pe cojocari.ro

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV și blogger la cojocari.ro – blog de familie.

Photo by Channey on Unsplash


2 comments
  1. … pentru că ”instituțiile”corupte, de zeci de ani (din învățământ, sistemul polițienesc și de justiție) tergiversează și mușamalizează abuzarea copiilor. De aceea mai răbufnește câte un părinte; chiar dacă nu aceasta este rezolvarea… Ați văzut că șpăgarii, de exemplu, din inspectorat s-au întors la catedre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache, în cazul schimbărilor în analiza plagiatelor: Ministrul Cîmpeanu “vine cu o moștenire problematică” / “Să prezinte coaliției de guvernare care îi sunt planurile în privința CNATDCU”

“Deciziile care țin de sănătatea morală, de etica socială, de agenda anticorupție pe care actuala coaliție guvernamentală și le-a asumat la formarea ei și la preluarea mandatului guvernamental nu pot…
Vezi articolul

INTERVIU Învățătorul care face povești din orele de română și matematică. La adunări și scăderi, termenii sunt “ostași” / Gabriel Sîrbu: “Cu un pic de imaginație, absolut orice oră poate deveni o poveste cu regi și dragoni, eroi și prințese”

Pot fi orele de matematică sau de română povești? Pot basmele cu dragoni sau cu prințese, dueluri și adevăruri să fie incluse în lecțiile sau exercițiile de la clasele primare?…
Vezi articolul
Iulian Todor și George Pahonie / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Orange România

Programare învățată de copiii de 10-14 ani, în Academia SuperCoders: Scopul nostru este să îi învățăm să gândească logic, să spargă o problemă în bucăți și să o rezolve pas cu pas – trainerul Iulian Todor / Plus: Povestea lui George Alessio Pahonie, elev în clasa a VII-a și top 3 în Academie

Cei mai buni 50 de copii cu vârste între 10-14 ani, care au participat la concursul național SuperCoders organizat de Orange România, au intrat în programul avansat de învățare a…
Vezi articolul