Care sunt universitățile românești prezente în clasamentele internaționale Times Higher 2022 pentru Educație, Științe Sociale și Științe Economice / Nicio prezență românească în clasamentul pentru domeniul Drept

5.095 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Două universități românești sunt prezente în cel mai recent ranking internațional Times Higher Education (THE) pentru domeniul Educație, ambele la coada clasamentului. THE a prezentat topurile pentru încă patru domenii – Educație, Științe Sociale, Drept și Științe Economice – iar trei dintre acestea includ universități românești, pe poziții din jumătatea inferioară. Nicio universitate românească nu figurează la capitolul Drept.
Științe sociale

În cele mai noi clasamente anunțate în seria Times Higher Education World University Rankings by Subject, cele mai multe universități românești sunt în domeniul Științe Sociale. Dintre acestea, doar una e situată la mijlocul clasamentului, iar celelalte cinci – în ultima parte. Astfel, din totalul de 870 de universități din lume incluse în acest ranking, din România sunt:

  • Academia de Studii Economice București (ASE) – pe locurile 401-500
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (601+)
  • Universitatea A.I. Cuza din Iași (601+)
  • Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (601+)
  • Universitatea din București (601+)
  • Universitatea de Vest din Timișoara (601+)

Notă: Universitățile incluse pe segmentul 601+ sunt listate în ordine alfabetică, în funcție de numele lor în limba engleză.

La această categorie, pe primele locuri la nivel global se afle Universitatea din Oxford, Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Stanford.

Educație

Două universități românești apar în acest ranking, ambele pe locurile 501+ din totalul de 597 de instituții de universități din întreaga lume

  • Universitatea Babeș-Bolyai (501+)
  • Universitatea din București (501+)

La nivel global, clasamentul pentru domeniul Educație este condus de Stanford University, University of California, Harvard University. 

Drept

Pentru domeniul drept, nicio universitate românească nu a intrat în clasamentul Times Higher. La nivel global, rankingul e condus de Stanford University, University of Cambridge și New York University.

Afaceri și Economie

Trei universități românești fac parte din clasamentul pentru acest domeniu, toate în ultimul sfert din totalul de 795 de instituții internaționale incluse în ranking. Acestea sunt, în ordine alfabetică (după denumirea lor în engleză):

  • Universitatea Al. I. Cuza din Iași (601+)
  • Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (601+)
  • ASE București (601+)

La nivel global, rankingul pentru acest domeniu este condus de Massachusetts Institute of Technology, Stanford University și University of Cambridge.

Citește și:
Câteva universități românești apar în clasamentele Times Higher Education după domenii de studiu 2022 – Inginerie și Informatică, toate în jumătatea inferioară / Babeș-Bolyai e prima din țară, la ambele categorii
Clasamentele Times Higher Education după domenii de studiu: Câteva universități românești au apariții în jumătatea inferioară a primelor patru categorii anunțate / Babeș-Bolyai – cele mai bune rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Facultatea de Comunicare a SNSPA pune la dispoziția studenților care vor să reclame abuzuri o adresă proprie de contact, separată de procedura prin Comisia de Etică a universității / „Gândurile noastre merg și către cei care, în octombrie, ne vor păși pentru prima oară pragul”

Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA anunță, luni, că a stabilit un punct propriu de contact pentru sesizări privind „situații de hărțuire, abuz sau violență psihologică”, reprezentat de…
Vezi articolul

Cele cinci mari universități din Consorțiul Universitaria protestează față de “legea abuzivă” referitoare la menținerea pensionarilor pe post până la 70 de ani, fără acordul angajatorului: Legiuitorul încalcă legea printr-o intervenție abuzivă

“Noi, cele cinci mari universități membre ale Consorțiului Universitaria, considerăm inacceptabil ca tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenția sa abuzivă într-un domeniu care aparține exclusiv factorilor decizionali ai unei universități”,…
Vezi articolul