Catedră dedicată schimbărilor climatice și dezvoltării durabile – la Universitatea Babeș-Bolyai, în baza unui parteneriat cu UNESCO

914 vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com – UBB
Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea, de anul viitor, o Catedră UNESCO în domeniul Schimbărilor Climatice și Dezvoltării Durabile, anunță instituția de învățământ superior.

Scopul catedrei este de a reuni activitățile educaționale, de cercetare avansată și de relații cu societatea, în domeniul schimbărilor climatice și în cel al dezvoltării durabile, pentru UBB și partenerii săi, potrivit unui comunicat de presă.

Catedra, realizată în parteneriat cu UNESCO, include activități precum dezvoltarea de programe educaționale în aceste domenii, concentrarea eforturilor de cercetare în domeniu și acțiuni de implicare și conștientizare a mediului socio-economic, potrivit decanul facultății-gazdă, Nicoale Ajtai.


1 comment
  1. Această nouă specializare, ca și altele existente, arată cum se pot risipi resursele. TOȚI absolvenții acestor specialități SIGUR vor fi șomeri, or vor lucra în alte specializări. Cine poartă responsabilitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pornirea permanentă a camerelor video din sălile de clasă, o posibilă soluție în combaterea violenței din școală, spune ministra Educației / Deca ar fi de acord cu exmatricularea pe 3 zile, propusă de sindicate

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat marți, 11 aprilie, că pornirea permanentă a camerelor video din sălile de clasă poate reprezenta o posibilă soluție în combaterea violenței din școală. Reacția…
Vezi articolul

Tehnici de marketing politic folosite de premierul Ciucă și de PNL pe tema grevei generale a profesorilor, într-un clip cu iz electoral / Ca să arate că e la curent cu probleme din Educație, Ciucă scrie că urmează „examenul de capacitate”, desființat acum 20 ani

Premierul Nicolae Ciucă a publicat un clip pe pagina sa de Facebook, clip cu însemnele PNL, în care președintele Partidului Național Liberal era arătat la discuțiile cu sindicatele din Educație.…
Vezi articolul

Proiectul de lege a învățământului superior a fost adoptat în Camera Deputaților. Urmează să ajungă la dezbateri în Senat / Printre modificări: actualii rectori pot rămâne în funcție încă 10 ani de la intrarea legii în vigoare

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 10 mai, proiectul de lege a învățământului superior. S-au înregistrat voturi 189 „pentru”, 74 „contra” și 10 abțineri. Cele mai importante modificări vizează posibilitatea ca rectorii…
Vezi articolul

Ultimul for central rămas relevant pentru controlul eticii universitare, Consiliul Național de Etică, tras pe tușă cu ajutorul proiectului unui nou Cod-cadru în domeniu, propus de Ministerul Educației / Documentul stabilește normele de conduită pentru universitari și sancțiunile pentru abateri de la acestea, cu un control diluat asupra comisiilor de etică

Obligațiile personalului didactic și de cercetare din universități, precum și ale conducerii acestora, abaterile de la normele etice și sancțiunile pentru acestea sunt definite generic în proiectul unui „Cod-cadru de…
Vezi articolul

Parlamentul a votat mai mulți angajați și salarii cu până la 50% mai mari la Administrația Fondului pentru Mediu, în plină grevă a profesorilor care cer majorări de lefuri și după ce Guvernul a adoptat reduceri de cheltuieli

Camera Deputaților a votat, marți, creșterea numărului de angajați și o majorare cu până la 50% a salariului pentru o parte din angajații de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM),…
Vezi articolul