Catalogul electronic va putea fi folosit în școlile pilot, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat – ROFUIP 2022

5.727 de vizualizări
Foto: Cristian Nistor – Agerpres Foto
Noul regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022 urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de la 1 septembrie 2022. În documentul obținut de Edupedu.ro se arată că unitățile pilot pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit și arhivat, obligatoriu, la finalul anului.

Anul trecut au fost 248 de unități de învățământ din țară alese de minister pentru care au putut trece notele în catalogul electronic. Acest lucru era prevăzut doar prin ordinul de ministru privind implementarea catalogului electronic în școli.

Acum trecerea notelor în catalogul electronic este reglementat și în ROFUIP 2022, și în continuare, conducerea școlii trebuie să îl tipărească și să îl arhiveze obligatoriu.

Potrivit ROFUIP 2022, care urmează să intre în vigoare de la 1 septembrie 2022, articolul 106 a suferit o modificare astfel: “Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: “Calificativul/data”, respectiv “Nota/data” sau în catalogul electronic, în cazul unităților-pilot în care se utilizează acesta, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar prin compartimentul secretariat”, potrivit documentului care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul european de realizare a unui catalog electronic, semnat de ministerul educației in 2019, nu a fost lansat în licitație nici până în acest moment. Până la finalul acestui an proiectul ar fi trebuit implementat.

Citește și: DOCUMENT Va fi încheiată o singură medie anuală pe disciplină, potrivit ROFUIP 2022 / Profesorul trebuie să acorde cel puțin 3 note peste numărul alocat de ore săptămânal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Regulile de predare online: Cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate. Profesorii, obligați să preia feedback de la părinți și elevi. Părinții, obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor. Școala poate da laptopuri în custodie

Ordinul de ministru care reglementează cursurile online, obținut de Edupedu.ro, arată care sunt regulile pentru fiecare categorie de actori implicată în procesul de predare online. Publicăm aici documentul și vom…
Vezi articolul

Decizia pentru combaterea harțuirii sexuale în școli și universități va fi luată în ședința de Guvern de azi, anunță premierul Ciolacu: Cer să le lămurim în această ședință, pentru ca românii să știe exact ce decizie luăm și această decizie să fie foarte clară

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de Guvern de joi că astăzi cere să lămurească setul de măsuri cu care a venit Ligia Deca, ministra Educației, în privința…
Vezi articolul

DOCUMENT Noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, a fost desemnat. Printre membri: președintele Asociației Școlilor Particulare, un comisar de poliție și un colonel din Armată / Președintele va fi ales marți

Un comisar-șef de poliție, un colonel, dar și președintele Asociației Școlilor Particulare fac parte din noul Consiliu al ARACIP, agenția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele. Consiliul a fost…
Vezi articolul

Prețurile uriașe de la gaze închid fizic școlile, susține primăria Giurgiu, unde peste 6.000 de elevi au început online luni. Inspector Școlar General: „Au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense”

Facturile de la gaze au închis fizic școlile din Giurgiu, după ce Primăria nu a primit banii necesari de la Guvern, acuză primarul Adrian Anghelescu. Între timp, cei 6.063 de…
Vezi articolul