Cărți recomandate pentru lectura din concediu

3.958 de vizualizări
Carti pentru plaja

Perioada frumoasă a verii ne dă mai multă energie și entuziasm pentru a ne dedica pasiunilor. Iar dacă este și vacanță, cu atât mai mult timp putem dedica activităților care ne fac plăcere. Dacă lectura este una dintre aceste pasiuni, în arșița plajei sau în răcoarea muntelui alocați câteva ore companiei unei cărți de calitate.

 

Iată câteva titluri pe care le puteți lua cu voi în bagaj.

Hoțul de cărți, Markus Zusak, o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi, o poveste a cărei acțiune se desfășoară în perioada nazistă, dominată de teroare și moarte, când fiecare își găsea propriul refugiu.

Monștrii invizibili, CHUCK PALAHNIUK, autorul celebrului roman Fight Club, este o carte despre secretul reinventării de sine: ştergerea completă a trecutului şi născocirea unui prezent convenabil.

Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri, a binecunoscutului Eric-Emmanuel Schmitt. Opt nuvele, opt poveşti de iubire, opt femei. De la vânzătoarea modestă la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soţia dezamăgită la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deţinuta politic la prinţesa nonconformistă, chipurile dragostei se schimbă, deşi nevoia de fericire rămâne mereu aceeaşi.

Emanuelle Schimitt

Jurnal Oana Pellea 2003-2009 – o carte de o emoție și o trăire profundă și răscolitoare, adesea până la lacrimi. Despre ce înseamnă să trăiești frumos, să iubești și să simâi că ești iubit, despre cum să găsești puterea de a te ridica singur când nu e nicio mână întinsă.

Iar de la editura Nemira, cărțile de citit pe plajă le puteți alege singuri , iar la 2 cărți achiziționate, a treia este gratuită.

Voi ce cărți ați recomanda?

Sursa foto: https://unsplash.com/@patriotbarrow

Mai puteți citi și: https://www.edupedu.ro/carti-recomandate-pentru-vacanta/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Cine o „consiliază” pe doamna Ministru? Subiectele la BAC nu trebuie să fie „grele” sau „ușoare”, ci să verifice cunoștințele. Declarația sa ignoră realități naturale ale copilului

Fostul secretar de stat din Ministerul Educației Mihaela Popa critică dur catalogarea subiectelor de la Bacalaureat ca fiind „ușoare” de către ministrul Ligia Deca și invocarea de către oficial a…
Vezi articolul

Organizarea secțiilor de votare din școli, la alegerile parlamentare și prezidențiale, „nu va mai crea probleme” ca la alegerile locale, susține președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă

La alegerile parlamentare și prezidențiale din perioada următoare, „problema cu restituirea sediilor secțiilor de votare când au fost organizate în unități de învățământ, după părerea mea, nu va mai crea…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul