Cartea lui Nicolae Ciucă – în „Literatura română” / Volumul „În slujba țării” a fost inclus în Catalogul cărților în curs de apariție al Bibliotecii Naționale

325 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Volumul încă nepublicat al liderului PNL Nicolae Ciucă, „În slujba țării”, a fost inclus în Codul CIP al Bibliotecii Naționale, ce cuprinde cărțile în curs de apariție, fiind încadrat la „Literatură română”, scrie HotNews.ro

Fostul premier, angajat într-o îndelungată luptă cu suspiciunile de plagiat în teza sa de doctorat și care se pregătește să candideze în alegerile prezidențiale, a anunțat că această carte este una autobiografică și că urmează să fie lansată la începutul lunii septembrie, potrivit News.ro, preluat de G4Media.ro

Volumul a stârnit un val de controverse și dispute politice după ce Snoop.ro a relatat că PNL a plătit două milioane de euro din bani publici pentru panourile publicitare cu „Ostașul Ciucă” – vezi mai mult .

HotNews.ro scrie că, potrivit codului CEZ, prin care sunt indexate și clasificate lucrările în biblioteci, cartea are codul 821.135.1 și este încadrată la „literatură română”.

Sursa citată menționează că este prima apariție a volumului – care ar fi trebuit să apară în iunie, apoi în august – într-un registru al bibliotecilor din România.

Citește și:
Lupta generalului Ciucă cu sesizările de plagiat: La cererea fostului premier, Curtea de apel Cluj obligă Ministerul Educaţiei să se abţină de la analiza suspiciunilor de plagiat privind teza sa de doctorat
Exclusiv G4Media: Procuroarea care a clasat o anchetă esențială referitoare la plagiatul fostului premier Nicolae Ciucă a ajuns șefa secției DNA de combatere a corupției la câteva zile după

1 comment
  1. Motto:
    „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
    Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin. Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.”
    (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

    Orice asemanare cu personaje reale nu e pur intamplatoare in cazul generalului Nicolae Ciucă. Acesta nu-i în stare să articuleze două cuvinte si este greu de crezut că el ar fi capabil să scrie o carte despre sine intitulată „Un ostaș în slujba țării”, asa cum apare pe panouri uriase amplasate pe toate drumurile de percă am fi in Coreea de Nord. De aceea, în cazul lui Nicolae Ciucă se potriveste mai degrabă zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“.
    (Vezi: https://www.catavencii.ro/un-impostor-in-slujba-tarii/)
    Oricum, chiar pe afișul cu inscriptia „Un ostaș în slujba țării” s-a strecurat un pleonasm. Prin definitie, ostaș înseamnă o persoană care slujește în armata unei țări. Poate că înainte Ciucă trebuia să consulte „Dicționarul ortopedic” al Alinei Gorghiu. Ministra Justiției, Alina Gorghiu a făcut o gafă într-o emisiune radio, unde a încurcat termenii ”ortopedic” și ”ortoepic”: „Acum avem varianta de feminin la ministru, în dicționarul ORTOPEDIC și ortografic al Limbii Române”:
    (Vezi: https://www.g4media.ro/video-alina-gorghiu-confuzie-ridicola-intr-o-emisiune-radio-referindu-se-la-doom-acum-avem-varianta-de-feminin-la-ministru-in-dictionarul-ortopedic-si-ortografic-al-limbii-romane.html)
    Prin urmare, lăsând gluma de-o parte, expresia ostaș în slujba țării, este un pleonasm. Din acest motiv, dar si din altele, titlul cărții lui Ciucă netipărită încă ar putea fi formulat mai simplu simplu „Un ostaș”:
    (Vezi: https://www.cotidianul.ro/un-ostas-si-cam-atat/)
    Apoi, pe cine interesează o carte cu aspecte din viata personală a ostașului Nicolae Ciucă , atâta timp cât intrând în politică, acesta s-a dovedit a fi o nulitate.
    Ba mai mult, individul Nicolae Ciucă mai are o uriasă problemă nelămurită legată de plagiatul tezei sale de doctorat, pentru care orice om politic onorabil ar trebui să facă un pas în spate, la fel ca în țările civilizate:
    (Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima casă de creație din inima Bucureștiului pregătită de Institutul Francez își deschide poarta către artiștii români. Cristian Mungiu, primul găzduit în “la résidence de poche”

Institutul Francez din București a inaugurat vineri o locuință–rezidență aflată chiar în curtea institutului, pe Bulevardul Dacia din Capitală. Inițiativa poarta numele “La résidence de poche/ Rezidenţa de buzunar” și…
Vezi articolul

Supravegherea audio-video în toate școlile – Consiliul Național al Elevilor susține inițiativa Ministerului, dar cere reglementări privind amplasarea camerelor, tipul lor, durata stocării și proceduri de acces

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, vineri, că susține măsuri „care să conducă la creșterea gradului de siguranță în școli”. Organizația reprezentativă a elevilor apreciază că sistemele de supraveghere care…
Vezi articolul