Cartea a fost clasificată ”bun esenţial” în Belgia, pentru ca librăriile să poată rămâne deschise pe perioada lockdown-ului

1.605 vizualizări
Foto: Pexels.com
În Belgia, ţară în care autorităţile au impus o perioadă de izolare la domiciliu timp de şase săptămâni, librăriile au rămas deschise, iar cărţile au fost incluse pe lista ”bunurilor esenţiale”, spre bucuria librarilor şi a cititorilor, care au apreciat recursul indispensabil la literatură în faţa ”angoasei” generate de pandemia de COVID-19, informează AFP.

În condiţiile înăspririi restricţiilor în Belgia începând de luni, librăria Tropismes era unul dintre puţinele magazine din Galeriile Regale – un elegant pasaj cu acoperiş din sticlă situat în centrul oraşului Bruxelles – care atrăgea un flux constat de clienţi, în contrast cu magazinele ciocolatierilor din apropiere, afectate de lipsa turiştilor.

Spre deosebire de Franţa, guvernul condus de Alexander De Croo a introdus librăriile printre activităţile comerciale care pot ”rămâne deschise pentru public atât timp cât oferă în principal bunuri esenţiale”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
  1. Ce frumos… Iată o știre care răsare în marea de “recorduri absolute” ale morților de Covid sau ne-Covid (tot aia e)… Mai e o speranță că ne putem trezi din acest coșmar pe care unii îl întrețin din spirit mercantil, alții de frică…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Psihoterapeut: La început, nouă, părinților, ni se pare interesant că a învățat copilul să-și caute singur pe youtube. Ei bine, n-a învățat, se creează dependența asta de gest, de lumină. Copilul ajunge să nu știe să spună că îi e sete

„În momentul în care apare această dependență de ecrane, observăm că al nostru copil mănâncă doar dacă are acel ecran în fața lui”, a spus Monica Dobre, psihoterapeut, pentru TVR…
Vezi articolul

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase, anunțată cu titlu de exemplu în regulile valabile din 8 februarie de ministrul Educației: “Mai mult încurcă decât ajută / Atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii”

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase a fost anunțată marți de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlu de exemplu de măsură care ar putea fi în pachetul de noi…
Vezi articolul