Școala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia anunță lansarea proiectului „Caravana respectului și a prieteniei”, un proiect care aduce în prim-plan importanța valorilor morale în formarea noilor generații. Proiectul își propune să creeze un mediu educațional bazat pe respect, prietenie și empatie, implicând atât elevii, cât și personalități publice din diverse domenii, se arată într-un comunicat de presă remis Edupedu.ro.
Proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2024 – aprilie 2025, cu evenimente organizate atât în școală, cât și în comunitate. Prin această inițiativă, școala invită atât personalități publice, lideri de opinie, cât și oameni de succes să împărtășească poveștile lor inspiraționale cu cei mici, contribuind astfel la formarea unor modele pozitive pentru viitoarele generații.
Participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu elevii, promovând, prin propriul exemplu, valori ce stau la baza unei societăți sănătoase, susțin reprezentanții școlii în comunicatul de presă.
„Având la bază dorința de a organiza activități extrașcolare care să răspundă nevoilor copiilor și ale elevilor, crearea unui mediu educațional sigur, primitor și de susținere în cadrul unității, ținând cont de crearea unor modele în alegerea unui stil de viață și crearea stării de bine la elevi, am gândit acest proiect astfel încât invitații să fie pe măsura așteptărilor beneficiarilor direcți care să îi inspire și să le ofere experiențe de bune practici care să contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională”, a declarat Rădulescu Rodica – directorul și coordonatorul proiectului din cadrul Școlii Gimnaziale „George Enescu”, orașul Sinaia
Caravana va cuprinde o serie de activități educative și interactive, la care personalitățile publice vor participa fie prin discursuri motivaționale, fie prin sesiuni de mentorat. Mesajul principal al proiectului este acela că fiecare copil poate deveni un exemplu pozitiv pentru cei din jur.
„«Caravana Respectului și prieteniei» va oferi elevilor oportunitatea de a învăța tehnici de comunicare nonviolentă, de a-și dezvolta empatia și de a întări conexiunea cu ceilalți”, a declarat Carmen Comărniceanu, directorul adjunct și coordonatorul proiectului din cadrul Școlii Gimnaziale „George Enescu”, orașul Sinaia, citată în comunicatul de presă.
„Într-o lume în continuă schimbare, considerăm că puterea exemplului rămâne unul dintre cele mai valoroase instrumente de educație. Invităm personalitățile publice să ni se alăture în acest demers de suflet și să inspire copiii să construiască relații bazate pe încredere și respect reciproc”, a adăugat Tudor Elena Simona, coordonatorul proiectului.