Caravană cu escape room despre mâncare și nutriție în mai multe orașe din sudul țării. Program și calendar Akademia Kinderland (P)

1.091 de vizualizări
Asociația Plan B a lansat pe 15 iulie, școala mobilă de alimentație sănătoasă, Caravana Akademia Kinderland, dezvoltată în colaborare cu Kaufland România pentru al șaptelea an consecutiv. Desfășurată, în acest an, sub deviza „Mâncăm deștept, gândim sănătos”, caravana îi invită pe copii să ia parte la o experiență antrenantă de joc educativ, plin de ghicitori și mistere, în primul escape room pe tema nutriției: „Secretul bucătarului vrăjitor”.

Caravana Akademia Kinderland va debuta la București, în parcarea Kaufland Odăi (șos. Alexandriei 152), unde va rămâne până duminică, 21 iulie. Urmează alte 4 orașe pe parcursul verii: Giurgiu (24- 30 iulie), Călărași (2-8 august), Slobozia (11-17 august) și Mangalia (20-26 august). Intrarea este liberă și se face în grupuri de maximum 6 persoane. La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârste între 5 și 12 ani. În București, pentru a evita temperaturile ridicate, programul caravanei este de la 08:00 la 14:00, iar în restul orașelor caravana va fi deschisă în intervalul 10:00 – 18:00.

Educație distractivă în primul escape room nutrițional

Escape room-ul „Secretul bucătarului vrăjitor” este construit pornind de la o intrigă captivantă, în care bucătarul vrăjitor ține ascunsă formula farfuriei ideale pentru a cuceri lumea cu rețetele lui nesănătoase. Copiii trebuie să o găsească și să evadeze din bucătăria vrăjitorului înainte ca acesta să se întoarcă și să îi descopere. Jocul este structurat în 3 secțiuni: Grădina vitaminelor, Cămara carbohidraților și Bucătăria proteinelor. În fiecare spațiu, copiii trebuie să găsească cheile cu ajutorul cărora vor descifra puzzle-ul la final și vor afla astfel Secretul Farfuriei Ideale.

„Așteptăm cu nerăbdare să vedem reacția copiilor după această lecție distractivă, care le va întări înțelegerea că alimentația echilibrată este foarte importantă pentru corpul și mintea lor. Aceste lucruri se pot învăța cel mai bine prin joacă și prin experiență senzorială nemijlocită, care le va arăta copiilor concret care sunt pericolele alimentației nesănătoase și le va stimula imaginația astfel încât să găsească singuri soluția, ghidați de joc. Ne bucurăm enorm că, prin susținerea Kaufland România, putem continua povestea Caravanei pentru al șaptelea an printr-o propunere atât de atractivă pentru copii”, spune Raluca Costache, Project Manager Plan B.

Zone decorate atractiv, unde copiii învață cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea

Cei mici vor fi îndrumați de trainerii Akademiei Kinderland prin zonele decorate atractiv, unde vor putea să învețe cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, unde se ascunde zahărul sau ce trebuie să bem pentru a ne hidrata corespunzător. „Detectivul de zahăr”, „Farfuria ideală”, „Super eroul K” sunt câteva dintre jocurile pe care copiii le vor descoperi, alături de multe module informative, ca „Piramida alimentară” sau „Fii atent la ce bei”.

„Pentru Kaufland România promovarea unei nutriții echilibrate este fundamentală. Suntem bucuroși să lansăm cea de-a 7-a ediție a Caravanei Akademia Kinderland, un proiect drag nouă, care continuă să străbată țara pentru a le oferi copiilor o experiență unică și educativă. Prin escape room-ul „Secretul bucătarului vrăjitor”, ne dorim să le arătăm celor mici cât de important este să mănânce ponderat. Credem că educația nutrițională poate fi atât distractivă, cât și captivantă. Vrem ca ei să învețe, prin joc, despre combinațiile corecte de alimente și beneficiile unei alimentații sănătoase. Îi invităm pe cei mici să ne viziteze în parcările magazinelor Kaufland pentru o activitate educativă și plăcută, ideală pentru vacanță”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Specialiștii atrag atenția asupra importanței nutriției corecte încă de la vârste mici

Programul derulat de Kaufland România și Asociația Plan B sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă. 65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, în timp ce 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, potrivit sondajului național privind comportamentul alimentar al copiilor, realizat de Kaufland România și Plan B.

65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic și 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des

„Mă bucur că pot fi alături și în acest an de proiectul Caravana Akademia Kinderland. Inițiativele de educație nutrițională corectă este esențial să fie desfășurate pe termen lung și în mod constant astfel încât din ce în ce mai mulți copii și părinți să adere la principiile unei alimentații sănătoase. Iar când aceste principii sunt învățate prin joc și creativitate crește gradul de asimilare și reținere a informațiilor. Doar în acest mod putem contribui la o stare de bine mai bună a generațiilor viitoare”, adaugă Dr. Șerban Damian, nutritionist.          

Akademia Kinderland, disponibilă și sub formă de aplicație mobilă

Copiii pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland și în format virtual, sub forma unei aplicații care poate fi descărcată gratuit pe tablete și smartphone din AppStore și Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca și pe laptop sau desktop accesând www.akademiakinderland.ro.

Din 2018, Akademia Kinderland oferă acces la educație nutrițională pentru copiii din întreaga țară. Caravana jocurilor despre alimentație sănătoasă a ajuns în 30 de orașe, unde peste 60.000 de copii au beneficiat până în prezent de informații care i-au ajutat să-și construiască obiceiuri alimentare corecte. 

Calendarul Caravanei Akademia Kinderland, ediția 2024:
  • 15 – 21 iulie – București, Kaufland Odăi, șos Alexandriei 152
  • 24 – 30 iulie – Giurgiu, Kaufland Centru, bl. Mihai Viteazu nr 4A
  • 2– 8 august – Călărași, Kaufland, str. Eroilor nr 49B
  • 11 – 17 august – Slobozia, Kaufland, șos. București-Constanța nr. 3F
  • 20 – 26 august – Mangalia, Kaufland Rezidențial Coloniști, str. General Vârtejean nr 1.
Despre Asociația Plan B

Misiunea Asociației pentru Responsabilitate Socială PLAN B este crearea și implementarea de soluții concrete și durabile care să genereze o educație eficientă, de calitate și incluzivă, potrivită tuturor copiilor și tinerilor din România. Proiectele de responsabilitate socială inițiate de PLAN B, din 2016, sunt centrate în jurul a 3 Direcții: Informare, educație și integrare sociale, Sănătate, mediu și Calitatea Vieții și Intervenții în situații de urgență.

Pentru detalii, accesați www.planb.ngo și rămâneți la curent cu noutățile Plan B pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.550 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați de angajați și o rețea care a ajuns în prezent la 181 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro  sau la numărul de telefon 021.9132. Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Educația nu este o povară pentru țări, este cea mai profitabilă investiție pe care o pot face, spune Jean Michel-Blanquer, ministrul Educației din Franța: Într-o lume tot mai tehnologizată care riscă să se dezumanizeze, avem nevoie de factorul uman mai mult ca niciodată – una din prioritățile Hexagonului la președinția Consiliului UE

Într-o lume tot mai tehnologizată care riscă să se dezumanizeze, avem nevoie de factorul uman mai mult ca niciodată, așa a explicat ministrul Educației Jean Michel-Blanquer de ce țara sa,…
Vezi articolul

Guvernele ar trebui să înceapă imediat să renunțe la a folosi profesorii ca suplinitori și la personalul necalificat pentru a acoperi deficitul de cadre didactice – recomandă Grupul la nivel înalt al ONU privind profesia didactică, din care și România a făcut parte

Guvernelor le este recomandat să elimine treptat utilizarea profesorilor pe bază de contract pe perioadă determinată și a personalului necalificat prin implementarea unui plan de tranziție care să includă evaluarea…
Vezi articolul

A fost lansată Platforma de sprijin pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România / Aplicația integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!

Reprezentanţii Guvernului, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai „Code for Romania” au anunţat, vineri, lansarea unei Platformei de sprijin ce integrează iniţiativa Guvernului „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!”,…
Vezi articolul

ChatGPT anunță o versiune pentru educaţie, care să permită instituţiilor de învăţământ să construiască versiuni personalizate, antrenate pe baza propriilor date şi să le dea în uz elevilor şi profesorilor

OpenAI anunţă ChatGPT Edu, o versiune a chatbotului dedicată zonei de educaţie, care poate fi folosită în cadrul instituţiilor de învăţământ, transmite News.ro, citat de G4Media.ro. „ChatGPT Edu este conceput…
Vezi articolul
prima didactică

UPDATE Ordonanța voucherelor pentru profesori, pregătită de ministerul Fondurilor Europene și preluată de Ministerul Educației, prevede un nou tip de angajat în Învățământ: „personalul nedidactic auxiliar” care primește cursuri „pentru a susține activitatea didactică” – document

UPDATE Proiectul de ordonanță de urgență a fost pus în dezbatere publică și de Ministerul Educației. Conform analizei, proiectul conține aceleași greșeli, fiind inclusă o categorie care nu există în…
Vezi articolul