Candidații care nu își pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit Ministerului Educației

13.135 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Elevii de clasele a XII-a care nu îți pot echivala probele orale de la BAC 2023 vor susține competențele în perioada 14-23 iunie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Vezi mai jos, în articol, calendarul acestor probe. Amintim că probele de competențe în limba română, de competențe lingvistice într-o limbă de circulație internațională și de competențe digitale (TIC) vor fi echivalate cu mediile obținute în liceu de candidații la BAC 2023, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.
  • Documentul este semnat de Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Liceenii care se află în imposibilitatea de a-și echivala nivelurile de competență din cadrul probelor de evaluare a competentelor lingvistice și digitale vor susține probele în zilele următoare, conform documentului citat mai sus:

  • 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
  • 15 – 19 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
  • 16 – 20 iunie 2023: evaluarea competentelor digitale – proba D;
  • 21 – 23 iunie 2023: evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C. 

„Pentru buna desfășurare a acestor probe, inspectoratele școlare trebuie să activeze în aplicația AUSI, în conformitate cu Procedura de lucru CNEE nr. 421/18.02.2020, pentru utilizarea aplicației AUSI (administrare utilizatori-școli și inspectorate), centrele de examen în care se susțin probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale pentru candidații care sunt în imposibilitatea de a-și echivala nivelurile de competență cu mediile din liceu”, se arată în informarea Ministerului Educației. 

Vezi aici regulile după care probele de competențe de la Bacalaureat 2023 se echivalează cu mediile din liceu de la Limba și literatura română, limbi moderne și Tehnologia Informației și a Comunicării (TIC).

Mediile elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pot fi încheiate până la finalul acestei săptămâni, potrivit unui ordin de ministru care a modificat calendarul anului școlar 2022-2023, publicat luni în Monitorul Oficial.

Înscrierile la BAC 2023 și la Evaluarea Națională 2023 se prelungesc până la data de 16 iunie, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, duminică, după ședința de Guvern.

Calendarul oficial al examenului național de Bacalaureat 2023, Sesiunea iunie – iulie 2023
  • 29 mai – 16 iunie 2023: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 16 iunie 2023: termen limită pentru încheierea mediilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • Echivalarea competențelor de comunicare în limba română și cele înmtr-o limbă străină, plus competențele digitale conform procedurii stabilite de Ministerul Educației.
  • 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BAC 2023 Regulile de echivalare a probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, publicate de Ministerul Educației
Elevii din clasa a VIII-a şi din anii terminali de liceu care nu au două note vor avea o sesiune de examene pentru încheierea mediilor până pe 16 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel comun al organizațiilor studențești, ale elevilor și de tineret, în timpul epidemiei COVID-19: Tinerii să rămână la domiciliu și în contact cu reprezentanții instituțiilor de învățământ

Apel comun al Consiliului Național al Elevilor, Alianței Organizațiilor Studențești și Consiliului Tineretului, către tineri, pentru a trata “cu responsabilitate problema epidemiei de SARS-CoV-2 (coronavirus)”. “Îi sfătuim pe tineri să…
Vezi articolul
Subiectele de la examenul scris pentru directorii de școli

OFICIAL Inspectoratele școlare pot echivala perioadele de studii postliceale finalizate cu diplomă sau alte forme de învățământ obligatoriu, din străinătate sau România, de la organizații care predau după curriculum străin și sunt înregistrate la ARACIP / Inspectoratele pot cere actele în original sau copii

Inspectoratele școlare pot echivala perioadele de studii postliceale finalizare cu diplomă pentru elevii care termină studii în străinătate de nivel postliceal sau o altă formă de învățământ obligatoriu în străinătate…
Vezi articolul

Bacalaureat 2027. O singură probă scrisă la limba română, matematică, științe, istorie și geografie, plus competențe în limbi străine și digitale la care condiția este obținerea nivelului „independent” – propunerile din proiectul noii legi

Potrivit propunerilor din noua Lege a Educației, prezentate azi într-o conferință de presă de ministrul Educației, elevii care încep clasa a IX-a în anul școlar 2023-2024 vor susține Examenul de…
Vezi articolul

LISTĂ Bazin de înot la Universitatea din Craiova și cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele 20 de proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară

Lista cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației cu 3 luni întârziere. Printre proiectele…
Vezi articolul