Când vom afla ce se întâmplă cu examenele și anul școlar? Monica Anisie: Mai avem puțin de așteptat, pentru că toate deciziile vor fi corelate cu evoluția epidemiei COVID-19

5.027 de vizualizări
FOTO: Captura presidency.ro
“Mai avem puțin de așteptat” până când Ministerul Educației va anunța o decizie cu privire la structura anului școlar în curs și la examenele din acest an, a declarat ministrul Monica Anisie, pentru Edupedu.ro. Contactată după ce Ministerul a publicat câte 5 seturi de “teste de antrenament” pentru pregătirea elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, Anisie a spus că “îmi doresc ca niciun elev sau cadru didactic să nu fie infectat și vom reveni la cursuri atunci când siguranța lor este posibilă”.

Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în weekend că “foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“. Astăzi, 30 martie, Ministerul a publicat “teste de antrenament” pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Întrebată de Edupedu.ro când vor afla elevii, părinții și profesorii când vor fi susținute examenele și care este decizia cu privire la structura anului școlar 2019-2020, Monica Anisie a declarat următoarele:

  • Mai avem puțin de așteptat, pentru că toate deciziile pe care le vom lua în cadrul Ministerului Educației vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă în situația evoluției epidemiei COVID-19. Ceea ce vreau să înțeleagă toată lumea este faptul că îmi doresc ca niciun elev sau cadru didactic să nu fie infectat și vom reveni la cursuri atunci când siguranța lor este posibilă.
  • Am publicat împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare o serie de teste de antrenament tocmai pentru a-i menține pe elevii din clasele terminale în contact cu pregătirea pentru examene.
  • Am luat în considerare propunerile Consiliului Național al Elevilor și îi asigur că vom lua toate măsurile în așa fel încât elevii să nu aibă de suferit.
  • Sfatul meu către elevi este să rezolve aceste teste de antrenament. Pe data de 3 aprilie vom publica baremul, iar elevii se pot autoevalua. Dar în același timp îi rog și pe colegii mei profesori să îi ajute pe elevi în rezolvarea acestor teste de antrenament.
  • Profesorii, elevii și părinții au la dispoziție 2 numere de telefon la care pot apela, prin proiectul Ambasador, pentru susținerea emoțională în această perioadă grea (0771.141.767 și 0771.141.750)“.
Citește și:

 


4 comments
  1. Buna ziua!.Cel mai bine ar fi sa se aplice metoda din Olanda si pentru cei care termina clasa a VIII-a si pentru elevii din clasa a XII-a. Macar o data in viata sa faca Ministerul Educatiei ceva util pentru copiii, deoarece nu este vina lor. Cred ca este cea mai buna solutie in momentul de fata. Multumesc!

  2. Nu, pentru ca notarea elevilor nu este unitara. Atunci cand notarea va fi pe baza unor teste standardizare, inclusiv tezele, atunci vom putea sa comparam prin note calitatea competentelor elevilor.

  3. Modelele nu pot fi descarcate deoarece mult prea multi oameni deja le acceseaza, era de asteptat acest lucru. Nu ar fi mai bine, pentru sanatatea elevilor, sa se aplice metoda din Olanda, care s-a aplicat ( cred ) si in SUA si in UK? Cred ca este cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Finanțelor anunță o creștere de buget la 161% în 2024, în Educație, față de alocarea pentru 2023, după ce în urmă cu două săptămâni tot Boloș anunța un buget cu „aproape 57% mai mare“

Bugetul Educației ar urma să ajungă anul viitor la 79,7 miliarde de lei, potrivit declarațiilor de săptămâna aceasta făcute de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la briefingul de presă de după…
Vezi articolul

Mircea Dumitru: CNATDCU nu a primit nicio sesizare până acum pentru analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode / Dacă analiza stabilește că este un plagiat, ministrul Educației decide retragerea titlului de doctor

“Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) verifică tezele de doctorat cu suspiciuni de plagiat doar dacă cineva face o sesizare, oamenii ar trebui să sesizeze…
Vezi articolul

Școlile din Dolj, obligate de inspectorat să facă urgent plata contribuțiilor pentru profesori și angajați / Ministerul Educației cere inspectoratelor să dea raportări în privința cheltuielilor

Au fost identificate nereguli în privința plății contribuțiilor de către unele școli din Dolj, potrivit surselor Edupedu.ro. Inspectoratul Școlar Județean Dolj ar fi cerut unităților de învățământ să facă urgent…
Vezi articolul
dezinfectant eficient împotriva Covid-19

Peste 1.000 de cercetători chinezi au părăsit SUA în contextul intensificării anchetelor americane pentru presupuse operaţiuni de furt de tehnologie. Agenţi chinezi ar fi luat deja la ţintă membri ai viitoarei administraţii Biden

Peste 1.000 de cercetători chinezi au părăsit Statele Unite în contextul intensificării anchetelor declanşate de autorităţile americane pentru presupuse operaţiuni de furt de tehnologie, au indicat oficiali americani din domeniul…
Vezi articolul