Când începe şcoala în 2020, cea mai căutată frază pe Google în prima zi a noului an

50.491 de vizualizări
Calendar înscrieri la grădiniță
Calendar înscrieri la grădiniță SURSA: Pixabay.com

Iată căutările legate de începutul şcolii

Cele mai multe căutări pe judeţe au fost în Călăraşi, Giurgiu, Botoşani şi Bacău. La ora 9 în această dimineaţă (1 ianuarie 2020), de exemplu, “când începe şcoala 2020” a avut peste 100.000 de căutări pe internet. După care acest prag a fost atins din nou în jurul prânzului. În medie, nivelul căutărilor a fost la 75.000 pe minut.

Durata vacanței de iarnă este de 3 săptămâni, până duminică, 12 ianuarie 2020.

Semestrul al doilea începe luni, pe 13 ianuarie 2020, și este unul dintre cele mai lungi semestre din istoria recentă a școlii, acesta având 20 de săptămâni, față de doar 15 săptămâni câte a avut primul semestru.

Căutările despre şcoală sunt în creştere în ultimele 24 de ore

Structura anului școlar 2019-2020
Semestrul I (15 săptămâni)

Cursuri:                            Luni, 9 septembrie 2019 – Vineri, 20 decembrie 2019
Vacanță pentru grădinițe și clasele pregătitoare – a IV-a: 26 octombrie – 3 noiembrie 2019
Vacanța de iarnă:          Sâmbătă, 21 decembrie 2019 – Duminică, 12 ianuarie 2020

Semestrul al II-lea (20 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri:                           Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

Vacanţele elevilor sunt următoarele:

  • vacanţa de iarnă începe pe 21 decembrie 2019 şi durează până pe 12 ianuarie 2020;
  • vacanţa de primăvară începe de pe 4 aprilie şi ţine până pe 21 aprilie 2020;
  • vacanţa de vară încpe pe 13 iunie şi încă nu se ştie data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Următoarea zi liberă legală, după începerea școlii, este vineri 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor (Mica Unire).

FOTO: pixabay.com


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elefantul din cameră, noua lege a salarizării, nu ar fi existat în discuțiile cu sindicatele din Educație de la Guvern. De la Palatul Victoria anunțul oficial este că Marcel Ciolacu și liderii FSE și FSLI au vorbit despre programe sociale și investiții în educație 

Discuțiile de la Guvern de luni, 16 octombrie, au fost legate programe sociale și investiții în Educație dar și demararea unor acțiuni privind “eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ”,…
Vezi articolul

Mai mult de 200 de profesori peste vârsta de pensionare din București vor rămâne titulari în anul școlar viitor, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Aproape 99% din cererile cadrelor didactice au fost acceptate

Mai mult de 200 de cadre didactice din București care sunt peste vârsta de pensionare vor rămâne titulari în anul școlar 2023-2024, potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV gimnaziu, concursul de chimie „Petru Poni” și olimpiadele de arte, publicate de Ministerul Educației

Regulamentele actualizate pentru Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) 2024, clasele V-VIII, pentru concursul național de Chimie „Petru Poni” și pentru olimpiadele naționale de arte au fost publicate de…
Vezi articolul

Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din…
Vezi articolul

Predarea și evaluarea online, implicit acordul celui examinat online, pentru a prelua controlul asupra propriului echipament IT vor face parte din contractul de școlarizare pentru anul școlar următor, anunță ministrul Educației

Predarea și evaluarea online vor face parte din contractul de școlarizare pentru anul școlar următor, anunță ministrul Educației într-o declarație la Digi24. Este vorba despre contractul educațional pe care fiecare…
Vezi articolul

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, pune lipsa unor salarii decente pentru profesori pe seama “optimizărilor fiscale” ale unor companii din mediul privat, în contextul proiectului de ordonanță menit să acopere găurile bugetare / Reducerile de cheltuieli pregătite pentru sectorul bugetar evită multe surse ale risipei de bani publici

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a pus, miercuri, situația salariilor din educație pe seama “optimizărilor fiscale” din mediul privat: “Nu poți să spui că, în continuare, lași zonele de optimizări fiscale…
Vezi articolul