Campionatul European de Securitate Cibernetică: A fost selectat lotul preliminar din care va fi selectată echipa României

153 de vizualizări
Sursa: Cybersecuritychallenge.ro
Un număr de 31 de tineri pasionaţi de securitate cibernetică fac parte din lotul preliminar al României din care vor fi selectate ulterior zece persoane pentru a participa, în noiembrie, la Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challange – ECSC) de la Viena, potrivit Agerpres. Prima etapă a fazei naționale a competiției s-a desfășurat, exclusiv online, în perioada 9-10 mai, potrivit organizatorilor.

Agenția citează site-ul competiției, unde se arată că:

  • “Această fază naţională a ECSC 2020 a reprezentat o preselecţie a candidaţilor pentru lotul preliminar al Team Romania, iar ca finalişti au fost selectaţi 31 de tineri, 15 juniori şi 16 seniori, pasionaţi de securitate cibernetică. Competiţia naţională se desfăşoară în două stadii. După procesul iniţial de preselecţie online va urma o etapă suplimentară, în care tinerii vor fi testaţi în competiţii de tip CTF (online) şi, ulterior, antrenaţi pe parcursul unui bootcamp, prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi abilităţi de prezentare. La faza finală a competiţiei, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16 – 20 de ani, respectiv cinci din categoria de vârstă 21 – 25 de ani”.

Prima etapă a fazei naţionale a fost organizată de Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco şi KPMG România.

Campionatul European de Securitate Cibernetică reprezintă o oportunitate pentru participanţi să îşi testeze competenţele digitale. În plus, tinerii beneficiază de recunoaştere naţională şi promovare, mentorat cu specialişti în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică şi soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunităţi de angajare în domeniu.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică pe platforma online cyberedu.ro, un spaţiu digital în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în faza naţională şi faza internaţională de la ECSC19 dar şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale.

Campionatul European de Securitate Cibernetică din acest an va avea loc la Viena (Austria), în perioada 4 – 5 noiembrie. Calendarul ECSC cuprinde, totodată, organizarea concursului la Praga – în 2021, Norvegia (2022) şi Italia (2023).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noul regulament pentru conducerile școlilor a fost aprobat. Numărul membrilor din consiliul de administrație este condiționat de cel al elevilor / Nimeni nu are voie să prezinte altor persoane documentele din CA

Noul regulament al consiliilor de administrație din școli a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educației. Este vorba despre ordinul nr. 6.223 din 3 septembrie 2023, document trimis spre publicare…
Vezi articolul

VIDEO Ligia Deca, la deschiderea anul universitar de la Universitatea de Muzică din București: Mulți artiști au pornit de la condiții precare, dar au avut șansa să fie descoperiți și sprijiniți. Trebuie să găsim mecanisme în acest sens

Ministra Educației, Ligia Deca, deschide anul universitar la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), marți, la ora 12. Edupedu.ro transmite LIVE TEXT declarațiile acesteia. La deschiderea de la Universitatea…
Vezi articolul

Cîmpeanu anunță că universitățile de Medicină discută despre posibilitatea de a înmatricula o parte dintre cei 4.900 de studenți marocani, refugiați din Ucraina, la solicitarea ministrului omolog din Maroc

Universitățile de Medicină discută despre posibilitatea de a înmatricula o parte dintre cei 4.900 de studenți marocani, refugiați din Ucraina, la solicitarea ministrului omolog din Maroc. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul