Campion mondial. David Popovici, elev la Colegiul Coșbuc din București, a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta

3.245 de vizualizări
Foto: EPA/TIBOR ILLYES HUNGARY OUT
Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100m, scrie Agerpres.

Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

În vârstă de 17 ani, David este elev la Colegiul Național George Coșbuc din București.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100.

Proba poate fi văzută în video mai jos:

Sursa: stiriletvr.ro

Vara trecută, David Popovici spunea „aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat și să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport, aș vrea să inspir cât mai mulți părinți să își dea copiii la sport”, la o conferința de presă care a avut loc la începutul lunii august 2021 la sediul Ministerului Educației.

Întrebat de ce este nevoie ca să ajungă la o astfel de performanță, David a răspuns că „e nevoie de foarte multă muncă și determinare”. „Dar, aș minți dacă nu aș spune că a fost și un pic de noroc să întâlnesc antrenorul potrivit, inițiativă din partea părinților mei să mă ducă la clubul potrivit, dăruire din partea lor să mă crească cum trebuie și talent, noroc să întâlnesc oamenii potriviți. Cel mai important lucru cred că e pasiunea pentru sport și pentru ceea ce faci, trebuie să te dedici unui lucru în fiecare zi”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisarul european pentru cercetare și inovare, Mariya Gabriel, a fost în vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială / Sâmbătă, comisarul se întâlnește cu profesori ai Universității Babeș-Bolyai

Comisarul european pentru Educație, Mariya Gabriel, se află în vizită în România până sâmbătă. Vineri s-a întâlnit cu ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja și au vizitat împreună Institutul…
Vezi articolul

Se înființează Institutul de Științe ale Educației, care va monitoriza și evalua programele pilot și naționale și va deveni centru pentru evaluări ale elevilor și profesorilor, realizate în colaborare cu OCDE – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care se va înființa Institutul de Științe ale Educației, care va realiza, la solicitarea Ministerului Educației,…
Vezi articolul

“Așa cum Europa ne ține în anticamera Schengen din 2011, la fel Guvernele României și parlamentarii români amână aplicarea, tot din 2011”, a bugetului de 6% din PIB pentru Educație – Federația sindicală “Spiru Haret” cere parlamentului să majoreze bugetul alocat învățământului

“Doamnelor și domnilor politicieni, nu mai acuzați Austria și politicienii de la Viena pentru poziția avută (în privința includerii României în Schengen – n. red.). Nu au făcut decât să…
Vezi articolul