Campanie inedită de încurajare a cititului, pe Valea Prahovei, cu fragmente din cărți: „Iar bară la bară? Transformă timpul pierdut în timp citit”

686 de vizualizări
Foto: Campania de promovare a cititului “Book Valley”
Pagini din cărți pe panourile publicitare de pe DN1 – Valea Prahovei, care pot fi scanate cu telefonul pentru a răsfoi mai multe fragmente, au apărut în cadrul unei campanii derulate de o editură, pentru a încuraja cititul, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Mesajele de pe panouri sunt legate mai ales de situația neplăcută în care mașinile înaintează foarte încet în zilele aglomerate și vin chiar la începutul vacanței de iarnă, când sunt așteptate să urce spre munte zeci de mii de familii.

„Iar bară la bară? Transformă timpul pierdut în timp citit”, scrie pe unul dintre panourile din fotografii, iar pe altul apare mesajul „Oare mai ajung azi?”.

„Valea Prahovei este cel mai aglomerat drum din România, iar în perioada Sărbătorilor, mașinile petrec chiar și 2-3 ore pentru a traversa porțiuni de doar câțiva kilometri”, potrivit comunicatului citat.

Pe panourile cu fragmente din cărți au fost adăugate QR code-uri. Acestea permit continuarea lecturii pentru următoarele ore de călătorie, scriu autorii campaniei. 

Ideea a luat naștere și în contextul în care România este printre țările cu cel mai scăzut consum de carte pe cap de locuitor, conform Eurostat.

Campania prin care mersul bară la bară pe Valea Prahovei să devină mai ușor de suportat, punând în valoare cărțile și promovând, astfel, lectura, a fost lansată de Agenția de publicitate MAINSTAGE și Editura Paralela 45.  


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre scrierea greșită a cuvântului “procrastinare” în noul DOOM: Corectăm greșelile acestea de tip bătaie sau alte mici scăpări, la următorul tiraj / Vom avea o variantă online, o mică aplicație care să preia datele din dicționar

Preluarea cuvântului “procrastinare” cu o literă lipsă în noul DOOM, sub forma procastinare, “este probabil una dintre greșelile de bătaie (de tehnoredactare) care s-au strecurat în dicționar”, a declarat pentru…
Vezi articolul

Drama tăcută a elevilor navetiști abandonați de Ministerul Educației. Mărturia unei profesoare: Dacă ești licean din sat… ghinion, toată lumea tace și privește în altă parte, la festivități, medalii, târguri de Crăciun / Transportator din Sucevița: Am dus și adus elevii gratis 3 luni de zile, nu am primit nici un leu de la Minister. De la 1 ianuarie nu mai ducem gratis elevii

„Sunt 10 zile de când nu există mijloc de transport în comun pentru elevii din unele zone rurale și nici o informație despre când sau dacă se va remedia această…
Vezi articolul

Stefania Giannini, UNESCO: Suntem martori ai unui declin îngrijorător al statutului social al profesorilor și al profesiei de cadru didactic. Profesorii nu sunt doar simpli implementatori ai politicilor educaționale, ci sunt lideri în modelarea viziunii asupra lumii și societății

„Suntem martori ai unui declin îngrijorător al statutului social al profesorilor și al profesiei de cadru didactic, o tendință care afectează atât țările cu venituri mari, cât și cele cu…
Vezi articolul

Telefoanele, interzise pentru elevi la școală în mai multe țări europene, pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul tehnologiei folosite în mod excesiv. Exemplele venite de la 8 țări

Multe şcoli din Europa au introdus interdicţii sau restricţii privind utilizarea telefoanelor mobile, pe fondul îngrijorărilor legate de impactul acestora asupra sănătăţii mintale a tinerilor. Deşi la nivelul Uniunii Europene…
Vezi articolul

Soluții radicale pentru a stopa violența în școli, propuse de Asociația Vedem Just: Exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină să fie reintrodusă, jignirea sau amenințarea la adresa profesorilor să fie considerate infracțiune de ultraj, iar părintele obligat să plătească o sumă profesorului defăimat

Să se reintroducă exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină sau comiterea de infracțiuni, începând cu vârsta de 14 ani, indiferent de nivelul clasei frecventate și regulamentul-cadru școlar să prevadă…
Vezi articolul