Campanie inedită de încurajare a cititului, pe Valea Prahovei, cu fragmente din cărți: „Iar bară la bară? Transformă timpul pierdut în timp citit”

680 de vizualizări
Foto: Campania de promovare a cititului “Book Valley”
Pagini din cărți pe panourile publicitare de pe DN1 – Valea Prahovei, care pot fi scanate cu telefonul pentru a răsfoi mai multe fragmente, au apărut în cadrul unei campanii derulate de o editură, pentru a încuraja cititul, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Mesajele de pe panouri sunt legate mai ales de situația neplăcută în care mașinile înaintează foarte încet în zilele aglomerate și vin chiar la începutul vacanței de iarnă, când sunt așteptate să urce spre munte zeci de mii de familii.

„Iar bară la bară? Transformă timpul pierdut în timp citit”, scrie pe unul dintre panourile din fotografii, iar pe altul apare mesajul „Oare mai ajung azi?”.

„Valea Prahovei este cel mai aglomerat drum din România, iar în perioada Sărbătorilor, mașinile petrec chiar și 2-3 ore pentru a traversa porțiuni de doar câțiva kilometri”, potrivit comunicatului citat.

Pe panourile cu fragmente din cărți au fost adăugate QR code-uri. Acestea permit continuarea lecturii pentru următoarele ore de călătorie, scriu autorii campaniei. 

Ideea a luat naștere și în contextul în care România este printre țările cu cel mai scăzut consum de carte pe cap de locuitor, conform Eurostat.

Campania prin care mersul bară la bară pe Valea Prahovei să devină mai ușor de suportat, punând în valoare cărțile și promovând, astfel, lectura, a fost lansată de Agenția de publicitate MAINSTAGE și Editura Paralela 45.  


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Gérard Mourou, premiul Nobel în Fizică 2018: Sunt implicat în mod real în proiectul din România, care va fi cel mai puternic laser din lume. Vom realiza lucruri ieșite din comun în domeniul fizicii

Gérard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru fizică și părintele științific al laserului de la Măgurele, a declarat în exclusivitate pentru Edupedu.ro că proiectul din România “are o contribuție unică” la…
Vezi articolul

Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că “în momentul în care proiectele legilor Educației vor intra în acest proces de avizare interministerială, pentru a fi apoi aprobate de către Guvern,…
Vezi articolul

Cîmpeanu renunță la testele noninvazive în școli: Am înțeles argumentele INSP, nu se pot contabiliza în rata de infectare cazurile confirmate prin aceste teste / Ministrul, acum 2 săptămâni: Dacă cineva îmi spune că în Austria, Franța se folosesc aceste teste neinvazive fără ca ele să fie omologate, dați-mi voie să nu cred

Ministrul Educației renunță la introducerea testelor noninvazive, pe bază de salivă, în școli. “Am înțeles argumentele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Testarea noninvazivă trebuie reconfirmată printr-o testare invazivă și…
Vezi articolul