“Camera picturii”, locul unde copiii și adulții se exprimă liber prin culori

135 de vizualizări
Foto: Adelina Miron – Cultura la Dubă
Pe Strada Doctor Victor Babeș din Iași, la numărul 7, există o cameră destinată exprimării libere prin pictură. Copiii, adolescenții și adulții sunt așteptați ca între cei patru pereți să înceapă călătoria într-un univers infinit de idei, scrie Cultura la Dubă.

„De-a lungul timpului am observat că avem nevoie de un spațiu în care să ne exprimăm liber, pentru că metoda asta convențională, la masă, te limitează. Tu nu poți să fii creativ dacă ți se impune să stai într-un în loc. Nu poți să fii creativ la cel mai înalt nivel dacă ți se impune o temă, dacă ți se spune cum să faci ceva, cum să faci un peisaj, cum să faci un copac”, spune Anca Coțovanu, artist vizual stabilit în Iași și inițiatoarea proiectului „Camera picturii”.

După ce a predat Educație plastică copiilor din mediul rural și a fost dezamăgită de mentalitatea retrogradă cu care s-a întâlnit în sistemul educațional românesc, Anca Coțovanu a creat contextul prin care pune în practică conceptul ”non-teacher” – încurajarea exprimării libere prin absența temelor și indicațiilor de lucru – inspirată fiind de practica popularizată în Europa de pedagogul francez Arno Stern.

Citește articolul complet pe culturaladubă.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Hărțuirea la școală. Emmanuel Macron propune o serie de măsuri pentru combaterea violenței din școlile franceze: o aplicație de mobil, control parental, opționale de educație media. Un elev din 10 este hărțuit verbal, fizic ori sexual în Franța

O serie de măsuri pentru lupta cu hărțuirea și violența – de orice tip – din școlile franceze a fost anunțată de curând de președintele Franței, Emmanuel Macron. Printre acestea…
Vezi articolul

Orarul de marți: Groază, Râs, Bătaie, Bucurie – Ioana Chicet-Macoveiciuc, contribuție la Școala Încrederii, care-și propune să găsească soluții pentru a menține copiii în siguranță, feriți de bullying și violență, atât la școală, cât și acasă (P)

Peste 200 de copii, părinți și profesori, victime ale bullying-ului și violenței în școli, au avut curajul să vorbească despre experiențele trăite. Școala Încrederii, cel mai mare program de educație din…
Vezi articolul

Ce face Suedia pentru a susține digitalizarea educației, pe baza unei strategii naționale “vechi” de 5 ani: un raport de parcurs prezintă unde mai trebuie lucrat pentru ca elevii să capete anumite competențe și arată că pentru directorii de școli digitalizarea necesită atenție continuă

Procedurile de digitalizare în școli introduse într-o strategie națională veche de câțiva ani trebuie completate cu măsuri suplimentare, de parcurs – de la sarcini în plus pentru directorii de școală…
Vezi articolul