Camera de detenție, introdusă în școli prin Statutul Elevului, „e fix opusul a ceea ce am propus noi” / „Noi nu am fost de acord cu aceasta” – vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor

400 de vizualizări
Foto: © Veranika Semchanka | Dreamstime.com
Camera de detenție în școli, așa cum este introdusă prin Statutul Elevului, conform unui anunț făcut miercuri de Ministerul Educației, „ e fix opusul a ceea ce am propus noi”, a spus, citată de Știrile Pro TV, vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor (CNE), Rafaela Barac-Bologa. 

Propunerea noastră a fost [ca această cameră] să nu existe. Totuși, a fost implementată”, a spus ea pentru sursa citată. Declarația vine după ce, miercuri, Ministerul a inclus această măsură printr-o serie de prevederi din Statutul Elevului și Regulamentul de funcționare și organizare a școlilor (ROFUIP), prezentate pe Facebook în condițiile trimiterii celor două documente spre publicare în Monitorul Oficial.

Rafaela Barac-Bologa (CNE) – declarația integrală:

  • „Camera de detenție, de exemplu: noi nu am fost de acord cu aceasta, Propunerea noastră a fost să nu existe. Totuși a fost implementată. Și este un alt minus, pentru că nu există control asupra elevului și, din nou, când știi că poți să mergi la școală și să lipsești de la o oră fără să se pună absență, doar pentru că te-ai comportat neadecvat, e fix opusul a ceea ce am propus noi”.

În informarea sa de miercuri, Ministerul Educației preciza că în Statutul Elevului, trimis spre publicare în Monitorul Oficial, a fost inclusă o prevedere potrivit căreia „în cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu”. Ministerul a listat o serie de condiții și a menționat că „fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente”.

Prevederea sălii de detenție, în care elevii care deranjează orele să fie relocați și să desfășoare activități complementare, a fost păstrată din forma de proiect a Statutului Elevului, din luna iunie.

Citește și:
Sala de detenție, introdusă în școlile din România prin noul Statut al Elevului. Fiecare școală își va organiza spațiul și procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele

Foto: © Veranika Semchanka | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de clasa a VII-a pot participa în premieră la Olimpiada Națională de Chimie, din 2024. Regulamentele actualizate pentru ONC și olimpiada de fizică au fost publicate de Ministerul Educației – descarcă

Elevii de clasa a VII-a pot participa la Olimpiada Națională de Chimie (ONC) 2024, după cum prevede regulamentul actualizat al olimpiadei, publicat de Ministerul Educației, împreună cu programele pentru competiția…
Vezi articolul

Rezultatele elevilor să devină indicator de calitate pentru școli, să fie introduse standarde pentru managementul educațional și evaluarea școlilor să se concentreze pe zonele care au cea mai mare nevoie – printre măsurile propuse de OCDE pentru reforma evaluării unităților de învățământ

Rezultatele elevilor ca indicator de calitate al școlii, standarde pentru practici de predare incluzive, descriptori pentru calitatea practicilor de predare, manuale pentru evaluatori și sprijin pentru directori: toate acestea se…
Vezi articolul

FSLI cere măsuri urgente ministerului Educației în cazul “șocant” de la Clejani, dar nu are nicio reacție la învățătoarea care a dat cu spray lacrimogen asupra a doi copii de 6 ani

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară,…
Vezi articolul