Calendarul stabilirii cifrei de școlarizare pentru învățământul dual și profesional, pentru anul școlar viitor, a fost publicat în Monitorul Oficial / Descarcă modelele de documente pentru școli și operatorii economici

1.966 de vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2023 – 2024, a fost publicat în Monitorul Oficial. Vezi mai jos termenele de încadrare și modele de documente pentru școli – atât pentru proiectul cifrei de școlarizare, cât și pentru situația operatorilor economici din orașe.

Potrivit calendarului, etapa 1 constă în etapa de informare a inspectoratelor școlare județene / municipiului București legate de calendarul pentru stabilirea cifrelor de școlarizare:

Până pe 7 noiembrie, “inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISJ/ISMB) realizează, cu sprijinul camerelor de comerț și al instituțiilor reprezentate în comitetele locale de dezvoltare a parteneriatului social, acțiuni de informare și popularizare în rândul operatorilor economici și al unităților de învățământ profesional și tehnic privind calendarul etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2023-2024. (…)

Notă: În toate acțiunile de popularizare, precum și în anunțul publicat pe site-urile inspectoratelor școlare, operatorii economici vor fi avertizați cu privire la termenul-limită de transmitere a formularelor de solicitare de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în cel profesional de stat pentru a putea fi luate în considerare pentru proiectul planului de școlarizare”, se arată în ordinul de ministru.

În cea de-a doua etapă, se realizează propunerile din partea operatorilor economici privind locurile în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat.

Etapa a treia presupune “analiza și avizarea propunerilor de locuri în proiectul cifrei de școlarizare la învățământul profesional și tehnic” și se finalizează pe 27 ianuarie 2023.

Descarcă ordinul de ministru nr. 6.172/ 28.10.2022 publicat în Monitorul Oficial:

Descarcă modelele proiectelor cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual pentru avizarea de către Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social (CLDPS), Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și unitatea administrativ-teritorială (UAT) (anexele nr. 2 și 3 la ordin):

Descarcă modelele proiectelor cifrei de școlarizare în învățământul profesional de stat pentru avizarea de către Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social (CLDPS), Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și unitatea administrativ-teritorială (UAT) (anexa nr. 4 la ordin):

Descarcă modelul de Situația solicitărilor operatorilor economici și propunerea de cifră de școlarizare la învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2023-2024, în vederea transmiterii de către unitățile de învățământ la inspectoratele școlare, prevăzut în anexa nr. 5:

Descarcă modelul Solicitare de școlarizare în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2023-2024, prevăzut în anexa nr. 6:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: 25.257 de elevi s-au înscris în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic / În medie, elevii au completat câte 16 opțiuni în fișele de admitere la liceu

Astăzi au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică, anunță Ministerul Educației. Alți…
Vezi articolul

Absolvenții de învățământ profesional și tehnic din România nu au niciun avantaj pe piața muncii față de absolvenții de liceu teoretic, spune Hannah Kitchen, expertă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Peste 50% dintre elevii din România sunt înscriși în învățământul profesional și tehnic, potrivit analizei prezentate de Hannah Kitchen, expertă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) într-un podcast…
Vezi articolul

„Specialiști în domeniu”, care nu sunt profesori, vor putea preda de anul viitor în clasele din învățământul dual, cu avizul firmei care organizează cursurile, potrivit unei modificări la metodologia de mobilitate

Din anul școlar 2022-2023 vor putea preda în învățământul dual și specialiști care nu sunt profesori și nu au pregătire psihopedagogică, potrivit ebihoreanul.ro. Publicația relatează o întâlnire pe care inspectoratul…
Vezi articolul