Calendarul mobilității profesorilor 2019-2020: termenele pentru completarea normelor didactice, transfer și menținerea ca titular după vârsta de pensionare

32.249 de vizualizări
Formatori pentru profesori de gimnaziu
Foto: Pixabay.com
Profesorii care vor să își completeze sau să își întregească norma didactică trebuie să depună cerere la secretariatul școlii până la 31 ianuarie 2019. Prevederea face parte din Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020, aprobat de Ministerul Educației și publicat în integralitate de Edupedu.ro.

Posturile didactice pentru următorul an școlar sunt constituite la nivelul școlilor până pe 8 februarie 2019 și tot începutul lunii februarie este termenul până la care școala trebuie să aprobe și cererile de “menținere în activitate ca titular în funcția didactică peste vârsta de pensionare”.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial Metodologia – cadru privind Mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2019-2020.

Potrivit documentului, până pe 31 ianuarie 2019 școlile trebuie să finalizeze “listele cu cadrele didactice titulare, femei, care optează pentru menținerea în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, în baza Deciziei Curții Constituționale nr. 387/2018, precum și listele cu personalul didactic titular care îndeplinește condițiile legale de pensionare la 1 septembrie 2019”, pe baza cererilor înregistrate la secretariatele școlare și comunicarea acestora la inspectoratul școlar.

Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020

 

 

 

 

 

 


 

Descarcă de aici Metodologia – cadru privind Mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2019-2020

 

Sursa foto: pixabay.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Şcoala construită de Iuliu Maniu în satul Bădăcin din Sălaj s-a închis după 85 de ani. Aici mai învățau doar 4 copii / Părinții preferă să îi ducă la școală în alt oraș unde există programul “Școală după școală”

Școala din Bădăcin, județul Sălaj, a funcţionat neîntrerupt timp de 85 de ani. Astăzi, părinţii preferă să-şi ducă copiii la şcolile din oraş, acolo unde au locul de muncă şi…
Vezi articolul

Studenții sunt complet responsabili dacă iau foc camerele de cămin și nu mai au voie să folosească prelungitoare – măsurile prin care Universitatea Politehnica București pasează orice vină pentru eventuale incendii, prin contractele de chirie 2024 cu studenții

Universitatea Politehnica din București (UNSTPB) a introdus o serie de măsuri stricte în contractul de închiriere a camerelor de cămin pentru studenți, după o serie de incidente recente, cel mai…
Vezi articolul