Calendarul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2020 a fost finalizat: testările vor avea loc în luna mai

SURSA: Freepik.com

Calendarul evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost finalizat și publicat în Monitorul Oficial. Primii care vor susține testările sunt elevii de clasa a II-a, care vor da pe 11 mai 2020 evaluarea la Limba română scris, pe 12 mai la Citit, pe 13 mai la Matematică, iar pe 14 mai copiii aparținând minorităților vor da testare la Limba română pentru minoritățile naționale.

Rezultatul evaluărilor de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a NU se pune în catalog, nu se anunță public, nu stă la baza ierarhizării copiilor, ci se comunică fiecărui părinte în parte și pe baza lui învățătoarele trebuie să realizeze planuri individualizate de învățare, acolo unde identifică probleme. Evaluarea de la clasa a VI-a are rol de preorientare școlară către un anumit tip de școală profesională sau liceu, iar rezultatele de la a IV-a sunt folosite de Ministerul Educației și pentru diagnoză de sistem, pentru verificarea rezultatelor curriculumului la final de ciclu primar și eventuale recalibrări ale conținuturilor predate la clasă.

Calendar Evaluarea națională la final de clasa a II-a 2020

11 mai 2020: Limba română – Scris
11 mai 2020: Limba maternă – Scris
12 mai 2020: Limba română – Citit
12 mai 2020: Limba maternă – Citit
13 mai 2020: Matematică
14 mai 2020: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

Calendar Evaluarea națională la final de clasa a IV-a 2020

19 mai 2020: Limba română
20 mai 2020: Matematică
21 mai 2020: Limba maternă

Calendar Evaluarea națională la final de clasa a VI-a 2020

27 mai 2020: Limba și comunicare
28 mai 2020: Matematică și Științe ale Naturii

Copiii susțin aceste testări în clasa în care învață și în așezarea normală în bănci, subiectele fiind pe două numere. Subiectele sunt realizate de Ministerul Educației, iar părintele poate verifica în siguranță (notele nu se trec în catalog) dacă învățătorul i-a subevaluat sau supraevaluat copilul, iar la nivel de școală se poate vedea care este progresul majorității elevilor dintr-o clasă din a II-a până în a IV-a.

La clasa a IV-a, evaluarea are ca scop să verifice dacă programa școlară și-a îndeplinit obiectivele, la final de ciclu, iar la clasa a VI-a evaluarea are rol de preorientare școlare.

DOCUMENT Ordinul publicat marți, 3 septembrie 2019, în Monitorul Oficial:
Calendarul evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a 2020 publicat în Monitorul Oficial / Foto: www.monitoruloficial.ro

 

Informații de background

Descarcă de aici subiectele de la Evaluările 2018 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Descarcă de aici rezultatele de la Evaluările 2018 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse prin lege în 2011, în primii ani au fost pilotate, iar primul an în care au fost administrate național a fost 2014-2015.

Vezi mai jos o broșură informativă despre Evaluarea Națională de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a:

Brosura Evaluare Clasa II

 

Brosura Evaluare Clasa IV

 

Brosura Evaluare Clasa VI

 

Citește și:

 

 

Exit mobile version