Calendarul estimativ pentru 7 apeluri de programe din PNRR, publicat de Ministerul Educației. Suma estimată este de peste 1,3 miliarde lei

1.493 de vizualizări
Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com
Toate cele 7 proiecte de reformă pentru care vor fi lansare apeluri sunt din componenta 15, Educație, 3 dintre ele având ca solicitanți eligibili operatori publici și privați, celelalte fiind pentru universități (de stat și private) și școli. Calendarul a fost publicat recent de Ministerul Educației.

Suma totală estimată pentru aceste apeluri din calendar este de 1,315 miliarde lei.

Redăm apelurile anunțate:

  1. Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului (ghid pus deja în consultare din 26 mai)
  2. Înființarea, echiparea și operaționalizarea a 412 servicii complementare pentru grupurile defavorizate
  3. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar – PNRAS runda a II – a
  4. Dezvoltarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate
  5. Schema de granturi pentru consorții școlare rurale
  6. Programul de formare și îndrumare pentru managerii și inspectorii școlari
  7. Program de formare la locul de muncă pentru personalul didactic

În documetul de mai jos sunt detaliile despre cheltuielile eligibile, perioadele estimate pentru lansarea ghidului în consultare și cele pentru lansarea apelurilor.

Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. După 32 de ani de eșec,ăștia care conduc tara prezinta proiecte și au tupeul sa spună că se vor implementa.Ha,hai..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Voucherele de vacanță se impozitează cu 20%. Spre deosebire de anul trecut, profesorii și angajații din învățământ sunt pe minus cu 25 de lei / Cornelia Popa Stavri: Se reține din salarii suma de 320 de lei

În 2024, voucherele de vacanță se impozitează cu 20%, conform actualelor prevederi legale, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Iohannis a peste 20 de organizații din proiectul România educată: Promulgați legea prin care elevii și profesorii primesc laptopuri sau tablete conectate la internet, pentru e-learning

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis trimisă de peste 20 de organizații consultate permanent în cadrul proiectul prezidențial România educată. Elevii, părinții, sindicatele, comunitatea Declic și numeroase ONG-uri îi cer președintelui…
Vezi articolul

Nereguli la proiectul noii legi a rezidențiatului, semnalate de reprezentanții studenților. Horia Onița: Studenții ar putea face rezidențiatul la orice spital „atestat” de universitate, inclusiv spitalele private în care lucrează cadrele didactice, fără a ști cum se face această atestare de universitate

Noua lege a rezidențiatului, care este momentan în stadiul de proiect în Parlament, permite practica rezidenților în spitale publice și private atestate de universitățile de medicină și farmacie (UMF-uri), iar…
Vezi articolul