Calendarul admiterii la liceu 2023 pentru elevii romi. În perioada 10 – 11 iulie are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere

8.717 vizualizări
Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com
În perioada 10 – 11 iulie 2023 are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru romi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la școală, potrivit calendarului de admitere 2023.

Conform calendarului, pe 8 mai vor fi afișate locurile speciale pentru candidații romi (1-2 locuri/fiecare clasă/grupă pentru fiecare filieră/profil/specializare/domeniu de pregătire/calificare).

Eliberarea recomandărilor scrise de apartenență la etnia romă se face pe 9 iunie. În aceeași zi, părintele sau reprezentantul legal depune la școala de proveniență a elevului recomandarea scrisă.

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi se face pe 13 iulie.

Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi:

7 aprilie 2023: Ședințe de instruire a profesorilor diriginți de către inspectorii școlari pentru minorități privind prezentarea procedurilor de admitere pe locurile speciale pentru romi Ședințe de informare și instruire cu părinții și elevii privind admiterea pe locurile speciale pentru romi.

NOTĂ: După fiecare ședință, se va întocmi proces-verbal de informare/instruire.

9 iunie 2023: Eliberarea recomandărilor scrise de apartenență la etnia romă.

NOTĂ: Recomandările scrise vizând apartenența la etnia romă pot fi eliberate și online. În această situație, recomandarea este transmisă, prin e-mail, unității de învățământ din care provine candidatul, în format pdf., având semnătura electronică a emitentului. Răspunderea pentru autenticitatea și conținutul recomandării revine atât organizației romilor, care o emite, potrivit statutului și procedurilor interne proprii cu privire la eliberarea recomandării, cât și părintelui/reprezentantului legal al elevului care solicită eliberarea unei recomandări de apartenență la etnia romă 

9 iunie 2023: Depunerea și înregistrarea de către părinte/reprezentantul legal a recomandării scrise, de apartenență la etnia romă, la unitatea de învățământ de proveniență, în vederea înscrierii elevilor pe locurile speciale pentru romi.

NOTĂ: Orice recomandare depusă la unitatea de învățământ ulterior acestei perioade nu va mai fi luată în considerare, pentru nicio etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023-2024, decât cu acordul președintelui comisiei județene/a Municipiului București de admitere, în baza unei proceduri elaborate la nivelul acestei comisii.

8 mai 2023: Afișarea locurilor speciale pentru candidații romi (1-2 locuri/fiecare clasă/grupă pentru fiecare filieră/profil/specializare/domeniu de pregătire/calificare).

10 – 11 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru romi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ. Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator. 

NOTĂ: Orice fișă depusă după această dată nu va mai fi luată în considerare. 

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! 

13 iulie 2023: Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere. 

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru romi, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024

Calendarul admiterii la liceu 2023 pentru elevii romi poate fi consultat mai jos:

Citește și:
OFICIAL Media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu 2023. Cum se calculează media de admitere / Calendarul admiterii
Admiterea la liceu 2023. Calendarul modificat pentru elevii cu CES prevede două luni în plus pentru depunerea certificatului de orientare școlară
OFICIAL Evaluarea Națională 2023 începe în data de 19 iunie. Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comitetul pentru Situații de Urgență aprobă scenariul roșu pentru unele școli la câteva zile distanță după ce acestea au decis deja suspendarea cursurilor fizice. Ordonanța 147 prevede că părinții își pot lua liber plătit doar când Comitetul hotărăște trecerea școlii în online

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) a anunțat, joi, că elevii și profesorii din 15 școli din București trec la scenariul roșu, deci la predarea online. O parte dintre…
Vezi articolul

PSD cere să fie eliminată din proiectul Legii învățământului superior prevederea ca mandatele incomplete și cele în curs să fie luate în calcul pentru numărul maxim de mandate ale rectorilor  – amendament

Una dintre concesiile Ministerul Educației în fața cererilor de limitare a numărului de mandate ale rectorilor poate fi anulată în urma unui amendament PSD la proiectul legii învățământului superior, ce…
Vezi articolul

Ministrul Educației spune că știe că mai multe posturi ar putea fi viabile pentru titularizare. Școlile, “mai ales din zonele considerate greu atractive”, nu le scot la concurs de teamă că se ocupă și apoi acei profesori pleacă: Aici avem o problemă de sistem

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că școlile nu scot posturile titularizabile de teamă că, după ce se ocupă în ședințele publice, oamenii vor pleca la…
Vezi articolul