Calendarele activităților extrașcolare regionale, interjudețene, naționale și internaționale – CPEERI, CPEENI 2025 publicate de Ministerul Educației și Cercetării / Concursurile CPEERI nu sunt finanțate de MEC

5.134 de vizualizări
Calendarele activităților extrașcolare regionale, naționale și internaționale – CPEERI, CPEENI 2025 Edupedu / Foto: captură document
Calendarele de desfășurare pentru peste 2.000 de concursuri incluse în listele proiectelor de educație extrașcolară regionale, naționale și internaționale au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) pe edu.ro. Edupedu.ro redă listele complete însoțite de datele de desfășurare mai jos în articol.

Mai precis, este vorba de fostele calendare cunoscute drept CAEN și CAER care, de anul acesta, au alte denumiri și, implicit, alte acronime:

  1. CPEENI – Calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale (o listă cu cele finanțate de Ministerul Educației și Cercetării și o listă cu cele nefinanțate de Ministerul Educației și Cercetării)
  2. CPEERI – Calendarul proiectelor educative extrașcolare regionale și interjudețene. Anul acesta, de remarcat, în titlul calendarelor apare mențiunea că aceste concursuri din CPEERI nu sunt organizate cu finanțare de la Ministerul Educației și Cercetării.

În anul școlar 2024-2025, din listele cu concursuri extrașcolare, elevii primesc burse de merit dacă au premii I la concursurile indicate în cele două liste CPEENI (finanțate și nefinanțate), fără lista concursurilor regionale și interjudețene – CPEERI 2024.

FOTO DOCUMENT Calendarul proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025, finanțate de Ministerul Educației și Cercetării:

FOTO DOCUMENT Calendarul proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025, fără finanțare de la Ministerul Educației și Cercetării:

FOTO DOCUMENT Calendarul proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025, finanțate de Ministerul Educației și Cercetării:


2 comments
  1. CEREM DESFIINTAREA OLIMPIADELOR SI CONCURSURILOR menite doar a dezvolta orgoliul ACELORASI profesori abonati la primele locuri. Menite doar a dezvolta competia si individualismul elevilor. Avem nevoie sa ii invatam COLABORAREA SI COOPERAREA. La locul de munca vor invata sa calce pe cadavre in loc sa lucreze in echipa.
    In străinătate, in scoli se lucreaza la PROIECTE COMUNE, nu exista balcaniade, concursuri individuale, cel mult in ECHIPE.
    Sa mai adaug ca sunt concursuri in care se conditioneaza înscrierea prin plata unei taxe de către profesor? Exemplu, concursul Speak Out al unei asociatii fantoma din Resita, EDAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru minorități și elevii români din diaspora – etapa județeană 2024 / Pagină de jurnal despre dorința de a descoperi un mister, cerință la clasa a IX-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut loc…
Vezi articolul

Ministerul Educației a scos informatica din aria de discipline STEM prin legea educației Deca-Iohannis. Științele, tehnologiile, ingineria și matematica primesc cu 33% mai mulți bani pentru bursele studenților, facultățile de informatică nu

Nicio facultate cu programe de studii în informatică din țară nu va putea primi cu 33% mai mulți bani pentru fondul de burse și protecție socială per student, așa cum…
Vezi articolul

Admiterea la liceu, propusă de PSD. Natalia Intotero: Repartizarea să rămână computerizată, ca acum, pe baza mediilor de la Evaluarea Națională, dar vor putea să aplice pentru „clase de excelenţă” doar elevii admişi la probe de competențe date înainte, cu subiecte unice

Admiterea la liceu în varianta propusă de PSD, ca amendament la legile educației, în Comisia de învățământ din Camera Deputaților, presupune extinderea sitemului de admitere de la învățământul vocațional asupra…
Vezi articolul