Calculele făcute pe baza cifrelor oficiale arată că în București rata de infectare e de 3,04 la mia de locuitori, deși Grupul de Comunicare Strategică anunță, cu aceleași cifre, ca rata e sub 3

4.128 de vizualizări
Cifrele oficiale, publicate zilnic de Ministerul Sănătății arată că în Capitală au fost, în ultimele 14 zile, 7127 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Pe baza acestora, folosind populația Bucureștiului, comunicată joi seara chiar de Grupul de Comunicare Strategică, și numărul de cazuri din focare, calculele arată că rata de infectare a depășit azi pragul de 3 la mia de locuitori. Potrivit declarațiilor oficiale și ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, după acest prag de răspândire a virusului școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Grupul de Comunicare Strategică a emis următorul mesaj către presă joi seara la ora 17:52:

“Indicidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89.

  • Datele folosite în stabilirea indicelui sunt următoarele:
  • Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797
  • Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979″

Calculele făcute pe baza datelor oficiale, comunicate zilnic de Ministerul Sănătății și de același Grup de Comunicare Strategică arată că situația este alta:

Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile (perioada 2-15 octombrie: 7.127

  • Număr cazuri în focare: 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • 7127 – 447 = 6.680 de cazuri noi în ultimele 14 zile
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979

Folosind aceste date prezentate tot de Grupul de Comunicare Strategică, prin împărțirea numărului de cazuri la populația Bucureștiului rezultă o rată de infectare de 3,04 la mia de locuitori.

6.680 cazuri / (2.196.979/1.000) = 3,045388

Datele zilnice folosite în acest calcul sunt cele din comunicatele oficiale publicate pe site-ul Ministerului Sănătății și trimise presei de către Grupul de Comunicare Strategică.

Comunicatele din ultimele 14 zile:

Grafice: Edupedu.ro


3 comments
  1. Calculul este corect. Felicitări!

    Rugăminte: Din ce document oficial, de pe care site, se poate afla numărul de cazuri în focare de 447 ?!

    1. Nu există un document din care să aflăm numărul acela de cazuri din focare, ci doar comunicarea Grupului de Comunicare Strategică care citează Direcția de Sănătate Publică București.

  2. În sfârșit, a calculat cineva corect. Niciun site nu s-a obosit să facă acest calcul de clasa a VI-a. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul total al studenților din România – din nou în scădere, după doi ani de creștere /  Mai mulți absolvenți în 2021 decât în anul anterior, dar o bună parte termină studiile în domenii unde universitățile locale au prezență slabă sau nu au deloc în rankinguri internaționale

Numărul studenților din România a scăzut din nou în ultimul an universitar, după doi ani de creștere, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică. Acestea arată că scăderea…
Vezi articolul

Oana Moraru, despre Evaluările Naționale: În nicio școală de stat din România, profesorii nu sunt evaluați oficial și cu niciun fel de consecințe pe ce efect au ei în clasă în mințile copiilor / Profesorii, cu câteva excepții, nu știu să predea la alt nivel decât “explic, înțeleg, identific, subliniez, definesc”

Oana Moraru, educatoare, expert educațional și director de școală privată, a explicat de ce elevii nu mai învață lecția în clasă, așa cum ar trebui: profesorii sunt slab pregătiți, iar rezultatele…
Vezi articolul

Fata profesoară, băiatul polițist. Cât de puternice sunt diferențele de gen și stereotipurile impuse de societate, în formarea imaginii despre viitor a copiilor preșcolari? Chiar mai puternice decât mediul social și economic – raport OECD

Imaginea pe care copiii preșcolari și-o formează în privința propriului viitor influențează felul cum ei își dezvoltă abilitățile, iar această imagine este influențată, la rândul ei, de factori externi precum…
Vezi articolul

În multe dintre școlile unde învață elevi cu cerințe educaționale speciale, consilierul școlar vine doar din când în când, iar spațiul fizic nu este amenajat pentru elevii cu dizabilități – sondaj Salvați Copiii

În mai bine de jumătate dintre școlile ai căror directori sau profesori au participat la un sondaj Salvați Copiii, școli unde învață și elevi cu cerințe educaționale speciale, consilierul școlar…
Vezi articolul